Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ko: "Krievijas Vieglatlētikas federācija ir stipri pievīlusi savus sportistus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ko: "Krievijas Vieglatlētikas federācija ir stipri pievīlusi savus sportistus"
Krievijas Vieglatlētikas federācijas durvis. Foto: Sergejs Mamontovs, rsport.ria.ru

Pasaules vieglatlētikas ("World Athletics") vadība apstiprina, ka, neskatoties uz atgādinājumiem un saraksti, no Krievijas Vieglatlētikas federācijas noteiktajā termiņā (līdz 1. jūlijam) nav saņemta soda naudas samaksa, kā arī nav iesniegta nekāda informācija par to, kad minētā nauda var tikt pārskaitīta.

Kā jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī pēc lietas par dokumentu viltošanu tika apturēts Krievijas Vieglatlētikas federācijas tiesību atjaunošanas process. "World Athletics" minētajai federācijai martā uzlika sodu 10 miljonu ASV dolāru apmērā. Pieci miljoni jāsamaksā līdz 1. jūlijam. Otri pieci ir nosacīts sods uz diviem gadiem, ja vien federācija vairs nepārkāps noteikumus un uzrādīs progresu savu tiesību atjaunošanas procesā. Jūnijā beigās Krievijas vieglatlētikas zvaigznes vērsās pēc palīdzības pie prezidenta Putina, jo arvien vairāk kļuva skaidrs, ka noteiktajā termiņā federācija nesamaksās.

Krievijas Vieglatlētikas federācijai līdz 1. jūlijam bija jāsamaksā soda nauda 5 miljonu ASV dolāru apmērā un jāatlīdzina izmaksas - 1.31 milj. (juridiskais darbs, izmeklēšana, izskatīšana u.c.). Pasaules vieglatlētikas vadība iepriekš plānoja, ka noteiktajā minētā nauda tiks samaksāta. Tagad tiek apturēta uzsāktā gatavošanās neitrālā atlēta statusa piešķiršanai Krievijas sportistiem. Tāpat tiek apturēta gatavošanās, lai varētu atsākt virzīšanos uz Krievijas Vieglatlētikas tiesību atjaunošanu.

Pasaules vieglatlētikas vadītājs Sebastjans Ko: "Mēs atzīstam, ka tagad ir grūti laiki, taču esam ļoti vīlušies par Krievijas Vieglatlētikas federācijas panāktā progresa tagadējo trūkumu saistībā ar martā izvirzītajām prasībām. Antidopinga noteikumu pārkāpšanas nopietno apsūdzību dēļ tika izveidota jauna federācijas administrācija. Mums bija pārliecība un cerība, ka pārmaiņas notiek. Rūnes Andersena vadītās Krievijas darba grupas pieredze liecina, ka cerības krietni vien nav attaisnojušās. Federācija ir stipri pievīlusi savus sportistus. Mēs esam izdarījuši tik daudz, cik varam, lai paātrinātu neitrālā atlēta statusa piešķiršanas atsākšanu un atbalstītu federāciju tās ceļā uz tiesību atjaunošanu, taču izskatās, ka rezultātu nav. Naudas soda samaksas un izmaksu atlīdzināšanas nosacījumi bija skaidri, federācija tos neapstrīdēja noteiktajā laikā. Tagad šis jautājums atgriezīsies izskatīšanai padomē jūlija beigās, kā jau tika paziņots martā."

"World Athletics" padome šo situāciju izskatīs 29.-30. jūlijā, tostarp pārliecināsies, ka organizācijai nerodas papildu izmaksas, kuras var netikt segtas. Nav izslēgts, ka līdz tam laikam Krievijas Vieglatlētikas federācija var pārskaitīt prasīto summu. Šobrīd samaksas termiņš ir nokavēts, bet būtiski smagas sekas vēl nav iestājušās.

Izmantotie resursi:
worldathletics.org