Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Etiopijas skrējēji aizņem visu goda pjedestālu Tokijas maratonā

Agris Suveizda

Etiopijas skrējēji aizņem visu goda pjedestālu Tokijas maratonā
Deso Gelmisa. Foto: AP/Scanpix

LETA--AP. Etiopijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji svētdien Tokijas maratonā aizņēma visu goda pjedestālu, uzvaru izcīnot Deso Gelmisam.

Spraigā finišā 25 gadus vecais Gelmisa izcīnīja karjerā pirmo uzvaru "World Marathon Majors" sērijas maratonos, finišēdams divās stundās piecās minūtēs un 22 sekundēs. Sekundi atpalika Mohameds Esa, bet vēl divas sekundes vēlāk finišēja Cegaja Getačevs.

Pēc 39 kilometru atzīmes grupas priekšā bija kanādietis Kems Levinss, bet pēdējos 400 metros Gelmiss atrāvās no tuvākajiem sekotājiem. Leviss, finišējot divās stundās piecās minūtēs un 36 sekundēs, par divām sekundēm laboja Ziemeļamerikas rekordu, kas kopš 2002.gada piederēja ASV skrējējam Halidam Hanuči.

Sieviešu sacensībās intriga finišā izpalika, jo pārliecinošu uzvaru svinēja Kenijas skrējēja Rouzmarija Vanjiru - viņas distances laiks bija divas stundas 16 minūtes un 28 sekundes. Nākamajās divās vietās bija divas etiopietes Cehaja Gemeču un Ašete Bekere, kuras zaudēja attiecīgi 28 sekundes un divas minūtes un 43 sekundes.

Tokijā norosinājās pirmais no sešiem prestižās "World Marathon Majors" šīs sezonas maratoniem.

Izmantotie resursi:
LETA