Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

PČ taku skriešanā garajā distancē atzīstams veikums Boldānei, kontrollaikā finišē arī Grīviņš

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PČ taku skriešanā garajā distancē atzīstams veikums Boldānei, kontrollaikā finišē arī Grīviņš
Latvijas komanda (no kreisās): D.Glušņevs, A.Vadzis, L.Meirēna, L.Boldāne, V.Kirilova, I.Upmace-Grīviņa, P.Grīviņš.

Vakar Insbrukā notiekošajā pasaules čempionātā taku un kalnu skriešanā grūtajā garajā 87km distance kontrollaikā no Latvijas finišu sasniedza šogad “Stirnu bukā” trijniekā tikušie – Linda Boldāne, kurai 50. vieta, un Pēteris Grīviņš, kurš ieņēma 97.vietu.

Vakar tika aizvadīta pirmspēdējā diena pasaules čempionātā ar garās taku skriešanas distances ‘Long Trail’ startu. Distance bija 86.9km gara un ar 6500 kāpuma metriem. Starts skrējējiem bija pilsētā “Neustift in Stubaital” un finišēja pilsētā Insbruka. No Latvijas uz starta līnijas devās septiņi no reģistrētajiem astoņiem skrējējiem. Vīriešu konkurencē tie bija Artūrs Vadzis, Pēteris Grīviņš, Didzis Glušņevs. Dāmu konkurencē tās bija mūsu četras dāmas: Linda Boldāne, Ieva Upmace-Grīviņa, Linda Meirēna, Viviana Kirilova. Uz starta traumas dēļ neizgāja nesen Vācijas taku maratonā uzvarējušais Andris Ronimoiss.

Vīriešu konkurencē distancē devās 176 skrējēji. Pateicoties grūtajai trasei, stingrajiem kontroles laikiem, siltajiem laika apstākļiem finišu sasniedza tikai 122 skrējēji. Uzvaras Laurus plūca Francijas skrējējs Benjamins Roubiols ar finiša laiku 9:52:59, vienīgais izskrienot zem desmit stundām. Sudrabs tika itālim Andreasam Reitereram ar finiša laiku 10:00:46. Bronza ieguva Slovākijas skrējējs Peters Frano ar finiša laiku 10:02:10.

No trīs Latvijas skrējējiem finišēja viens skrējējs. Rīga-Valmiera 2020.gada uzvarētājs un nu jau bijušais rekordists Pēteris Grīviņš ar savu finiša laiku 13:08:35 iekļuva simtniekā ierindojās 97.vietā. Divkārtējais Latvijas taku čempions Artūrs Vadzis un 2016. gada Rīga-Valmiera un 2018.gada Vilkaču maratona uzvarētājs Didzis Glušņevs izstājās veselības apstākļu dēļ otrajā laika kontroles punktā, kas bija pie 40. kilometra.

Dāmu konkurencē distancē devās 135 skrējējas no 50 dažādām nācijām, bet finišēja tikai 69 dalībnieces. Uzvara tikai Francijas skrējējai Marionai Delespjerei ar finiša laiku 11:22:31. Sudraba godalga Vācijas skrējējai Katarinai Hartmutais (11:29:14), bet bronza atkal Francijas skrējējai Manonai Bohardai-Caillerai ar finiša laiku 11:34:22.

Tāpat kā vīru konkurencē no Latvijas skrējējām arī dāmām mums ir tikai viena finišētāja. Divkārtējā Vilkaču maratona uzvarētāja un Latvijas čempionātu medaļniece taku skriešanā Linda Boldāne distanci veica 13:49:35, ierindojoties 50. vietā. Diemžēl 2016. gada Latvijas maratona čempionei Vivianai Kirilovai un 2022. gada bronzas medaļu ieguvējai Latvijas čempionātā taku skriešanā Lindai Meirēnai kontroles laiks bija par īsu noslēdzošajā stacijā , kas bija 71.kilometrs, un abas skrējējas tika noņemtas no trases. Eiropas čempionāta medaļniecei Ievai Upmacei -Grīviņai stingrais kontrollaiks piespieda pārtraukt skrējienu otrajā atbalsta stacijā pie 38. kilometrā.

Daudzi skrējeji sociālajos tīklos izteicās šādi: ‘Log trail nav jābūt bada spēlēm’. Arī mūsu skrējēji izteicās ka visa kombinācija šodien bija iemesls daudziem, lai izstātos vai lai neiekļautos kontroles laikos. Vēlēsim mūsu skrējējiem veiksmīgi atjaunoties, lai var gatavoties sezonas nākamajiem startiem.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Toms Komass, Latvijas izlases vadītājs
un trīskārtējais Rīga-Valmiera uzvarētājs

     [+] [-]

, 2023-06-10 10:46, pirms 10 mēnešiem
Es pareizi sapratu, ka labākā dāma francūziete mūsu labākajam vecim ielika pusotru stundu un viņš dāmu konkurencē diez vai būtu top30?

     [+] [-]

, 2023-06-10 10:53, pirms 10 mēnešiem
Komandas foto ar parakstu nesaskan. Neviena Grīviņa tajā bildē nav, un pat cilvēku skaits neatbilst.

     [+] [-]

, 2023-06-10 22:30, pirms 10 mēnešiem
Grīviņš ir pēdējais pa labi.