Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

EČ "Maxibasketbolā" dāmas piedzīvo zaudējumu, kungi izcīna uzvaru

EČ "Maxibasketbolā" dāmas piedzīvo zaudējumu, kungi izcīna uzvaru
Foto: www.maxibasketballzagreb2010.com

Vakar Horvātijas pilsētā Zagrebā sākās 6. Eiropas čempionāts "Maxibasketbolā" (basketbols veterāniem). Šodien spēles ar dažādām sekmēm aizvadīja abas mūsu komandas.

Latviju šajā Eiropas čempionātā pārstāv divas komandas - dāmas vecumu kategorijā 50+, kā arī vīri vecumu grupā 65+. Šodien mūsu dāmas tikās ar spēcīgo Lietuvas izlasi. Spēles gaitā Lietuvas izlase panāca 24 punktu pārsvaru, taču Latvijas izlase spēja sadeldēt šo pārsvaru, taču līdz uzvarai pietrūka – 41:54. Rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Silvija Jankovska, kura pretinieku grozā sameta 12 punktus. Pa desmit punktiem guva Iveta Beķere un Lorita Sauša. Jāatzīmē, ka Lietuvietes spēlēja ļoti rupji, un vienā no spēles epizodēm tās apzināti pielika priekšā kāju Saušai, kas piedzīvoja sāpīgu kritienu.

Tikmēr veiksmīgāk savu pirmo spēli aizvadīja kungi, kas ar 56:31 sagrāva Igaunijas basketbolistus. Lai arī pēc pirmā puslaika mūsu basketbolistiem bija tikai trīs punktu pārsvars (20:17), beigās latvieši mūsu kaimiņiem ierādīja vietu, tādējādi izcīnot pārliecinošu uzvaru. Rezultatīvākais mūsu izlases rindās bija Egils Pāns, kurš guva 14 punktus.

Otrajā spēļu kārtā mūsu dāmas otrdien tiksies ar Vācijas izlasi, kas pirmajā spēlē ar 39:52 piekāpās Horvātijas basketbolistēm. Arī kungi nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad pretim stāsies somi, kas pirmajā spēlē cieta sagrāvi pret Lietuvas basketbolistiem – 26:64.

Atgādināsim, ka gan dāmām, gan vīriem izspēles kārtība būs vienāda. Dāmas spēlēs vienā apakšgrupā ar Horvātiju, Vāciju, Čehiju un Lietuvu. Katra komanda ar katru aizvadīs pa vienai spēlei un tai komandai, kura grupā paliks pēdējā vietā, čempionāts būs beidzies, bet parējās vienības turpinās cīņu par medaļām. Pirmās un otrās vietas ieguvējas grupu turnīrā tiksies finālā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas spēlēs par 3. un 4. vietu. Tāda pati sistēma ir arī kungiem, kuri spēlēs vienā grupā ar Lietuvas, Somijas, Krievijas un Igaunijas komandām.

Izmantotie resursi:
maxibasketballzagreb2010.com

  +2 [+] [-]

, 2010-07-18 22:44, pirms 14 gadiem
Latvijas komandu sastāvus varētu paziņot...

  +3 [+] [-]

, 2010-07-19 00:13, pirms 14 gadiem