Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:597, Did:0, useCase: 3

Pozitīvais cerību stariņš

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pozitīvais cerību stariņš
Šodien bija arī par ko pasmaidīt
Foto: AP/Scanpix

Augstāka individuālā meistarība un lielāka pieredze mazākajos Ziemeļamerikas laukumos - šorīt Krievijas hokeja izlase ar 8:2 uzvarēja Latvijas komandu, sākot ceļu pretim nospraustajam mērķim. Latvieši tika sakauti, taču katram mākonim ir arī saulainā maliņa.

Šorīt piedzīvotais zaudējums nesis vielu pārdomām. Arī pirms četriem gadiem Turīnā zaudējām graujoši (2:9), pēcāk ieņemot pēdējo, 12. vietu. Vankūverā nedrīkst atkārtot jau pieļautās kļūdas. Krieviem palīdzēja augstāka individuālā meistarība un labāka adaptācija mazākajos Ziemeļamerikas hokeja laukumos. Latvijas izlase tādā pēdējo reizi spēlēja 2008. gada pasaules čempionātā (pirmajā mačā arī smags zaudējums ar 0:4), bet Krievijas izlases kodolu veido NHL spēlējošie hokejisti. Bieži varējām vērot, ka mūsu hokejisti ilgi centās ripu izsist no aizsardzības zonas, taču tas neizdevās.

Pieplusojot augstāku individuālo meistarību, kas uz mazākiem laukumiem dod ievērojamas priekšrocības, krieviem radās likumsakarīgi vārtu gūšanas momenti. Bieži aizsardzība tika sasieta mezglā - krievi vārtus guva no tuvas distances, ar metieniem tukšos vārtos, kā arī vairākas reizes izslidoja vienatnē pret Masaļski. Dueļos pārāks gan bija latviešu ripu ķērājs.

Zaudējums devis vielu pārdomām, iespēju apzināties vājās vietas un tās izlabot. Spēle pret Krieviju praktiski neko neizšķīra - tik vien kā iesildīšanās tālākajiem mačiem. Sliktajā jāprot atrast arī pozitīvās tendences. Kā allaž, līmenī bija izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš - uz ledus pavadījis vislielāko laiku, Kaža maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Pamanāms bija ceturtais uzbrucēju virknējums Gints Meija - Armands Bērziņš - Kaspars Daugaviņš. Viņi spēli prata novirzīt uz Krievijas aizsardzības zonu - labākā aizsardzība tomēr ir uzbrukums.

Laba iespēja gūt vārtus bija Bērziņam, šogad NHL debitējušais Daugaviņš atstāja patīkamu iespaidu. No spēka spēles nebaidījās jaunais Meija, par kura vešanu uz Vankūveru bija šaubas, tomēr viņš ar savu sniegumu tās izgaisinājis. Tiesa, saskriešanās savā zonā ar partneri nedaudz pabojāja iespaidu - Krievijas izlasei izdevās ripu iebakstīt vārtos. Jevgēņija Nabokova vārtos iemestas divas ripas, kas nav maz. Herberta Vasiļjeva metiens bija negaidīts arī krievu ripu ķērājam, bet Ģirts Ankipāns turpināja labākās Rīgas ''Dinamo'' tradīcijas arī izlasē, vārtus gūstot ar metienu pār vārtsarga plecu.

Pietiekami labi izskatījās arī vairākums, lai gan vairāk nācās spēlēt mazākumā. Ripu vārtos iedabūt neizdevās, taču kombinācijas bija, iespējas - tāpat. Vien jāsagaida fortūnas palīdzība. Iespējams, krievi bija atslābinājušies, tomēr pret pēdējo divu gadu pasaules čempioniem nevienādos sastāvos parādītais sniegums rosināja pozitīvismu. Ķeramā diena nebija Edgaram Masaļskim, taču visi pirmie vārti tika iemesti tukšos vārtos vai ar lielu Latvijas aizsargu palīdzības devu. Edža vairākus golus izvilka, pierādot, ka arī Vankūverā viņš apņēmies parādīt līdera cienīgu sniegumu. Tāpat gribas cerēt, ka šodien pielaistās rupjās kļūdas aizsardzībā ir labojamas. Sagrāve jāaizmirst, jāturpina gatavoties spēlēm pret Čehiju un Slovākiju.

