Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sprinteris Zariņš uzvar sacensībās Dānijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sprinteris Zariņš uzvar sacensībās Dānijā
Valtd Rinalds Zariņš. Foto no sportista personīgā arhīva.

Vecā 2023. gada pašā izskaņā panākumu guvis Latvijas vieglatlēts Rinalds Valts Zariņš, kurš izcīnījis uzvaru 60m sprintā starptautiskajās sacensībās Dānijā

Pašā pērnā gada izskaņā “Dānijas pilsētā Orhusā norisinājās Sidste Chancen” sacensības vieglatlētikā, kur labu rezultātu uzrādīja un panākumu guva Latvijas sprinteris Rinalds Valts Zariņš. 2022. gada Latvijas čempions veicis divus veiksmīgus startus 60 m sprintā, abas reizes noskrienot šo distanci ātrāk par 6,90 sekundēm.

Vispirms finālskrējienā viņš uzvarēja ar rezultātu 6,88 sekundes, bet pēc tam jau arī “Ekstra finālā” bija pārāks par konkurentiem, vēlreiz svinot uzvaru, turklāt ar vēl ātrāku rezultātu – 6,86 sek. Šis Rinalda Valta rezultāts ir labākais starp Latvijas sprinteriem jaunajā 2023./2024.g. telpu sacensību sezonā, ļaujot Aigara Fetera audzēknim kļūt par sezonas līderi, un tikai par 0,01 sekundi atpaliek no personīgā rekorda.

Informāciju sagatavoja
Andris Staģis, statistiķis

     [+] [-]

, 2024-01-02 13:53, pirms pusgada
Dzīve parādīs, bet tagad vajadzētu būt jaunam uzrāvienam Latvijā, jo beidzot ir uzbūvēta jauna vieglatlētikas manēža galvaspilsētā Rīgā, kas bija jāgaida gadu desmitus. Tas tāds entuazistu, amatieru sports šobrīd, kas domāts vairāk jaunajiem. bet tā tas ir visās mazajās valstīs, neesmu gan interesējies padziļināti.
Nav tas ienesīgākais, pelnošākais un komerciāli skatāmākais, bet tomēr. Saprotams, arī tas, ka to, ko vairāk tiražē medijos, to arī vairāk atbalsta. Ja būtu jānosaka prioritārie atbalstāmie sporta veidi, tad atliek tikai paskatīties uz komentāru skaitu pie rakstiem (no, līdz), tad attiecīgi izvēlēties atbalstāmos, kuriem mazāk vai vairāk.
Patīkami, ka vēl ir kādi aktīvisti šajā klasiskajā, vēsturiski karalienes statusā esošajā sporta veidā. Nevajadzētu aizmirst tieši par šo sportu, kamēr dzīvs.