Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dzērājšofera dēļ Vaičule piedzīvojusi avāriju, aicina atsaukties aculieciniekus

Emils Ozerinskis

Dzērājšofera dēļ Vaičule piedzīvojusi avāriju, aicina atsaukties aculieciniekus
Gunta Vaičule ar meitiņu. Foto: Guntis Bērziņš

Parīzes olimpisko spēļu normatīvu sestdien 400 metru skrējienā izpildījušajai Guntai Vaičulei mājupceļā no Valmierā notikušā Latvijas čempionāta vieglatlētikā nācies piedzīvot auto avāriju, kuru izraisījis neadekvātā stāvoklī esošs spēkrata vadītājs. Automašīna, kurā atradās Latvijas vieglatlēte, pēc kūleņa atradusies uz jumta. Drošības jostu lietošana ļāvusi automašīnā esošajiem cilvēkiem izmukt no smagām traumām, bet Vaičules meita laimīgā kārtā mājupceļā bijusi citā automašīnā. Sportiste lūdz negadījuma aculieciniekus atsaukties liecību sniegšanai.

Sestdien Latvijas čempionātā Guntai Vaičulei bija patiesi lieliska diena. Ar jaunu personīgo rekordu - 50,83 sekundes, skrējēja no Rēzeknes viena stadiona apļa distancē izpildīja Parīzes Olimpisko spēļu normatīvu.

Svētdien mājupceļš no Latvijas čempionāta izvērtās šausmīgs. Ceļa posmā Gulbene - Rēzekne vieglatlētes automašīnas sānus taranēja stipri iereibis spēkrata vadītājs, kurš pēc auto avārijas iemucis mežā. Vaičules automašīna pēc kūleņošanas piezemējusies uz jumta. Laimīgā kārtā automašīnā esošajiem cilvēkiem, pateicoties drošības jostām, izdevās izvairīties no ļoti smagām traumām. Sportiste savā Facebook kontā aprakstījusi situāciju, aicinot atsaukties cilvēkus, kuri bijuši liecinieki avārijai.

Guntas Vaičules ieraksts Facebook lapā:

Vienu dienu Tu esi laimīgs, sasniedzot gadiem ilgi cerēto mērķi, nākošajā esi laimīgs, ka vari elpot, dzīvot, atgriezties mājās un aizmigt savā gultā.

Aizvakar es izpildīju Olimpisko normatīvu, nodrošinot sev ceļazīmi uz savām otrajām Olimpiskajām spēlēm, vakar piedzīvoju savu otro dzimšanas dienu.

Braucām no Latvijas Čempionāta Valmierā ap plkst.18:30 un uz šosejas ceļa posmā Gulbene-Rēzekne mūsu mašīnai nedodot ceļu, kāds stipri iereibis kungs ietriecās mūsu auto sānā, kā rezultātā mēs aizkūleņojām, piezemējoties uz jumta. Mašīna ir pilnībā iznīcināta, mēs visi dzīvi un tikuši sveikā cauri ar sasitumiem, dažām skrambām un salīdzinoši vieglām traumām. Kamēr mēs mēģinājām izkļūt no savas automašīnas, avāriju izraisījušais šoferis iebēga mežā. Stāsts notikuma vietā norisinājās vēl kādu laiciņu, bet tie, kas avāriju redzēja un, kas pie mums apstājās pirmie, lūdzu atsaucieties, mums var noderēt Jūsu liecības!

Stāsta morāle - Lietojiet drošības jostas - VIENMĒR! Tās glāba mūsu dzīvības.

Lai arī cik labi un droši Tu nepārvietotos, ir ļoti daudz apstākļu, bīstamu, neparedzamu un bezatbildīgu cilvēku, kas Tevi uz ceļa var apdraudēt.

