Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latiševa-Čudare kvalificējas pasaules čempionātam

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latiševa-Čudare kvalificējas pasaules čempionātam
Gunta Latiševa-Čudare (centrā)
Foto: Olga Gavare, lat-athletics.lv

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) solīja informēt Latvijas Vieglatlētikas savienību par to, vai Gunta Latiševa-Čudare, Līna Mūze (Anete Kociņa) un Māris Urtāns varēs startēt pasaules čempionātā, kas 22. augustā sāksies Ķīnas galvaspilsētā. Šodien apstiprināts, ka 400m skrējēja Latiševa-Čudare saņēmusi ielūgumu.

Līdz planētas meistarsacīkstēm atlikušas dažas dienas, taču joprojām nav ieviesta nepieciešamā skaidrība. Internetā atrodams neoficiāls kvalifikācijas rangs, bet tur iespējamas neprecizitātes. Kvalifikācijas rangā vairāki mūsējie atrodas uz robežas, turklāt situācija mainās arī pēc 10. augusta (kvalifikācijas termiņš).

Latvijas Vieglatlētikas savienība šodien informē, ka pasaules čempionātā tomēr nepiedalīsies kvalifikācijas normatīvu izpildījušais vasera metējs Igors Sokolovs, kurš guvis ar sportu nesaistītu traumu. 400m skrējēja Gunta Latiševa-Čudare saņēmusi ielūgumu startēt pasaules čempionātā. 23. jūlija sacensībās Somijā viņa finišēja ar rezultātu 52.29, kas ir sportistes personiskais rezultāts. Pasaules čempionāta normatīvu (52.00) nav sasniegušas pietiekams skaits skrējēju, līdz ar to IAAF uzaicinājusi latvieti piedalīties čempionātā. Kvalifikācijas rangā viņa ir mazliet virs svītras.

Lodes grūdējs Māris Urtāns ar 20.37m šodien ir pirmais virs svītras [vēlāk divi sportisti viņu izstūma no kvalifikācijas zonas - 14. augusta piebilde]. Šķēpmetēja Līna Mūze ar 60.48m ir pirmā virs svītras (#32), taču nav saņēmusi ielūgumu. Šķēpmetēja Anete Kociņa aizvadītajā nedēļas nogalē sasniedza 60.01m, tomēr viņas rezultāts šajā kvalifikācijas rangā vēl nav iekļauts. Jāņem vērā arī tas, ka pasaules čempionātā Latviju varēs pārstāvēt ne vairāk kā trīs šķēpmetējas, bet divas mūsējās (Madara Palameika un Sinta Ozoliņa) jau ir stabili kvalificējušās.

Salīdzinot ar iepriekšējo pasaules čempionātu, A un B normatīvu vietā tagad ir viens. Kā izrādījies, daži jaunie normatīvi ir pārāk augsti, tāpēc brīvās vietas tiek aizpildītas atbilstoši labāko rezultātu rangam. Nav tik vienkārši aizpildīt brīvās vietas. IAAF izsūta ielūgumus nacionālajām federācijām, kam jādod atbilde. Ja sportistam ir trauma vai kādi citi šķēršļi, tad aicina nākamo, līdz ar to neskaidrā situācija var kādu laiku turpināties.

Kā jau ziņots, par startu pasaules čempionātā droši ir astoņi mūsējie: šķēpmetēja Madara Palameika, septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, tāllēcēja Aiga Grabuste, šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kārtslēcējs Mareks Ārents, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa, 50km soļotājs Arnis Rumbenieks un maratoniste Anita Kažemāka.

Izmantotie resursi:
toplist.leichtathletik-mehrkampf.de
lat-athletics.lv
iaaf.org

  +3 [+] [-]

, 2015-08-12 11:33, pirms 9 gadiem
Ja nevar izpildīt normatīvu, tad jāpanervozē. Godīga situācija.

     [+] [-]

, 2015-08-12 11:35, pirms 9 gadiem
Nu tad kāpēc rakstīt, ka Kociņa gaida?
Divas mūsējās piedalās, bet trešo vietu gaida Mūze...Kociņai nespīd, ja visas 3 mūsējās ir veselas, ko viņām novēlam...
Varbūt jāizlabo virsraksts?

  +2 [+] [-]

, 2015-08-12 11:35, pirms 9 gadiem
Urtans parasti ir cerigs lidz tam bridim, kad lielos macos jaiet sektora... Tad uzreiz cusss, un sanak sportskolnieka grudiens. Laikam vaina galva...

     [+] [-]

, 2015-08-12 11:39, pirms 9 gadiem
Urtans patiesiba pat augstak jo prieksa 4 ASV parstavji,bet jabrauc 3.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-12 11:41, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Divas mūsējās piedalās, bet trešo vietu gaida Mūze...Kociņai nespīd, ja visas 3 mūsējās ir veselas, ko viņām novēlam...
Nez kā viņi tur izvēlēsies, bet es dodu priekšroku Anetei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-12 12:17, pirms 9 gadiem
Kaut kā smieklīgi tērēt naudu un vest Urtānu..ja vēl būtu jauns un perspektīvs ...a tā ne tas ne šis.un neko jau nav izcīnījis un neizcīnīs..tāda skarbā realitāte..vai slikts dakteris ..

     [+] [-]

, 2015-08-12 12:57, pirms 9 gadiem
Vieglatlētika ir visu sportu sākums...vienmēr jāved visi, arī tà saucamie tūristi un , noteikti, arī Urtàns!
Tas dod pieredzi mūsu Latvijai... Ūrtāns nebūs čempis, bet mums varbūt būs nākotnē čalis, kuram noderēs Màra pieredze...varbūt arī nebùs tàda čaļa - kurš to zin šodien ?

  +3 [+] [-]

, 2015-08-12 13:07, pirms 9 gadiem
aivo50 rakstīja: Kaut kā smieklīgi tērēt naudu un vest Urtānu..ja vēl būtu jauns un perspektīvs ...a tā ne tas ne šis.un neko jau nav izcīnījis un neizcīnīs..tāda skarbā realitāte..vai slikts dakteris ..
Labi jau, neko nav izcīnījis... Varētu padomāt, ka mums Eiropas čempionātu medaļnieki biezā slānī. Ka ar šā brīža līmeni kaut vai fināla sasniegšana būtu neticams panākums, cita lieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-13 00:02, pirms 9 gadiem
aivo50 rakstīja: Kaut kā smieklīgi tērēt naudu un vest Urtānu..ja vēl būtu jauns un perspektīvs ...a tā ne tas ne šis.un neko jau nav izcīnījis un neizcīnīs..tāda skarbā realitāte..vai slikts dakteris ..
EČ bronza

  -1 [+] [-]

, 2015-08-13 19:34, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: ehhh Sokolov...ta 1. dienaa tikai Ikauniece startees
Tā var arī nepienākt. Ja nu atkal parauj pļutka