Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Valmierā Vaičulei daudzsološs rezultāts 200m, Kreišs ar personīgo rekordu pārspēj Ārentu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valmierā Vaičulei daudzsološs rezultāts 200m, Kreišs ar personīgo rekordu pārspēj Ārentu
Gunta Vaičule. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Ceturtdien Valmieras Jāņa Daliņa stadionā notika pirmās nopietnākās vieglatlētu sacensības šopavasar – sezonas atklāšanas sacensības, kur daudzsološo rezultātu 200m uzrādīja Gunta Vaičule, bet kārtslēkšanā Valters Kreišs sasniedza personīgo rekordu stadionos.

Vakar Valmierā sezonas atklāšanas sacensības piedalījās arī vairāki Latvijas elites vieglatlēti. Sacensībās startēja gan pieaugušie, gan atsevišķās disciplīnās arī junioru un jauniešu vecuma grupu vieglatlēti.

Cerīgus rezultātus jau pirmajā startā sasniedza abi mūsu labākie kārtslēcēji – Mareks Ārents un Valters Kreišs, kā arī sprintere Gunta Vaičule.

Kārtslēkšanā šoreiz audzēknis Valters Kreišs (5,20 m) pieveica savu treneri – Mareku Ārentu (5,10 m). Valters laboja savu personīgo rekordu stadionos, bet atkārtoja rekordu, kuru bija sasniedzis šoziem telpās. Savukārt Gunta Vaičule sezonu sāka ar daudzsološu rezultātu 200 m skrējienā – 23,81 sekunde. Guntas rezultāts ir arī visaugstāk pēc WA (World Athletics) tabulām vērtētais rezultāts – 1054 p. Savukārt VKreišam 5,20 m -1048 punkti, bet Ārentam 5,10 m – 1021 punkti.

No citiem uzvarētāju rezultātiem jāatzīmē arī divas daudzcīņnieces Kristīnes Siksalietes uzvaras tāllēkšanā ar 5,67 m un lodes grūšanā ar 12,97 m. Nav peļams arī Emmijas Ivules rezultāts 100 m/b – 15,54 sekundes vai Paulas Kļaviņas ar kārti veiktie 3,50 m.

Informāciju sagatavoja
Andris Staģis