Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Pošamies uz Kalgarī, pēc tam - Vankūveru"

Jānis Celmiņš

Prūsis: "Pošamies uz Kalgarī, pēc tam - Vankūveru"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
03:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Divnieki, 1. un 2. brauciens
Andre Lange
1.50
1.70
Thomas Florschuetz
4.00
4.00
Lyndon Rush
4.50
3.50
Edgars Maskalāns
250.00
55.00
02:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Divnieki, 3. un 4. brauciens
Andre Lange
1.30
Thomas Florschuetz
3.35
23:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Četrinieki, 1. un 2. brauciens
Andre Lange
1.40
Steven Holcomb
3.60
Alexsandr Zubkov
10.00
Edgars Maskalāns
350.00

"Šobrīd esam Siguldā, liekam konteineros kamanas, kuras jau rīt tiks sūtītas prom. Pirmajā februārī dodamies uz Kalgarī, kur aizvadīsim pēdējo treniņnometni," Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar portālu Sportacentrs.com ieskicē mūsu bobslejistu plānus līdz Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

"Pirmajā februārī dodamies uz Kalgarī, kur aizvadīsim pēdējo treniņnometni. Paredzēts strādāt gan svaru zālē, gan arī uz starta estakādes. Braukšana pa trasi Kalgarī noteikti nebūs primārā. Pabrauksim tikai tik daudz, lai nebūtu trīs nedēļu pauze bez braukšanas. Šobrīd esam Siguldā, liekam konteineros kamanas, kuras jau rīt tiks sūtītas prom," tuvāko nedēļu plānus ieskicē Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Prūsis novērtēja arī mūsu bobslejistu fizisko kondīciju uz šo brīdi un atzina, ka arī konkurenti gatavojas ļoti nopietni. "Ja fizisko kondīciju salīdzina ar savu potenciālu, tad viss ir kārtībā, taču ticu, ka varam krietni pielikt. Ja salīdzina ar vāciešiem vai šveiciešiem, tad optimālajā formā varam nebūt arī nekad. Spilgts piemērs tam kā Vankūverai gatavojas vācieši vai šveicieši ir pēdējo maču rezultāti. Lange pēdējos četros mačos, ja nemaldos nezināja, kas ir otrā vieta. Viņš visu laiku bija pirmais."

Lieli tehnikas uzlabojumi pirms šīs sezonas starta vairs netikšot veikti. "Cik nu uz vietas iespējams izdarīt centīsimies darīt. Brīnumi nenotiek, varam mēģināt pilnveidot dažas nianses, taču tas noteikti nebūs tas, kas nomainīt mašīnai motoru. Neko daudz uzlabot nespēsim, tas ir skaidrs."

Pēc atgriešanās no pēdējā Pasaules kausa posma Īglsā vairākiem mūsu pirmā ekipāžās bobslejistiem esot arī nelielas problēmas ar veselību, taču treneris ir drošs – nekādi vārguļi neesam. "Daži čaļi (Miņins, Dreiškens, Melnbārdis) ir nedaudz apaukstējušies, taču es ceru, ka tas nav nekas īpašs. Šādā aukstā laikā tas nav nekas pārdabisks. Pašiem nedaudz jāpiedomā, ko drīkst un ko nedrīkst darīt šādos laika apstākļos."

 +12 [+] [-]

, 2010-01-27 18:27, pirms 14 gadiem
uz priekšu čaļi, lai jums gan veselība, gan izturība un, protams, arī veiksme stāv klāt