Sargā sevi un Dievs Tevi sargās! Mēs brīnumainā kārtā esam veseli. Tas pateicoties drošība jostām un visām automašīnas drošības sistēmām. Tikai sagadīšanās pēc, mūsu meitiņa brauca ar citu auto. Es nevaru būt laimīgāka par šo izvēli.

Esi pateicīgs par katru dienu un nekad nezaudē cilvēcību! Tikko kā izkļuvu no auto un sapratu, ka manējiem nekas nopietns nekaiš, devos pie otras automašīnas, lai palīdzētu tur esošajam. Viņš bija aizbēdzis. Nezinot, vai mēs vispār esam dzīvi…

Paldies visiem, kuri apstājās un bija gatavi palīdzēt, paldies mediķiem, ugunsdzēsējiem, un policijai. Viņu darbs nebeidzas!

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/guntalatiseva

  -2 [+] [-]

, 2024-07-01 11:02, aizvakar
Valdība, mazatīstītie un dzērāji ir Lavijas nelaime.

  -3 [+] [-]

, 2024-07-01 11:09, aizvakar
Šos dzērājšoferus aizsūtīt uz armiju,lai iedauzītu smadzenes pareizajā vietā

  +3 [+] [-]

, 2024-07-01 11:11, aizvakar
Skumji, bet šī sērga ir izplatīta.

  +7 [+] [-]

, 2024-07-01 11:20, aizvakar
Visa labā vēlējumi Guntai!Vēlu viņai un ģimenei visu to labāko!❤ Drausmas vispār ir ar tiem dzērājšoferiem un cilvēkiem,kuriem nav nekādas empātijas pret citiem.Gunta tiešām ir pretējais un ir paraugs kā būt gan izcilai sportistei, gan arī fantastiskai personībai,cilvēkam!

Nesaprotu gan.Sportacentram bieži patīk kopēt rakstus no LETAS,bet šeit,kur LETĀ papildus no facebook posta ir tiešām vērtīga informācija,netiek nekas pievienots.

Vienvārdsakot LETĀ ir teikts,ka Gunta viņiem pati ir apliecinājusi,ka traumas nav nopietnas un ka viņa noteikti startēs Olimpiādē,kā arī ļoti iespējams Prezidenta balvā šajās brīvdienās,bet,ka par to vēl izlems.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-01 11:38, aizvakar
Veselību Guntai un pārējiem!

Bet vai ir bijusi ekspertīze un ir konstatēts, ka otrs vadītājs bija alkohola reibumā?

     [+] [-]

, 2024-07-01 11:50, aizvakar
Damokla_zobens_23 rakstīja: Veselību Guntai un pārējiem!

Bet vai ir bijusi ekspertīze un ir konstatēts, ka otrs vadītājs bija alkohola reibumā?
Reizumis bez tas var iztikt, lai konstatetu faktu...

  +2 [+] [-]

, 2024-07-01 12:03, aizvakar
Šoferis noteikti atstāja alkometru pirms iebēgšanas mežā. Īsts džentlmenis. Mani ar izbrīna fakts, ka pasludināts par dzērājšoferi, kaut neviens neko nav pierādījis.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-01 12:14, aizvakar
Tiem,kas saka,ka kā var pasludināt to vīrieti par dzērājšoferi.

Gunta pie posta vienam līdzīgam komentāram atbildēja,ka vēlāk viņš no meža pats ir iznācis ārā un ir iepūtis Policijas alkometrā,kur radījušās promiles. Viņš teicis,ka to automašīnu nevadīja.

No sevis,ne no Guntas. Protams,faktu,ka viņš vadīja šo automašīnu un ka tā ir viņa automašīna,varēs viegli pierādīt Policija.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-01 12:15, aizvakar
Diemžēl tā ir Latvijas tradīcija, vafelē braukāt apkārt.
Daži pat ar to lepojas, un tas ir stilīgi! 🥹
Visus dzērāj šoferus vajag ķert, un bez mazākiem iebildumiem uz armiju sūtīt vai fronti...

