Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Vārds Sportacentrs.com redakcijai: kuri no Tokijas atvedīs medaļas?

Vārds Sportacentrs.com redakcijai: kuri no Tokijas atvedīs medaļas?
Anastasija Grigorjeva. Foto: unitedworldwrestling.com

Tokijas olimpiskās spēles uzņem apgriezienus, un jau vairāki Latvijas sportisti tajās sākuši savu dalību. Sportacentrs.com redakcija izvēlas savus favorītus, kuri uzlecošās saules zemē varētu parūpēties par augstvērtīgiem rezultātiem!

ŽurnālistsTop1Top2Top3
Jānis Celmiņš3x3 basketbols medaļaGraudiņa/Kravčenoka Top4Gatis Čakšs Top6
Toms Mālmeisters3x3 basketbols sudrabsAļona Ostapenko pusfinālsPļaviņš/Točs bronza
Kristaps Pildiņš3x3 basketbols sudrabsGraudiņa/Kravčenoka piektā vietaLīna Mūze astotā vieta
Māris NoviksAnastasija Grigorjeva zelts3x3 basketbols finālsAļona Ostapenko fināls
Emīls OzerinskisGatis Čakšs bronzaGraudiņa/Kravčenoka pusfināls/4.vietaHelvijs Babris sestā vieta
Rolands Eliņš3x3 basketbols bronzaAnastasija Grigorjeva bronzaArtūrs Plēsnieks piektā vieta
Agris Suveizda3x3 basketbols sudrabsAnastasija Grigorjeva bronzaGraudiņa/Kravčenoka ceturtdaļfināls
Almants Poikāns3x3 basketbols bronzaGatis Čakšs bronzaGraudiņa/Kravčenoka piektā vieta

Jānis Celmiņš

3x3 basketbols - medaļa. Vienīgie, kam no Latvijas olimpiskās komandas būs medaļa. Viņi ir apliecinājuši, ka lielajos turnīros prot spēlēt labi. Man personīgi ļoti gribētos, lai šis lieliskais četrinieks – sportiski un cilvēcīgi sakarīgi džeki – tiešām izcīna vienu no medaļām.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - Top4. Viņas būs tuvākās desmitgades spilgtākā pludmales volejbola komanda. Lai piedod džeki, viņiem lielākie panākumi ir aiz muguras. Dāmu pludmales volejbols liks par sevi runāt. Ar jauna trenera piesaistīšanu un to, ko meitenes parādīja turnīros pirms olimpiskajām spēlēm, Tokijā var sanākt labs rezultāts. Nebrīnīšos, ja izsprāgs arī medaļa. Pludmales volejbolā liela nozīme gan būs izlozei. Izkļūšana no grupas ir pašsaprotama, pēc tam viss atkarīgs no izlozes. Ja tā būs veiksmīga, pirmais četrinieks būs kabatā un varbūt pat vēl viena medaļa Latvijai.

Šķēpmetējs Gatis Čakšs - Top6. Viņš ir spējīgs uzmest labu rezultātu. Šķēpmešana ir disciplīna, kur pietiek ar diviem labiem metieniem. Čakšs to var izdarīt. Viņa miers un ārēja pārliecība, kā arī pērn nodemonstrētā stabilitāte dod man pārliecību, ka būs labāko sešinieks.

Toms Mālmeisters

3x3 basketbols - sudrabs. Manā skatījumā drošākais šāviens. Uz papīra otra stiprākā komanda aiz Serbijas. Tas jāapliecina dzīvē. Manuprāt, pateicīgs formāts, jo grupu turnīrā jābūt starp sešām labākajām, bet izslēgšanas spēlēs latviešiem ir pietiekami liela pieredze, lai veiktu beigu pozitīvu izrāvienu.

Tenisiste Aļona Ostapenko - pusfināls. Mūsu tenisiste pēdējā laikā ir pierādījusi savu labo formu, tāpat pirmajā un otrajā kārtā pretī nāks pretinieces, kuras ir uzvaramas. Ja Ostapenko uzķer ritmu, tad ir grūti uzvarama. Cerams, ka izcīnīs cīņu ar sevi un, iespējams, nedaudz labāk uzvedīsies kortā.

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs - bronza. Mana pārdrošākā prognoze, bet kāpēc ne? Viena uzvara vīriem jau praktiski kabatā pret Covid-19 slimajiem čehiem. Pludmales volejbolā var notikt pārsteigumi un kāpēc lai latvieši nebūtu tie, kas pārsteigs.

Kristaps Pildiņš

3x3 basketbols - sudrabs. Nevienam nav šaubu, ka lielākās iespējas tikt pie olimpisko spēļu medaļas Tokijā ir Latvijas basketbola kvartetam, bet viegli nebūs. Nebūtu pārsteigts, ka pēc grūtām trīs dienu ilgām cīņām ceturtajā vajadzēs spēlēt ceturtdaļfinālā. Būs jāparāda daudz rakstura un cīņasgribas, lai aizkļūtu līdz izšķirošajai cīņai par medaļām.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - piektā vieta. Pludmales volejbolistes pirms olimpiskajām spēlēm parādījušas, ka spēj līdzīgi spēlēt un pat uzvarēt pasaules top pārus, kuru mērķis Tokijā ir cīņa par medaļām. Daudz ko noteiks sekmes grupu turnīrā un situācija izslēgšanas spēļu zarā. Tomēr šķiet, ka ceturtdaļfināls latvietēm varētu būt virsotne.

