Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Pret Slovākiju (Čehiju) - ar kājām un galvu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Pret Slovākiju (Čehiju) - ar kājām un galvu
Jaromirs Jāgrs
Foto: RIA Novosti

Neesmu liels citu komandu spēļu apmeklētājs/cienītājs, bet Čehijas un Slovākijas mačs bija tā vērts, lai divas stundas baudītu augstas klases ripas spēli.

Kādā no saviem alus gabaliem rakstīju, ka Vankūverā mana otrā komanda pēc Latvijas būs Slovākija. Un ne tikai tāpēc, ka pie mums spēlē Marsels Hosa un Latvijā strādā slovāku speciālistu duets Jūliuss Šuplers/Miroslavs Miklošovičs. Pat ne tāpēc, ka Vankūverā pārsimts metrus no manas gultas atrodas Slovāku nams, kur domāju iegriezties pēc spēles ar Slovākiju.

Slovāku hokejs man pēdējā piecpadsmitgadē vispirms tīk tāpēc, ka viņiem spilgti uzbrukuma meistari. Arī 1:3 mačā ar čehiem slovāku uzbrukums bija skaists un die's to zina, kā viss būtu beidzies, ja Marsela vecākā brāļa Mariana mestā ripa nenobučotu vārtu stabiņu.

Kāds ir hokeja pirmais bauslis? Neiemetīsi tu, iemetīs pretinieks. Marians neiemeta... Tūdaļ viduszonā pret viņu ļoti gudri nospēlēja pirms tam ne sevišķi pamanītais omskietis Jaromīrs Jāgrs. Čehs mazliet izsita slovāku no līdzsvara un pats aizjoza uz Halāka vārtiem, ātrumā saņēma piespēli, bet Jāgrs ar ripu pie sāncenšu kumodes ir bīstamāks par latgalieti ar mietu rokās.

Sīka epizode, kas izšķīra, vai pēc mača skanēs Čehijas vai Slovākijas himna. Vai Jāgrs šajā epizodē nospēlēja kā superzvaigzne? Jā! Vai Hosa vecākais ir pēdējais nūģis? Diezin vai nūģim Čikāga atšķītu pa sešiem citroniem desmit gadus uz priekšu, bet šoszeon 7,9 miljonus... Viens miljonārs uz mirkli zaudēja koncentrāciju un otrs miljonārs viņu tūdaļ pat piečakarēja. Kā dziedātu franči, - tāda ir dzīve.

Otra epizode, par kuru jāatceras vispirms Galviņa tipa avantūristiem: trešdaļa beidzas tikai tad, kad atskan svilpe. Slovāki to, protams, zināja, bet čehi nevis gaidīja svilpi, bet kapājās, neraugoties uz to, ka bija priekšā ar 2:1. Monreālietis Halāks kritienā mēģināja tikt līdz ripai, bet pirmais pie tās nonāca... cits monreālietis Plekaņecs. NHL pamatdarba Halāka kolēģis, šoreiz naidnieks Čehijas brigādē. Divas epizodes, kas satricināja čehu-slovāku hokeja pasauli!

Ko mums no tā mācīties, kad pretī nāks šis čehu un slovāku monstrs?
1) koncentrāciju nedrīkst zaudēt pat tad, ja no tribīnēm māj Tatjana Koķe;
2) ja nu netīšām trāpi pa vārtu stabiņu, tas vēl nav pasaules gals, jo katriem hokeja vārtiem ir divi stabiņi un vēl pārliktnis, bet ripa tikai viena. Varbūtība, ka ripa trāpīs pa stabiņu, ir 3:1;
3) čehi/slovāki hokeja laukumā spēj jozt 60 minūtes un vēl vairāk, ja vajag;
4) ne čehi, ne slovāki savā zonā dāvanas nepasniedz.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-02-18 11:27, pirms 14 gadiem
Bļin paskatījos spēli, mjāāā džeki labi mauca, diemžēl skumīgi iedomājos kā izskatītos mūsu izlase uz CZE un SVK fona... Anyway Go Latvia, go !!! Labi ka dabūjām pa muguru, džeki vismaz savāksies, otru sagrāvi būs grūti sagremot... Kāds nezina, kad, cikos ir play-off spēle par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-02-18 11:43, pirms 14 gadiem
Šis rakstiņš Tev ,tiešām,izdevās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-18 11:53, pirms 14 gadiem
Nu labi vismaz, ka čehiem nav tādi 100% vārtu momentu realizētāji, kā krieviem, bet vienalga, Galviņa/Laviņa duetam jārāda atzīstams sniegums aizsardzībā!!!
Ja baltkrievi varēja nospēlēt ar somiem 5:1, kur 1. periodā, liekas, pat bija sliktāki par latviešiem spēlē pret krieviem, tad vajadzētu pamācīties no viņu aizsardzības...

  -2 [+] [-]

, 2010-02-18 12:03, pirms 14 gadiem
Matulim vairak neliet

  +3 [+] [-]

, 2010-02-18 12:32, pirms 14 gadiem
1) koncentrāciju nedrīkst zaudēt pat tad, ja no tribīnēm māj Tatjana Koķe;

  +2 [+] [-]

, 2010-02-18 14:20, pirms 14 gadiem
Sauronss rakstīja: un vsp kas ir hokejaa galvenā arena kur notiks finaals? un vai vancouver canucks hallee ar notiek kadi machi?
viirieshu hokeja speeles notiek vienaa areenaa( kas arii ir canucks areena)

     [+] [-]

, 2010-02-18 16:51, pirms 14 gadiem
5) Vēlies dzirdēt Latvijas himnu? Uzvari spēli!

     [+] [-]

, 2010-02-19 02:06, pirms 14 gadiem
2) ja nu netīšām trāpi pa vārtu stabiņu, tas vēl nav pasaules gals, jo katriem hokeja vārtiem ir divi stabiņi un vēl pārliktnis, bet ripa tikai viena. Varbūtība, ka ripa trāpīs pa stabiņu, ir 3:1;

nu , te nu gan absolūta kļūda, ja runājam par matemātiku
iespēja ir daudz mazāka, ja mēs skatāmies uz kopēju vārdu priekšējās skaldnes laukumu