     [+] [-]

, 2024-07-01 12:29, aizvakar
Viss skaidrs, ir pūtis trubiņā, tātad, ir fiksēts. Pietrūka šīs informācijas, lai viss saliktos pa plauktiņiem.

Atcerējos brazīliešu slēpotāju (šķier, Bendikas "audzēkne"), kura neilgi pirms olimpiādes smagi cieta avārijā. Vaičule, par laimi, varēs startēt.

     [+] [-]

, 2024-07-01 12:34, aizvakar
the_andris666 rakstīja: Diemžēl tā ir Latvijas tradīcija, vafelē braukāt apkārt.
Daži pat ar to lepojas, un tas ir stilīgi! 🥹
Visus dzērāj šoferus vajag ķert, un bez mazākiem iebildumiem uz armiju sūtīt vai fronti...
#Tviterkonvojs #RwinisPozņaks

Laba ideja! Lai sūta uz Ukrainu kopā ar konfiscēto mašīnu! Palīdzēs risināt lielgabalu gaļas trūkumu.

P.S. Protams, apreibināto šoferu problēma ir aktuāla.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 13:22, aizvakar
knaible rakstīja: Valdība, mazatīstītie un dzērāji ir Lavijas nelaime.
Valdība ir nelaime tikai mazattīstītajiem. Esi ?

     [+] [-]

, 2024-07-01 13:43, aizvakar
Dzera , dzers utt, kamer Latvija bus atpalikusaka valsts Eiropaa , pateicoties launas vienotibas politikai !!!

  -3 [+] [-]

, 2024-07-01 13:56, aizvakar
murmuls rakstīja: Šoferis noteikti atstāja alkometru pirms iebēgšanas mežā. Īsts džentlmenis. Mani ar izbrīna fakts, ka pasludināts par dzērājšoferi, kaut neviens neko nav pierādījis.
Tieši tā - kāpēc ne transvestīts, nēģeris vai krievs, bet uzreiz dzērājšoferis? vai pirms viņa bēgšanas mežā Gunta ar šoferi kopā dzēra? tiesā tievtādi parasti jautājumi. turklāt, būs vēl prasība par apmelošanu. kur policijas protokola apraksts? varbūt tieši Guntas mašīna pārkāpa ceļu sat.not. tas, ka viņai personiskais rekorda cai olimp.kval, vēl nenozīmē, ka šī situācija bija tieši tāda. un, kā tagad noskaidros - kurš iebēga mežā?

     [+] [-]

, 2024-07-01 14:30, aizvakar
the_andris666 rakstīja: Diemžēl tā ir Latvijas tradīcija, vafelē braukāt apkārt.
Daži pat ar to lepojas, un tas ir stilīgi! 🥹
Visus dzērāj šoferus vajag ķert, un bez mazākiem iebildumiem uz armiju sūtīt vai fronti...
Tieši tā, absolūts pofigisms uz visu un visiem. Tik sēžas iekšā un brauc pālī. Priekš LV tas ir unikāli… Tagad vismaz autiņus ņem nost. Arī tas labi, varbūt nedaudz piedomās, bet šaubos.😡

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 14:52, aizvakar
Sievietēm vispār vajadzētu aizliegt vadīt auto. Lai sēž mājā un nevazājas apkārt, kašķi meklējot...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 14:54, aizvakar
dzērājšoferis iznāca no meža un pateica, ka viņš nebija pie stūres. ko nu?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 14:55, aizvakar
Edvards Grīgs rakstīja: Tiem,kas saka,ka kā var pasludināt to vīrieti par dzērājšoferi.

Gunta pie posta vienam līdzīgam komentāram atbildēja,ka vēlāk viņš no meža pats ir iznācis ārā un ir iepūtis Policijas alkometrā,kur radījušās promiles. Viņš teicis,ka to automašīnu nevadīja.