Šķēpmetēja Līna Mūze - astotā vieta. Pēdējos divos gados spējusi regulāri mest šķēpu tālāk par 60 metriem, kas vieš cerību uz iekļūšanu finālsacensībās. Tajā vajadzētu spēt iespraukties astotniekā un tikt pie trīs izšķirošajiem metieniem, bet tomēr līdz olimpiskajam sešiniekam droši vien pietrūks.

Māris Noviks

Cīkstone Anastasija Grigorjeva – zelts. Simpātiskā daugavpiliete izgājusi caur “uguni un ūdeni”. Tokijā viņai nav neuzvaramu pretinieču, turklāt Nastjai piemīt nepieciešamā pieredze un meistarība.

3x3 basketbols – fināls. Subjektīvi spriežot, medaļas sadalīs Latvija, Serbija, Polija un Nīderlande. Grūti iedomāties, kādi varētu būt Ķīnas, Japānas, Krievijas un Beļģijas argumenti, lai izslēgšanas spēlēs apturētu vairāku gadu garumā norūdītos favorītus. Šajā sporta veidā viss var mainīties dažās sekundēs, taču palikšana aiz pjedestāla būtu liela neveiksme.

Tenisiste Aļona Ostapenko – fināls. Abi Latvijas delegācijas karognesēji uz pjedestāla – kāpēc ne? Aļona ir starptautiski pazīstamākā Latvijas sportiste, kura 2017. gada jūnijā pārsteidza pasauli, uzvarot Francijas atklātajā čempionātā. Azartiska, emocionāla, apveltīta ar sportisko nekaunību un nebaidās kļūdīties – Aļonai piemīt visas īpašības, kuras palīdzēja izcelties “Roland Garros” kortos Parīzē. Ņemot vērā lielo konkurenci, finālā iekļūt būs grūtāk nekā 3x3 izlasei.

Atsevišķi izcelšu Sāru Blicavs – medaļa. Austrālijas olimpieša Andra Blicavs meita – no 2017. gada arī Latvijas pilsone – Tokijā piepildīs vienu no sapņiem, pārstāvot spēcīgo Austrālijas sieviešu basketbola valstsvienību. “Opāli” vēl nav triumfējuši olimpiskajās spēlēs, taču pārbaudes spēlē Lasvegasā uzvarēja galveno favorīti ASV.

Emīls Ozerinskis

Šķēpmetējs Gatis Čakšs - bronza. Jūnijā Čakšs uzstādīja personīgo rekordu, metot pāri 87 metriem, tā kā forma viņam šobrīd ir labākā karjerā. Ja izdosies kvalificēties finālam, vajag vienu reizi trāpīt šķēpā un turpināt Latvijas šķēpraižu tradīcijas.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - pusfināls/ceturtā vieta. Pludmales volejbols pēdējos olimpiskajos ciklos ir kļuvis par sporta veidu, kurā skatāmies ar cerībām. Domāju, ka Graudiņas un Kravčenokas pāris aizvadīs labu turnīru, bet izšķirošajos mačos par medaļām aukstasinība pietrūks un rociņas nedaudz nodrebēs.

BMX riteņbraucējs Helvijs Babris - fināls/sestā vieta. Objektīvi mūsu BMX braucēji šobrīd nav pasaules spicē, bet šis pietiekami ekstrēmais sporta veids var sagādāt pārsteigumus. BMX ir svarīgi būt stabilam un, ja spēj izvairīties no favorītu kritieniem, kas noteikti būs, finālā var gadīties nonākt. Tik traks, lai prognozētu medaļas šajā sporta veidā gan arī neesmu, taču Babris būs mana "melnā zirdziņa" prognoze, sportistam sasniedzot augstāku rezultātu nekā gaidīts.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-24 13:52, pirms 3 gadiem
"Eksperti" izteicās!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-24 14:47, pirms 3 gadiem
Būtu liels brīnums,ja aizķertu kādu medaļu.Šodien jau 3x3 apbēdināja uz ko visvairāk ceru.Tiesa,šis knipis no beļģiem pa degunu domāju noderēja,lai nolaistos uz zemes un saprastu,ka medaļas neviens nedāvinās tikai tāpēc,ka esat vieni no favorītiem.

     [+] [-]

, 2021-07-24 17:30, pirms 3 gadiem
Ko ta SC nekādu oriģinālkontentu nepiedāvā uz OS-kādas analīzes, viedokļu študijas, exus ar bijušajiem olimpiešiem vai kko tml...pilnīgi nekā

     [+] [-]

, 2021-07-24 18:12, pirms 3 gadiem
būs daudz medāļu arī sapnītī

  +1 [+] [-]

, 2021-07-24 18:54, pirms 3 gadiem
Man ari tads divains chujniks uz chaksu, vinsh varetu aizmest 128m pari stadiona tribinem uz ielas, stajanka kaadai smirdigai japanu toyotai izskaidit vejstiklu

     [+] [-]

, 2021-07-24 18:55, pirms 3 gadiem
Metienu protams ieskaititu un mums atkal butu zelts!
Vienigi jacer ka toyota nebus kadam praidniekam, tad gan nevar zinat ko Apelacijas Varavikshnu tiesa lems

     [+] [-]

, 2021-07-24 22:12, pirms 3 gadiem
lieliskas prognozes no žurnālistiem, bet vislabākas Mārim, jo viņš ir liels un labs optimists!