Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:597, Did:0, useCase: 3

Sāks olimpiskie čempioni, vicečempioni un bronzas medaļnieki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sāks olimpiskie čempioni, vicečempioni un bronzas medaļnieki
Tieši no brāļu Henrika un Daniela Sedīnu veikuma lielākoties būs atkarīgs Zviedrijas izlases sniegums
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas nākamās trīs spēles olimpiskajā hokeja turnīrā. Pirmo spēli aizvadīs pašreizējie olimpiskie čempioni Zviedrijas hokejisti, kā arī Latvijas pretinieki B grupā Čehija un Slovākija.

Vakar tika aizvadīti pirmie trīs mači olimpiskajā hokeja turnīrā. ASV izlase atklāšanas spēlē ar 3:1 uzvarēja Šveici. Par pirmo vārtu autoru kļuva Bobijs Raiens, kurš pārspēja savu klubabiedru Jonasu Hileru. Amerikāņi spēles gaitā bija vadībā ar 3:0, tomēr vienus vārtus zaudēja - ASV izlases vārtsargs neveiksmīgi pielaboja šveiciešu metienu, iemetot vārtus pats sev... Mājinieki kanādieši ar 8:0 sagrāva visa turnīra pastarīšus norvēģus. Pirmajās 20 minūtēs abu komandu vārtsargi palika nepārspēti, taču pēcāk Kanādas izlase guva attiecīgi trīs un piecus vārtus. Pirmais hat trick šajā turnīrā tika fiksēts uzbrucējam Džeromam Iginlam, kurš pārstāv Kanādas izlasi. Visbeidzot Krievijas izlase šorīt ar 8:2 sakāva Latviju, apliecinot ambīcijas uz olimpisko čempionu troni.

Šodienas spēles ievadīs Somijas un Baltkrievijas duelis - jau pulksten 22:00. Somi pagājušajās spēlēs ieguva sudraba medaļas, finālā piekāpjoties kaimiņiem zvierdiem. Vankūverā viņu plāni ir piezemētāki, tomēr klusībā tiek cerēts uz medaļu. Komandas kodolu veido NHL spēlējošie hokejisti, piebiedrojoties KHL spēlētājiem. Tikai viens hokejists nepārstāv šo līgu klubus - aizsargs Jane Niskala ikdienā maizi pelna Zviedrijā, ''Frolunda'' klubā. Izlases pirmais vārtsargs būs Mika Kiprusofs, taču viņam aiz muguras ir divi NHL klubu vārtsargi. Baltkrievus nomocījušas savainojumu problēmas - spēles nāksies izlaist uzbrucējam Mihailam Grabovskim, tomēr no NHL nāk trīs spēlētāji. Lielais vairums spēlē Minskas ''Dinamo'', taču ir arī spēlētāji no BAČ klubiem. Izlases kapteinis Ruslans Salejs solīja cīnīties katrā mačā. Baltkrievu labākais sasniegums ir ceturtā vieta, kas sasniegts 2002. gadā Soltleiksitijā.

2:30 pēc Latvijas laika uz ledus kāps Zviedrijas hokejisti, kas tuvākajās dienās centīsies aizstāvēt olimpisko čempionu godu. Viņiem pretī stāsies Vācijas hokejisti, kas gatavi sagādāt pārsteigumus. Komandas vārtus sargās Tomass Graiss no Sanhosē ''Sharks'', aizsardzībā būs trīs hokejisti no NHL, arī uzbrukumā trijnieks no pasaules spēcīgākās hokeja līgas. Par spēles favorītiem gan uzskatāmi zviedri. Mājās tika atstāti vairāki jaunie talanti, ar Linusu Umarku priekšgalā. Komanda galvenokārt veidota no NHL spēlējošajiem hokejistiem. Trīs spēlētāji nāk no Zviedrijas spēcīgākās līgas, bet Matiass Veinhandls pārstāv Maskavas ''Dinamo''. Pirms turnīra viņš izteicās, ka Zviedrijas izlase netiek pieskaitīta favorītēm, tomēr viņi esot gatavi ievērojamiem pārsteigumiem. Vienības vārtus sargās Ņujorkas ''Rangers'' pirmais numurs Henriks Lundkvists, bet uzbrukuma galvenais spēks būs ''mājinieki'', dvīņu brāļi Henriks un Daniels Sedīni. Rezultatīvie zviedri pārstāv Vankūveras ''Canucks'', tādēļ šajā mačā līdzjutēju simpātijas varētu piederēt zviedriem.

