Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:15, Did:0, useCase: 3

Melnkalne - Latvija: Kur iet nauda?

Melnkalne - Latvija: Kur iet nauda?
Totalizatoru cienītāju portāls Ototo.lv

Šodien sākās 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles un tās uzsāks arī Latvijas izlasei, kurai pirmajā spēlē uzreiz nopietns pretinieks - spēcīgā Melnkalnes izlase. Totalizatoru cienītāju portāls Ototo.lv painteresējās, kas tad notiek totalizatoros.

Var teikt, ka tieši šodien pa īstam sākās totalizatoru basketbola sezona. Lai arī jauniešu turnīri ir jauka lieta, tomēr apgrozījums nav no tiem lielākajiem. Tiklīdz laukumā dodās pieaugušo komandas, tā arī parādās vairāk interesentu.

Vismaz Latvijā vairāk noteikti gaidām spēli starp Latviju un Melnkalni, kas norisināsies izbraukumā. Pirmie, kas piedāvāja koeficientus uz šo spēli bija Expekt bukiji un handikaps uz spēli bija 8.5 punkti, kas nozīmēja, ka Latvija netiek uzskatīta par favorīti šajā cīņā. Vakar tā arī nekas īsti nemainījās, bet šorīt Betsafe piedāvāja savas domas - handikapa līniju nostādot uz 12.5 punktiem.

Sazinoties ar Betsafe, noskaidrojām, ka šīs kompānijas bukmeikeru domu gājiens un rīcība bijusi sekojoša. Betsafe uzskatījis, ka piedāvātā līnija ar 8.5 punktiem īsti neatbilda reālajai situācijai, jo Melnkalnes sastāvā ir spēlētāji, kuriem ir ne tikai Eirolīgas, bet arī NBA pieredze. Negribējuši piedāvāt klientiem lielu "middlu" (iespēju likt uz diviem pretējiem iznājumiem divos dažādos kantoros un gūt lielu laimestu, ja Latvijas zaudē ar 9, 10, 11 un 12 punktiem, un limitēt savus zaudējumu pretējā gadījumā), tāpēc izvēlējušies 12.5 punktu līniju. Tam visam pa virsu Latvijas izlases neizteiksmīgais sniegums pārbaudes spēlēs lika būt pesimistiskākiem attiecībā pret Latvijas izlases sniegumu šajā spēlē. Tirgū redzam, ka handikaps dienas laikā pieaudzis (autors - Expekt no 8.5 punktiem ir pacēluši līniju līdz 12.5, līdzīgi arī ar TrioBet - no 9.5 uz 13.5, bet Optibet sāka ar 12.5 punktiem un tagad ir jau handikaps ir uzkāpis līdz pat 17.5 (!!!) punktiem). Tomēr Betsafe atklāj, ka viņu risks uz šodien pēcpusdienu, kad līdz spēlei vēl palikušas vairākas stundas un situācija var krasi mainītities, ir pat uz Latviju nevis uz Melnkalni, kuras virzienā nokustējušās pārējo bukmeikeru līnijas.

Pēc Ototo domām Betsafe viedokļa atšķirība no Expekt šeit skaidri izpaudusies koeficientos. No rīta pieejamais handikaps uz 8.5 punktu līniju bija izveidojis 3.2% arbitrāža, kas, ņemot vērā patreizēji stāvokli tirgū, ļāvis Betsafe iegūt sev "vēlamo" risku.

Vismaz pagaidām izskatās, ka lielākā daļa bukmeikeru noteikti vēlētos, lai Latvijai izdodās nospēlēt labu spēli un vismaz nezaudēt ar lielu punktu starpību. Kopumā tirgus šobrīd ir nostabilizējies apmēram uz 12.5 punktiem (kādam punkts vairāk vai mazāk). Betsafe uz doto brīdi tā vien rādās ir veiksmīgi paredzējuši tirgus kustību dienas laikā. Kam būs izrādījusies taisība to redzēsim tikai vēlu vakarā, kad būs noslēgusies spēle, bet acīmredzams ir tas, ka publikas viedoklis ir diezgan pesimistisks.

Totalizatoru cienītāju portāls Ototo.lv