No sevis,ne no Guntas. Protams,faktu,ka viņš vadīja šo automašīnu un ka tā ir viņa automašīna,varēs viegli pierādīt Policija.
Neko nevarēs pierādīt..

     [+] [-]

, 2024-07-01 16:07, aizvakar

     [+] [-]

, 2024-07-01 16:12, aizvakar
Ja jau dzerājšoferis, tad jau viņam automātiski jābūt vainīgam, neatkarīgi no tā kas notika. Stulbie likumi

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 16:43, aizvakar
chau! ataa rakstīja: Neko nevarēs pierādīt..
Ja ir avārijas acu liecinieki - nav problēmu pierādīt. Ja no mašīnas izkāpa tikai 1 - tas, kas skrēja mežā un pūta trubā, mašīnā nepalika neviens cits - kurš tad vadīja auto? Pati no sevis?

     [+] [-]

, 2024-07-01 16:49, aizvakar
Murlāpsis rakstīja: Reizumis bez tas var iztikt, lai konstatetu faktu...
Lai konstatētu pieņēmumu laikam domā, jo fakts ir neapgāžama informācija...

     [+] [-]

, 2024-07-01 16:56, aizvakar
varonis rakstīja: Tieši tā - kāpēc ne transvestīts, nēģeris vai krievs, bet uzreiz dzērājšoferis? vai pirms viņa bēgšanas mežā Gunta ar šoferi kopā dzēra? tiesā tievtādi parasti jautājumi. turklāt, būs vēl prasība par apmelošanu. kur policijas protokola apraksts? varbūt tieši Guntas mašīna pārkāpa ceļu sat.not. tas, ka viņai personiskais rekorda cai olimp.kval, vēl nenozīmē, ka šī situācija bija tieši tāda. un, kā tagad noskaidros - kurš iebēga mežā?
Var piesieties par info trūkumu, kas liek skatīties uz aizdomām par frāzi par dzeršanu, bet - ja tu pēc avārijas mūc prom - nu tu praktiski pats sev uzliec spriedumu - tu esi vainīgs. Aizbēgt no notikuma vietas būs vainu pastiprinošs apstāklis, līdz ar to pat ja nebiji vainīgs pie avārijas - tagad esi.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 17:42, aizvakar
Damokl. Problēma ir ne tikai apreibināti šoferi, bet gan milzīgais alkoholiķu daudzums Latvijā kopumā. Kaut vai šeit SC komentos var saprast, kurš regulāri dropē. Un tāds te ir ne viens vien. Skumji.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 18:03, aizvakar
Eu gudrinieki, kuri te piesienas par to, ka nosaukts par dzērājšoferi....Aplauzāties? Varoni, murmuļi, jūs domājat, ka Guntai netika nodota informācija, izsaukta uz iecirkni un visi pārējie procesi? Pamuļķi.

     [+] [-]

, 2024-07-01 18:04, aizvakar
varonis rakstīja: dzērājšoferis iznāca no meža un pateica, ka viņš nebija pie stūres. ko nu?
Tu tiešām esi tik stulbs?

  -3 [+] [-]

, 2024-07-01 18:05, aizvakar
roliksis40 rakstīja: Ja jau dzerājšoferis, tad jau viņam automātiski jābūt vainīgam, neatkarīgi no tā kas notika. Stulbie likumi
Dzērājšofera cienīgs komentārs.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 18:07, aizvakar
chau! ataa rakstīja: Sievietēm vispār vajadzētu aizliegt vadīt auto. Lai sēž mājā un nevazājas apkārt, kašķi meklējot...
Uzmanības deficīta sindroms.

     [+] [-]

, 2024-07-01 18:11, aizvakar
chau! ataa rakstīja: Neko nevarēs pierādīt..
Nepierādīs to, ka bija dzēris braukšanas laikā. Avārijas izraisīšana un notikumu vietas pamešana, bez lētālām sekām nozīmē, ka sods plus mīnus būs vienāds. Auto konfiskācija, kriminālsods. Lieta tāda, ka viņi bija divi. Saderam ka tas otrs stabili pateiks kurš bija pie stūres...