Visbeidzot pulksten 7:00 norisināsies B jeb Latvijas grupas spēle, kurā tiksies kaimiņvalstis - Čehija un Slovākija. Slovākus nomocījušas dažādas traumas. Pirmās divas spēles būs jāizlaiž rezultatīvākajam slovākam NHL Marianam Gaborikam, kurš treniņā savainoja kāju. Tāpat veselības problēmas Marianam Hosam, taču viņa spēlēšana izskatās visai reāla, vien jāveic dažas veselības pārbaudes. Mums vislabāk zināmais Slovākijas izlases spēlētājs ir uzbrucējs Marsels Hosa - Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs sola pārsteigt arī Vankūverā, vēl vairāk paceļot savu vērtību spēlētāju tirgū. Jana Filca vadītie slovāki gan tiek uzskatīti par šīs spēles pastarīšiem - viņiem pretī stāsies bronzas medaļas ieguvēji Turīnā čehi. Jaromirs Jāgrs, Patriks Eliašs komentārus neprasa, taču komandā ir arī vairāki jauni hokejisti, kas vēlas sevi apliecināt. ''Olimpiskās spēles ir kas lielisks. Nespēju noticēt, ka tur piedalīšos! Jādara viss, lai nebūtu rūgtuma sajūtas,'' sacīja 23 gadus vecais čehu uzbrucējs Davids Kreiči, kas pārstāv Bostonas ''Bruins''.

Izmantotie resursi:
iihf.com
vancouver2010.com

Vai visas trīs pagājušo spēļu medaļnieces šovakar tiks pie uzvarām?

  • 247

  • 104


  -4 [+] [-]

, 2010-02-17 15:25, pirms 14 gadiem
Zviedrim bus gruti tikt pie medalam.....
Slēpts komentārs: zwiedrs

 +10 [+] [-]

, 2010-02-17 16:07, pirms 14 gadiem
Vai, kā es vēlos redzēt Čehijas un Slovākijas spēli.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 16:14, pirms 14 gadiem
Kur vares redzet speles ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-02-17 16:37, pirms 14 gadiem
HitZ rakstīja: Vai, kā es vēlos redzēt Čehijas un Slovākijas spēli.
ljoti zhel ka Mariani ( gan Hossa , gan Gaboriks abi divi nespeles shajaa machaa! bet buus interesanti paveerot Marcela darbiibu

  -4 [+] [-]

, 2010-02-17 16:46, pirms 14 gadiem
sticky rakstīja: ljoti zhel ka Mariani ( gan Hossa , gan Gaboriks abi divi nespeles shajaa machaa! bet buus interesanti paveerot Marcela darbiibu
kad hat trick ieliks Latvijai nez ko tu tad teiktu

  +3 [+] [-]

, 2010-02-17 16:50, pirms 14 gadiem
avangard09 rakstīja: Zviedrim bus gruti tikt pie medalam.....
Kadai izlasei būs viegli ?

     [+] [-]

, 2010-02-17 17:46, pirms 14 gadiem
WINnie rakstīja: Kur vares redzet speles ?
eurovisionsports.tv: Eurovisionsports.tv

     [+] [-]

, 2010-02-17 19:07, pirms 14 gadiem
imbecile rakstīja: Kadai izlasei būs viegli ?
Krieviem.

     [+] [-]

, 2010-02-17 19:47, pirms 14 gadiem
bonatto rakstīja: Krieviem.
Kā tad.....Nu nav vini tik spēcīgi,aizsardzība viņiem nekāda.

Gonchars ar Markovu,parejie nekadi.

     [+] [-]

, 2010-02-17 22:52, pirms 14 gadiem
Somija-Baltkrievija rāda Ostankina 1 kanāla.Belariem pirmajā periodā
neviena bīstama momenta.Izskatās,ka diez vai kādus sensāciju sagaidīsim.Top komandām tomēr milzīgs pārsvars pagaidām pār pārējām blicēm.Pagaidām vienīgi Šveice cienījami izskatījās no otrā ešelona komandām.