Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Eiropiešu savstarpējās cīņās panākumi Krievijas un Spānijas pludmales volejbolistēm

Eiropiešu savstarpējās cīņās panākumi Krievijas un Spānijas pludmales volejbolistēm
Nadježda Makroguzova aptur Orsi Totas uzbrukumu. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola sieviešu turnīrā šodien aizvadītas četras spēles, no kurām interesantākās risinājās starp Eiropas duetiem. Pie panākuma tika krievietes Nadježda Makroguzova/Svetlana Holomina un spānietes Liliana/Elsa.

Sieviešu turnīra otrajā dienā cīņā iesaistījās B un E grupas komandas. Saistošu cīņu varēja gaidīt starp Itālijas un Krievijas Olimpiskās komitejas komandām, savstarpējo spēli aizvadot Nadježdai Makroguzovai/Svetlanai Holominai un Martai Menegati/Viktorijai Orsi Totai. Spēles sākums labāks padevās itālietēm, ar diviem eisiem atzīmējoties Orsi Totai (5:2). Holiminas spēle aizsardzībā un Makroguzovas eiss krievietēm ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet pēc pārtraukuma turpināja izrāvienu, iekrājot sešu punktu pārsvaru (15:9). Itālietes nepadevās, pietuvojās minimālā atstatumā, bet seta galotnē Krievijas pārstāves nodrošināja uzvaru ar 21:18.

Arī otrajā setā krievietēm izdevās gana ātri iegūt divu punktu pārsvaru, bet Makroguzova ar eisu un bloku izvirzīja savu pāri vadībā ar 10:5. Itālietes arī šoreiz sadeldēja deficītu, bet panākt izlīdzinājumu neizdevās. Seta otrajā pusē Kreivijas Olimpiskās komitejas duets pilnībā kontrolēja cīņas gaitu, novedot spēli līdz uzvarai - 2-0 (21:18, 21:15).

B grupā šīs dienas spraigākā spēle bija starp Sani Kaizeri/Madelēnu Mepelinku no Nīderlandes un Lilianu Fernandesu/Elsu Bakuerizo no Spānijas. Spēli ar 4:1 izrāvienu sāka nīderlandietes, izmantojot pretinieču nesekmīgos uzbrukumus. Elsa ar darbību aizsardzībā palīdzēja spānietēm panākt izlīdzinājumu, bet līdz tehniskajam pārtraukumam nīderlandietes atkal izvirzījās vadībā ar 12:9. Seta otrajā pusē Nīderlandes pludmales volejbolistes saglabāja trīs - četru punktu pārsvaru, bet seta galotnē Liliana ar sekmīgām darbībām uzbrukumā sadeldēja deficītu līdz minimumam. Pēc pārtraukuma Mepelinka tomēr lika punktu setam - 21:19.

Otrā seta sākumā Mepelinka ar bloku deva savam pārim divu punktu pārsvaru (5:3), bet spānietes spēja veikt izrāvienu un pašas iegūt četru punktu pārsvaru (10:6). Gan Kaizere, gan Mepelinka turpināja regulāri kļūdīties, kas maksāja zaudētu setu. Tā galotnē vēl izdevās daļu deficīta atspēlēt, bet spānietes tāpat bija pārākas ar 21:18.

Trešajā setā pirmās pie trīs punktu pārsvara pēc diviem Lilianas blokiem tika spānietes (5:2). Nīderlandietes visa seta garumā izmisīgi cīnījās, lai panāktu neizšķirtu, bet, kad likās, ka to vairs neizdosies paveikt, Kaizere atspēlēja bumbu aizsardzībā un paveica vēlamo (14:14). Prieki gan bija īsi, jo Liliana brīdi vēlāk ar bloku noslēdza spēli par labu Spānijas duetam - 2-1 (19:21, 21:18, 16:14).

Jau rīt pludmales volejbola turnīrā iesaistīsies arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras plkst. 03:00 pēc Latvijas laika cīnīsies pret ASV pludmales volejbolistēm Kleizu un Sponsilu.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 25. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
BRosa/Klainmena (ASV) - He/Vaņa (Ķīna)2-0 (21:17; 21:19)
EArtačo del Solara/Klensija (Austrālija) - Lidija/Leila (Kuba)2-0 (21:15; 21:14)
EMakroguzova/Holomina (ROC) - Menegati/Orsi Tota (Itālija)2-0 (21:18; 21:15)
BKaizere/Mepelinka (Nīderlande) - Liliana/Elsa (Spānija)1-2 (21:19; 18:21; 14:16)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).