     [+] [-]

, 2024-07-01 19:00, aizvakar
Edvards Grīgs rakstīja: Tiem,kas saka,ka kā var pasludināt to vīrieti par dzērājšoferi.

Gunta pie posta vienam līdzīgam komentāram atbildēja,ka vēlāk viņš no meža pats ir iznācis ārā un ir iepūtis Policijas alkometrā,kur radījušās promiles. Viņš teicis,ka to automašīnu nevadīja.

No sevis,ne no Guntas. Protams,faktu,ka viņš vadīja šo automašīnu un ka tā ir viņa automašīna,varēs viegli pierādīt Policija.
Man ir zināms līdzīgs gadījums Rīgā, no pazīstama advokāta stāstījuma (kurš tiesā aizstāvēja pārkāpēju), kad Pašvaldības Policija apstādināja auto, vadītājs bija manāmi iereibis, tika izsaukta Ceļu Policija, taču pa to laiku vadītājs atprasījās uz blakus esošo veikalu it kā nopirkt cigaretes Kad atgriezās, Ceļu Policija bija klāt un lika trubiņā pūst, it kā viss ir skaidrs, bet... kādu triku izgrudroja mans pazīstamais advokāts? Pēc viņa versijas, veikālā bija uz vietas pie galdiņiem lejamais alkohols, tipa, varēja paņemt uz krūti tur pat uz vietas kādu graķīti Pārkāpējs, it kā stressa noņemšanai, nolēma paņemt divreiz pa sotakam tīro balto mantu (advokāts pēcāk sarunāja arī pārdevēju, kura tiesā apstiprināja viņa teikto ) Kas no tā izriet? Apturēšanas brīdī aizdomās turētais bija skaidrā, bet Pašvaldības Policijai nebija nekādu tiesību palaist aizturēto uz veikalu pirkt cigaretes! Rezultātā, vainīgo attaisnoja, pierādījumu trūkuma dēļ, bet Pašvaldībniekiem izteica stingru rājienu!

     [+] [-]

, 2024-07-01 19:08, aizvakar
Pirātu Karalis rakstīja: Ja ir avārijas acu liecinieki - nav problēmu pierādīt. Ja no mašīnas izkāpa tikai 1 - tas, kas skrēja mežā un pūta trubā, mašīnā nepalika neviens cits - kurš tad vadīja auto? Pati no sevis?
Pēc avārijas atrada buteļuku mežā un uzreiz izlaka! Lai kāds ņem un pierāda, ka tā nav bijis!
Ja nav pūsts trubā uzreiz pēc Policijas ierašanās notikuma vietā, alko esamību organismā avārijas brīdī ir grūti pierādīt, pat arī tad, ja tīri cilvēciski visi visu labi saprot, bet likums ir likums!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 19:14, aizvakar
Flashlight user rakstīja: Nepierādīs to, ka bija dzēris braukšanas laikā. Avārijas izraisīšana un notikumu vietas pamešana, bez lētālām sekām nozīmē, ka sods plus mīnus būs vienāds. Auto konfiskācija, kriminālsods. Lieta tāda, ka viņi bija divi. Saderam ka tas otrs stabili pateiks kurš bija pie stūres...
Te gan var piekrist, avārijas izraisīšana + notikuma vietas pamešana, tas jā, bet alko lietošanu pie ruļļiem būs neiespējami pierādīt, ja viens pats viņš nenolohosies un to faktu zem spiediena neatzīs

     [+] [-]

, 2024-07-01 22:13, aizvakar
Paldies,ka viss beidzas bez sekam,psihologiskais pardzivojums diemzel paliek uz ilgu laiku,lai Guntai veiksmigi starti olimpiade

     [+] [-]

, 2024-07-01 22:15, aizvakar
2.4 promiles un laikam atzīst vainu