P.S. Ovečkins&Co, ēdot arī McDonald's, tomēr ir labāki nekā latvieši.

 +15 [+] [-]

, 2010-02-17 12:19, pirms 14 gadiem
"Edža vairākus golus izvilka"
Edza ari dazus uz sevi var drosi panjemt...cerams ka ar roku viss bus kartibaa

  +6 [+] [-]

, 2010-02-17 12:19, pirms 14 gadiem
kāds tur var būt stariņš,bet viela ir

  +6 [+] [-]

, 2010-02-17 12:19, pirms 14 gadiem
Nu ja, nebija jau nemaz tik traģiski!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-02-17 12:20, pirms 14 gadiem
būs jau labi tālāk. vienkārši šitā bija tāda kā iesildīšanās, lai varētu cīnīties ar slovākiem un čehiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 12:20, pirms 14 gadiem
Pilniibaa piekriitu !
Slēpts komentārs: AristokrātsFC

  +3 [+] [-]

, 2010-02-17 12:25, pirms 14 gadiem
Mūsējie vēl parādīs.

  +9 [+] [-]

, 2010-02-17 12:25, pirms 14 gadiem
Būs ok ja Lavinjš ar galvinju spēlēs mazāk un Bārtulis ar Sotnieku vairāk !!!!

  -2 [+] [-]

, 2010-02-17 12:25, pirms 14 gadiem
AristokrātsFC rakstīja: P.S. Ovečkins&Co, ēdot arī McDonald's, tomēr ir labāki nekā latvieši.
Laikam jāsaprot tas bija kad Latvijā tadu nav...?
nee tut it teikts ARĪ so doma ir tada ka vnk vinji ir labaki un viss

     [+] [-]

, 2010-02-17 12:26, pirms 14 gadiem
AristokrātsFC rakstīja: Laikam jāsaprot tas bija kad Latvijā tadu nav...?
Morozovs un Varlamovs: "Olimpiskajā ciematā nav...
''Nācās man un citiem puišiem iestiprināties ar "McDonalds" hamburgeriem''

     [+] [-]

, 2010-02-17 12:32, pirms 14 gadiem
Ulvis Brože rakstīja: Morozovs un Varlamovs: "Olimpiskajā ciematā nav...
''Nācās man un citiem puišiem iestiprināties ar "McDonalds" hamburgeriem''
Nu mūsejie jau arī var aiziet ne? Vnk. mums apstakļi kā saprotu apmierina un neviens nav teicis kur viņi ed un ko viņi ēd.

  +6 [+] [-]

, 2010-02-17 12:34, pirms 14 gadiem
Pie 8. gan bija netikai Meijas kļūda, bet vārtus tak iemeta Bērziņā pretspēlētājs kuru šis palaida pilnīgi brīvu.

Kopumā spēle ļoti atgādināja pavasara spēli ar amīšiem. Paši sev sataisam problēmas nespējot iziet no zonas un zaudējot ripu savā zonā. Tikai 2-3 no krievu vārtiem bija tādi kuros izpaudās viņu meistarība. Pārējie bija muļķigas mūsu kļudas, kur kļūdāmies savā zonā, nebūt ne sarežģītā situācijā.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 12:39, pirms 14 gadiem
Pieplusojot augstāku individuālo meistarību, kas uz mazākiem laukumiem dod ievērojamas priekšrocības

Tiešām uz maziem laukumiem ir lielākas priekšrocības tiem, kam augstāka individuālā meistarība?

