Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

LSFP rosina atļaut sacensības āra sporta laukumos

Agris Suveizda

LSFP rosina atļaut sacensības āra sporta laukumos
Tautas sports. Foto: LSFP.lv

Uzlabojoties Covid-19 kumulatīvajam saslimstības rādītājiem Latvijā un iestājoties vasaras sporta sezonai, Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) pēc konstruktīvām sarunām ar sporta organizācijām strādā pie vadlīnijām un sanitārajiem protokoliem, lai tūlītēji varētu sākt sacensības āra sporta laukumos.

LSFP valde kopīgā darba grupā ar sporta federācijām, sporta klubiem, sporta speciālistiem un Izglītības un zinātnes ministriju jau šobrīd ir izplānojusi vairākus scenārijus drošai sacensību sezonas atsākšanai. “Mēs esam pacietīgi strādājuši, lai plašāka čempionātu atsākšana pēc ilgāka pārtraukuma būtu nesasteigta, bet pārdomāta, fiziski un infekciozi droša no sabiedrības veselības viedokļa. LSFP ir gatava uzņemties pilnu atbildību un piedāvāt konkrētus priekšlikumus, lai maksimāli droši ārtelpās varētu uzsākt sezonu visu veidu sacensībās kā bērnu un jaunatnes, tā amatieru un profesionālajā sportā,” uzsver LSFP prezidents Einars Fogelis, norādot, ka cietuši ir ne tikai bērni un sportisti, bet arī – līdzjutēji.

Savukārt LSFP viceprezidents un Latvijas Motosporta federācijas prezidents (LaMsF) Mārtiņš Lazdovskis norāda, ka sporta federācijas ir izstrādājušas drošus sanitāros protokolus un ir atvērtas tos nepieciešamības gadījumā operatīvi atjaunināt. “Tas, kas sporta federācijām šobrīd visvairāk nepieciešams, – skaidrs laika grafiks, kad varētu tikt mazināti ierobežojumi un nosprausta starta līnija čempionātu uzsākšanai,” skaidro M. Lazdovskis.

LSFP valdes locekļi ir vairākkārt tikušies ar atbildīgajām institūcijām un rosina turpināt tālāku konstruktīvu dialogu sporta nozares plašākai aktivizēšanai, no kā ieguvēji būs visa Latvijas sabiedrība.

Izmantotie resursi:
https://lsfp.lv/jaunumi/zinas/lsfp-...