Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Valmierā Vaičulei daudzsološs rezultāts 200m, Kreišs ar personīgo rekordu pārspēj Ārentu

Valmierā Vaičulei daudzsološs rezultāts 200m, Kreišs ar personīgo rekordu pārspēj Ārentu
Gunta Vaičule. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Ceturtdien Valmieras Jāņa Daliņa stadionā notika pirmās nopietnākās vieglatlētu sacensības šopavasar – sezonas atklāšanas sacensības, kur daudzsološo rezultātu 200m uzrādīja Gunta Vaičule, bet kārtslēkšanā Valters Kreišs sasniedza personīgo rekordu stadionos.

Vakar Valmierā sezonas atklāšanas sacensības piedalījās arī vairāki Latvijas elites vieglatlēti. Sacensībās startēja gan pieaugušie, gan atsevišķās disciplīnās arī junioru un jauniešu vecuma grupu vieglatlēti.

Cerīgus rezultātus jau pirmajā startā sasniedza abi mūsu labākie kārtslēcēji – Mareks Ārents un Valters Kreišs, kā arī sprintere Gunta Vaičule.

Kārtslēkšanā šoreiz audzēknis Valters Kreišs (5,20 m) pieveica savu treneri – Mareku Ārentu (5,10 m). Valters laboja savu personīgo rekordu stadionos, bet atkārtoja rekordu, kuru bija sasniedzis šoziem telpās. Savukārt Gunta Vaičule sezonu sāka ar daudzsološu rezultātu 200 m skrējienā – 23,81 sekunde. Guntas rezultāts ir arī visaugstāk pēc WA (World Athletics) tabulām vērtētais rezultāts – 1054 p. Savukārt VKreišam 5,20 m -1048 punkti, bet Ārentam 5,10 m – 1021 punkti.

No citiem uzvarētāju rezultātiem jāatzīmē arī divas daudzcīņnieces Kristīnes Siksalietes uzvaras tāllēkšanā ar 5,67 m un lodes grūšanā ar 12,97 m. Nav peļams arī Emmijas Ivules rezultāts 100 m/b – 15,54 sekundes vai Paulas Kļaviņas ar kārti veiktie 3,50 m.

Informāciju sagatavoja
Andris Staģis


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.