  -3 [+] [-]

, 2010-02-17 12:41, pirms 14 gadiem
atradušies baigie ēdēji, vtaroje i kampot, ko tad pārējie? vācieši noteikti istabiņās ēd savus brātvurstus, ko somām atveduši līdzi? Un pietiekami labi neizskatījās vairākums. ja būtu iemetuši kaut vienus, tad tā varētu teikt....un protams : 2 ripas, kas nav maz- ja pa vārtiem met tikai 20 reizes....Vai Latvija sāk ceļu nospraustam mērķim?? zaudēt "graujoši" krieviem un palikt pēdējā vietā?štota ņi to

 +11 [+] [-]

, 2010-02-17 12:42, pirms 14 gadiem
tas mc donald joks bija pilnigi nesmiekligs un stulbs

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 12:44, pirms 14 gadiem
Nu nez nez. Krievi nekādus debesu brīnumus nerādīja. Tos aizsardzībā rādīja mēsējie (sliktā nozīmē). Un kādas 3 ripas uz Masaļska sirdsapziņas.

  +7 [+] [-]

, 2010-02-17 12:54, pirms 14 gadiem
Prieks par Ankipānu, vismaz saprata kā jābliež tik pa vārtiem citādāk vārtus negūt!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-17 13:04, pirms 14 gadiem
labs raksts. Paldies! Jāturpina atbalstīt savējie un čaļiem jāturpina spēlēt! jāaizmirst šodiena un jādoma par nākotni. Sarauj! Puiši, jūs variet vēl, vēl, vēl labāk. !

  +1 [+] [-]

, 2010-02-17 13:04, pirms 14 gadiem
protams , negatīvismam nav pamata , bet vnk visi jau cerēja varbūt tomēr vinnēsim , vai vismaz būs līdzīga spēle, itkā jau spēlējām labi (uzbrukumā) , bet aizsardzība ir par vāju šādu izmēru laukumiem , un vispār nav godīgi , ja reiz ir pieņemti internacionālie izmēri , tad tajos arī jāspēlē , kas ta NHL večiem pieraduši jau

  -3 [+] [-]

, 2010-02-17 13:08, pirms 14 gadiem
Man gan šķita, ka krievu pārāk lielā individuālā spēle viņiem traucēja sasniegt divciparu skaitli. Varēja redzēt, ka vēl neizdodas spēlētājiem saspēle kā gribētos. Krievi bija pārāki visos komponentos ne tikai individuālajā tehniskā meistarībā. Paskatījos arī citas spēles un Latvijas komanda ir stabili vājākā turnīrā un vienīgā cerība, ja čehi vai slovāki iznāks paslidināties uz spēli un letiņi to sajutīs. Nu tad gan ir balta maliņa pie Latvijas hokeja dziļā purva mākoņa.

Kāds sakars laukuma izmēram ar spēlētāja meistarību. Nevajag muldēt un izdomāt muļķības.

     [+] [-]

, 2010-02-17 13:09, pirms 14 gadiem
AristokrātsFC rakstīja: P.S. Ovečkins&Co, ēdot arī McDonald's, tomēr ir labāki nekā latvieši.
Laikam jāsaprot tas bija kad Latvijā tadu nav...?
a ko nozīmē- KAD Latvijā tādu nav? visu laiku ir....

     [+] [-]

, 2010-02-17 13:35, pirms 14 gadiem
McDonalds joks labs! Protams, ka jākustās ir ātrāk! visumā jāpiekrīt rakstam! Nav ko baigi iespringt, pret CZE un SVK ir jābūt interesantām spēlēm!!!
P.s. Un tas Kovaļčuka gols vispār!!! - spraudziņa ripas platumā un ripa kā krievu bilijardā arī tajā spraudziņā iekrīt!!!!! Psgetz!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-17 13:54, pirms 14 gadiem
AristokrātsFC rakstīja: P.S. Ovečkins&Co, ēdot arī McDonald's, tomēr ir labāki nekā latvieši.
Laikam jāsaprot tas bija kad Latvijā tadu nav...?
ja būtu palasījis pāris rakstus iepriekš, saprastu kā tas bij jāsaprot

     [+] [-]

, 2010-02-17 13:55, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Man gan šķita, ka krievu pārāk lielā individuālā spēle viņiem traucēja sasniegt divciparu skaitli. Varēja redzēt, ka vēl neizdodas spēlētājiem saspēle kā gribētos. Krievi bija pārāki visos komponentos ne tikai individuālajā tehniskā meistarībā. Paskatījos arī citas spēles un Latvijas komanda ir stabili vājākā turnīrā un vienīgā cerība, ja čehi vai slovāki iznāks paslidināties uz spēli un letiņi to sajutīs. Nu tad gan ir balta maliņa pie Latvijas hokeja dziļā purva mākoņa.

