Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Otrajā EČ "Maxibasketbolā" kārtā uzvar gan dāmas, gan kungi

Otrajā EČ "Maxibasketbolā" kārtā uzvar gan dāmas, gan kungi
Foto: www.maxibasketballzagreb2010.com

Vakar Horvātijas pilsētā Zagrebā tika aizvadītas kārtējās 6. Eiropas čempionāta "Maxibasketbolā" (basketbols veterāniem) spēles, kurās pie uzvarām tika abas mūsu komandas.

Jau ziņojām, ka pirmajā kārtā mūsu komandām sekmes bija mainīgas. Dāmas vecumu kategorijā 50+ ar 41:54 piekāpās spēcīgajām lietuvietēm, bet kungi vecumu grupā 65+ ar 56:31 sagrāva Igaunijas basketbolistus. Vakar mūsu komandas aizvadīja otrās kārtas spēles.

Mūsu dāmas pārliecinoši ar 59:41 uzvarēja Vācijas basketbolistes. Neapturama šajā spēlē bija Lorita Sauša, kura guva 27 punktus. 12 punktus iemeta Gunta Krastiņa, bet deviņi punkti Silvijas Jankovskas kontā. Pie otrās uzvaras vakar tika mūsu vīru izlase, kas pārliecinoši ar 58:36 (29:18) pārspēja Somijas izlasi. Arī šajā spēlē visvairāk punktus guva Egils Pāns (15).

Pēc divām spēļu kārtām dāmas ir izcīnījušas vienu uzvaru un piedzīvojušas vienu zaudējumu, kamēr kungiem divās spēlēs ir izcīnītas divas uzvaras. Šodien svarīgu spēli aizvadīs mūsu dāmu izlase, kas tiksies ar mājiniecēm Horvātijas basketbolistēm. Līdz šim Horvātijas basketbolistes izcīnījušas divas uzvaras un piedzīvojušas vienu zaudējumu, tādēļ šīs spēles uzvarētājs, visticamāk, arī iekļūs finālā, kur jau praktiski atrodas Lietuvas basketbolistes, kuras līdzšinējās divās spēlēs ir uzvarējušas attiecīgi Latviju un Horvātiju.

Tāpat arī šodien svarīgu spēli aizvadīs mūsu kungu izlase, kas tiksies ar Lietuvas basketbolistiem, kuri, tāpat kā mūsu kungi, izcīnījuši divas uzvaras divās spēlēs.

Atgādināsim, ka gan dāmām, gan vīriem izspēles kārtība būs vienāda. Dāmas spēlēs vienā apakšgrupā ar Horvātiju, Vāciju, Čehiju un Lietuvu. Katra komanda ar katru aizvadīs pa vienai spēlei un tai komandai, kura grupā paliks pēdējā vietā, čempionāts būs beidzies, bet parējās vienības turpinās cīņu par medaļām. Pirmās un otrās vietas ieguvējas grupu turnīrā tiksies finālā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas spēlēs par 3. un 4. vietu. Tāda pati sistēma ir arī kungiem, kuri spēlēs vienā grupā ar Lietuvas, Somijas, Krievijas un Igaunijas komandām.

Izmantotie resursi:
Home - MaxiBasketballZagreb2010.com