Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sietiņa: "Gribēšana bija lielāka par tehnisko izpildījumu, bet 7. vieta nav slikta"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sietiņa: "Gribēšana bija lielāka par tehnisko izpildījumu, bet 7. vieta nav slikta"
Anete Sietiņa. Foto: Guntis Bērziņš.

Vakar Romā Eiropas vieglatlētikas čempionāta šķēpmešanas sacensībās Latvijas šā čempionāta augstāko vietu septīto izcīnīja Rīgas Sporta skolas "Arkādija" pārstāve Anete Sietiņa, kura atzina, gribēšana bijusi lielāka par tehnisko izpildījumu un ka 7. vieta neesot slikta, bet bija cerējusi un arī varējusi ko vairāk.

Iepriekš ziņojām, ka vēsturiskajā pilsētā Romā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā arkādiete Anete Sietiņa un Līna Mūze-Sirmā finālsacensībās ieņēma attiecīgi septīto un astoto vietu. Sietiņa ar pēdējo metienu uzstādīja savu labāko rezultātu - 59,34 metrus, bet Mūzei-Sirmajai tālākais raidījums bija 58,58 metru robežās.

“Finālsacensībās sasniegto vērtēju ar septiņi. Septītā vieta un pirmais Eiropas meistarsacīkšu fināls. Septītā vieta nav slikta, bet es no sevis gaidīju daudz lielākas lietas un zinu, uz ko esmu spējīga. Šī vieta šodien manas cerības noteikti neattaisnoja,” par rezultātiem saka Anete.

“Tie bija slikti un neizdevušies metieni. Gribēšana bija lielāka par tehnisko izpildījumu. Neizgāju cauri kustībai pa punktiem. Vienkārši gribēju mest. Tā šobrīd ir problēma, ar ko ir jātiek galā,” skaidro šķēpmetēja no SS "Arkādija".

“Kad iepriekšējo reizi runājām pēc kvalifikācijas pirmās grupas sacensībām, biju diezgan pārliecināta, ka ir nereāli tikt finālā ar 57.71 metru metienu. Tāpēc aizgāju uz dopinga kontroli, sēdēju un analizēju lietas. Priekšā man ieslēdza televizoru, un uz ekrāna sarakstā joprojām biju divpadsmitā. Bija aizvadītas divas metienu sērijas, un sāku domāt, ka varbūt jāatsildās un varbūt man rītdien tomēr vēl būs jāmet,” ar notikuiem dienu iepriekš dalās Anete.

“Dopinga kontrolē sagaidīju kvalifikācijas beigas, biju nenormāli priecīga, ka man ir dota vēl viena iespēja, un es to gribēju uz visiem 100 procentiem izmantot. Taču šodien man to sanāca izmantot uz 200 procentiem, kas man ļoti traucēja. Man gribēšana šodien nāca ārā pa visurieni – ausīm, acīm… Un tās bija par daudz,” atzīst šķēpmetēja, kurai šis bija labākais rezultāts divos Eiropas čempionātos.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

     [+] [-]

, 2024-06-12 21:19, pirms 6 dienām
Anetei tā kā vīrietim gados vislabākajos...