Kāds sakars laukuma izmēram ar spēlētāja meistarību. Nevajag muldēt un izdomāt muļķības.
tad lūdzu beidz to darīt ..

     [+] [-]

, 2010-02-17 14:00, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Pie 8. gan bija netikai Meijas kļūda, bet vārtus tak iemeta Bērziņā pretspēlētājs kuru šis palaida pilnīgi brīvu.

Kopumā spēle ļoti atgādināja pavasara spēli ar amīšiem. Paši sev sataisam problēmas nespējot iziet no zonas un zaudējot ripu savā zonā. Tikai 2-3 no krievu vārtiem bija tādi kuros izpaudās viņu meistarība. Pārējie bija muļķigas mūsu kļudas, kur kļūdāmies savā zonā, nebūt ne sarežģītā situācijā.
Tieši tā, tāpēc jau šī raksta virsraksts ir "Pozitīvais cerību stariņš", šī bij pirmā spēle turnīrā un mēs varam redzēt pie kā vēl ir japiestrādā, lai novērstu šīs kļūdas, gan mēs ar ieskriesimies

     [+] [-]

, 2010-02-17 14:32, pirms 14 gadiem
Straka rakstīja: Pieplusojot augstāku individuālo meistarību, kas uz mazākiem laukumiem dod ievērojamas priekšrocības

Tiešām uz maziem laukumiem ir lielākas priekšrocības tiem, kam augstāka individuālā meistarība?
Un kā tu domā? Spēlētājiem ar lielu idividuālu meistarību ir priekšrocības uz jebkuru laukumu, arī futbola laukumā!

     [+] [-]

, 2010-02-17 15:11, pirms 14 gadiem
Mr. Andris rakstīja: Un kā tu domā? Spēlētājiem ar lielu idividuālu meistarību ir priekšrocības uz jebkuru laukumu, arī futbola laukumā!
man liekas uz lielā laukuma būtu bijis drusku vieglāk. Tas protams neattaisno pieļautās kļūdas

     [+] [-]

, 2010-02-17 15:13, pirms 14 gadiem
rainmaker rakstīja: "Edža vairākus golus izvilka"
Edza ari dazus uz sevi var drosi panjemt...cerams ka ar roku viss bus kartibaa
vairākus izvilka, bet pārīs situācijās tomēr neizglāba un arī pāris ielaida tādas ripas kas bija jāņem (divas kas tika iemestas starp kājsargu un štangu)

  +1 [+] [-]

, 2010-02-17 15:23, pirms 14 gadiem
P.S. autoram- Arī LV izlasē ir lieli McDonalds cienītāji, piem. Jānis Sprukts. Tā ka viss nav zaudēts, varbūt vēl sāks spēlēt kā Ovečkins.

     [+] [-]

, 2010-02-17 16:29, pirms 14 gadiem
Un tomēr noteicošās bija pašu kļūdas un pārāk sarežģītā spēle uzbrukumā. Pareizi sacīja Bārtulis - viss spēks vienkāršībā. un tā jāspēlē pret tādiem asiem.

     [+] [-]

, 2010-02-17 17:33, pirms 14 gadiem
muuseejiem ir iekshaa, vinji veel paraadiis

     [+] [-]

, 2010-02-17 18:34, pirms 14 gadiem
8 vārtus ielaist ! Šausmas. Visi jau var stāstīt, ka Masaļskis ir nevainīgs, bet lamā tikai Laviņu. Vārtsargs tak nav paredzēts , lai apturētu tikai lēni slīdošas ripas.