Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Tuvojas 19. Latvijas čempionāts basketbolā veterāniem

Jānis Pārums

Tuvojas 19. Latvijas čempionāts basketbolā veterāniem
Foto: Turnīra organizatori

Par spīti valstiskās krīzes nospiedošajai gaisotnei, lai paplašinātu sportot gribošu un darbībās aktīvo cilvēku iespējas, tiek rīkots nu jau 19. Latvijas Basketbola čempionāts veterāniem.

Neskatoties uz finansiāli grūtajiem apstākļiem valstī, čempionāta nepieciešamību un nozīmi apliecina lielā komandu interese par dalību turnīrā. Savus pieteikumus līdz septembra beigām bija iesniegušas un apstiprinājušas 37 vīriešu un 11 sieviešu komandas. Sacensības notiks sešās vīriešu un trijās sieviešu vecuma grupās.

Organizatori uzsver, ka uzsvaru vēlas likt uz latvisko cīņas sparu un garu, kas nāk no sportistiem – patiesajai sportot gribai, vienotībai sportisko interešu saglabāšanā un realizēšanā, arī zināmas pieredzes apmaiņā. To apliecina komandu dalība no visas Latvijas – Tukuma, Ikšķiles, Ventspils, Jūrmalas, Jelgavas, Ķekavas, Siguldas, Limbažiem, Līvāniem, Cēsīm un Rīgas.

Rīgā čempionāta spēles, tajā skaitā, pirmās spēles, tiks aizvadītas 2009.gada 17.oktobrī. Kopumā spēles notiks divos apļos. Labākās komandas par godam nopelnītajām vietām un balvām cīnīsies 2010.gada maijā. Katru gadu fināli tiek izspēlēti citā Latvijas pilsētā. Šogad finālspēles norisināsies Cēsīs.

Latvijas basketbola veterānu līgas mērķis ir basketbola sacīkšu aktivitātēs neatlaidīgi iesaistīt bijušos sportistus un sportot gribētājus, kas gatavi uzturēt cīņas degsmi sporta veidā, kurš nereti vieno ne tikai pašus veterānus, bet arī viņu bērnus. Tāpat, mūsu mērķis ir sagatavot komandas dalībai Eiropas čempionātam Zagrebā, kas sāksies 2010.gada 17.jūlijā.

Lai atvieglotu savstarpējo informācijas apmaiņu un jaunāko notikumu atklātību, turnīra organizatori sākuši interneta mājas lapas izveidi, kuru tuvākajā laikā plānots pabeigt. Kamēr mājas lapas izveide nav pabeigta, jautājumu, ieteikumu, neskaidrību un cita veida nepieciešamības gadījumā var zvanīt pa tālr.+371 29173239 sacensību galvenajai tiesnesei Zigrīdai Grēvelei vai rakstīt uz e-pastu: zigrida_g@inbox.lv.

     [+] [-]

, 2009-10-04 14:09, pirms 15 gadiem
forsi, jaaiet saveejos atbalstiit