Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dimanta līga šogad notiks bez sacensībām Ķīnā

Rolands Eliņš

Dimanta līga šogad notiks bez sacensībām Ķīnā
Foto: Global Sports Communication

LETA--DPA. Pārveidots šī gada vieglatlētikas Dimanta līgas sacensību grafiks, izņemot no tā sacensības Ķīnā, ziņo organizatori.

Izmaiņas veiktas sakarā ar ceļošanas ierobežojumiem un karantīnas prasībām.

Ķīna piektdien paziņoja par septembrī gaidāmo Āzijas spēļu pārcelšanu. Tāpat pieņemts lēmums par Šanhajas un Šeņdžeņas Dimanta līgas posmu atcelšanu.

Covid-19 omikrona paveids Ķīnā ir sagādājis milzīgas problēmas un tā joprojām turpina īstenot "nulles Covid" politiku.

Dimanta līgas organizatori paziņoja, ka Polijas pilsētā Hožovā 6.augustā notiks sanāksme par sacensību aizvietošanu, un to, ka viņi cer Ķīnā atkal rīkot sacensības no 2023.gada.

Patlaban lokdauni ieviesti Šanhajā un citās lielajā pilsētās, arī galvaspilsētā Pekinā ir spēkā dažādi ierobežojumi un notiek plašaptveroša testēšana.

Covid-19 pandēmijas dēļ Ķīnā tika atcelti daudzi liela mēroga sporta notikumi, taču Pekinas ziemas olimpiskās spēles un paralimpiskās spēles februārī un martā varēja notikt, turklāt tās norisinājās bez lieliem infekcijas uzliesmojumiem.