Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Gailums: "Pārmaiņas pēc izdevās savest kārtībā smadzenes tieši tad, kad vajadzēja"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gailums: "Pārmaiņas pēc izdevās savest kārtībā smadzenes tieši tad, kad vajadzēja"
Patriks Gailums pēc sekmīgā mēģinājuma ļauj prieka enmocijām vaļu. Foto: Guntis Bērziņš.

Otrdienu Latvijas komanda Romā sāka ar arkādieša Patrika Gailuma trešajā mēģinājumā izpildīto fināla kvalifikācijas normatīvu 82.39m, bet Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders labāko divpadsmitniekā neiekļuva. Gailums neslēpa prieku, ka spējis savākties īstajā brīdī un ka beidzot varējis "samest" lielajās sacensībās.

Iepriekš ziņojām, ka Eiropas čempionātā Romā šķēpmešanas finālsacensībās varēs piedalīties Rīgas Sporta skolas "Arkādja" pārstāvis Patriks Gailums, kurš pēc diviem nesekmīgiem mēģinājumiem kvalifikācijā savācās uz pēdējo piegājienu, raidot škēpu pāri kvalifikācijas normatīvam - 82,39 metri.

“Diezgan smagi un stresaini. Esmu ārkārtīgi priecīgs par to, kā viss beidzās. Esmu lepns arī par to, ka izdevās izpildīt fināla kvalifikācijas normu un ka to beidzot esmu varējis samest lielajās sacensībās. Liels prieks,” pēc iekļūšanas finālā teica Gailums, kuram šogad tas bija pirmais metiens sacensībās pāri 80 metriem.

“Gāja diezgan smagi – 73 metri, krustiņš un 82 metri. Nav tā patīkamākā pozīcija, kurā būt, bet pārmaiņas pēc izdevās savest kārtībā smadzenes tieši tad, kad vajadzēja. Un tādu reižu, kad tas izdodas, kad tiešām ir vissvarīgākais moments, manā karjerā ir bijis ārkārtīgi maz. Šoreiz izdevās, un par to ir liels prieks.” Priecīgs bija šķēpmetējs, kuram šis ir trešais starts Eiropas čempionātos.

“Pirmajos metienos bija nelielas problēmas ar ieskrējienu. Pirmajā metienā likās, ka nedaudz “atsēdos”, otrajā vienkārši sasteidzu metienu, bet trešajā es par laimi neko daudz nedomāju. Man reizēm ir problēmas, ka es par daudz domāju. Un metot liekas domas ir tiešām liekas. Jābūt vienam punktam, vienai idejai, vienai sajūtai, kādam jābūt metienam. Ir jāmet. Un par laimi izdevās,” par pārdomām pirms trešā mēģinājuma, enerģisko iesildīšanos un konsultācijām ar treneri Gintu Palameiku saka sportists, piebilstot, ka viņam ir žēl trenera.

“Es ļoti bieži pie sevis atkārtoju to, ka šoreiz es vienkārši braucu izbaudīt sacensības. Uzlikt sev kādu slogu ir pilnīgi bezjēdzīgi. Tiklīdz sāc uz ko cerēt vai sacerēties, parasti nekas labs nesanāk. Ir jātic tam, ko mēs darām, ka mēs to darām pareizā virzienā, ka esam visu izdarījuši pēc labākās sirdsapziņas,” jautāts par mērķiem Romā, saka Patriks. “Un esmu ļoti priecīgs, ka man ir šie 82 metri. Pirmā doma galvā pēc trešā metiena bija, ka man šī rezultāta dēļ vēl ir iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm. Tas mani saviļņo pat nedaudz vairāk, jo šobrīd mana dalība Parīzē karājas mata galā.”

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums