Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pieccīņniecei Blaževičai sestā vieta NCAA ziemas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pieccīņniecei Blaževičai sestā vieta NCAA ziemas čempionātā
Kristīne Blaževiča. Foto: texassports.com

Ostinas "Texas" otrā kursa studente Kristīne Blaževiča aizvadītajā naktī izcīnīja sesto vietu NCAA ziemas čempionāta pieccīņā.

ASV studējošiem vieglatlētiem šīs marta dienas ir svarīgākais pārbaudījums šoziem. Piektdien un sestdien Alabamas štata Birmingemas pilsētā notiek NCAA čempionāts telpās. Līdzdalības slieksnis ir ļoti augsts – pēc ziemas startu rezultātiem tikai 16 labākie iegūst tiesības startēt šajās prestižajās sacensībās. Patīkami, ka arī trīs latviešu vieglatlētes, kuras studē divās Teksasas augstskolās, ir izpelnījušās tiesības startēt Birmingemā. Kristīne Blaževiča pieccīņā, bet Rūta Kate Lasmane un Darja Sopova - trīssoļlēkšanā.

Birmingemā piektdien notika sacensības pieccīņā. Ar savu pirmajā sezonas pieccīņā sasniegto rezultātu (4402 p.) un konferences čempionātā uzvaras rezultātu (4308 p.) mūsu pieccīņniece bija viena no favorītēm. Arī pirmā disciplīna – 60 m barjerskrējiens liecināja par tiekšanos uz pēc iespējas lielāku punktu summu: atkārtots personīgais rekords (8.54 sekundes) un 1008 punkti. Tomēr nākamie starti bija pieticīgāki: augstlēkšanā 1.69 m (šogad bija jau 1.77 m), lodes grūšanā 11.57 m (šogad 12.47 m) un tāllēkšanā 5.88 m (šogad 6.10 m). Savu trešo sezonas startu pieccīņā Blaževiča beidza ar 2:14.45 minūtēm 800 metru skrējienā. Summā sanāca 4197 punkti un sestā vieta – par pozīciju vietu augstāk nekā pērn. Blaževiču apsteidza piecas daudzcīņnieces – visas amerikāņu studentes. Par čempioni kļuva Anna Halla (4586), bet otrā bija Ērika Mārša ar 4383 punktiem.

Atgādinām, ka iepriekšējās ziemas čempionātā Rūta Lasmane izcīnīja bronzas medaļu, sasniedzot Latvijas rekordu telpās (14.15 m), savukārt Kristīne Blaževiča ar pieccīņā savākto punktu summu (4162) bija septītā.

Naktī no sestdienas uz svētdienu starp 16 labāko trīssoļlēcējām būs arī abas mūsu ventspilnieces - Eiropas un pasaules junioru medaļnieces Rūta Lasmane un Darja Sopova. Viena šajā rangā ir piektā (13.85 m), bet otra – trīspadsmitā (13.47 m).

Izmantotie resursi:
Andris Staģis / athletics.lv