Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Gvineja atsakās no dalības Tokijas OS bažu par Covid-19 dēļ

Rolands Eliņš

Gvineja atsakās no dalības Tokijas OS bažu par Covid-19 dēļ
Fatumata Kamara saņem ziņas par valdības lēmumu. Foto: AP/Scanpix

Āfrikas kontinenta valsts Gvineja atteikusies no dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs Covid-19 pandēmijas dēļ. Bija paredzēts, ka Gvineju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs pieci sportisti.

"Covid-19 infekcijas variantu izplatības dēļ Gvinejas valdība ar bažām par Gvinejas sportistu veselību ar nožēlu ir pieņēmusi lēmumu atcelt mūsu valsts dalību olimpiskajās spēlēs, kas paredzētas Tokijā," paziņojumā raksta Gvinejas sporta ministrs Bantama Sovs.

Lai arī valdības paziņojumā kā galvenais iemesls dalības atsaukšanai no olimpiskajām spēlēm bija norādīta Covid-19 pandēmija, AFP ziņo, ka svarīgi apsvērumi ir arī pieejamās finanses.

Gvinejai bija pieci sportisti, kuri bija ieguvuši OS ceļazīmi. Peldētāji Mamadu Bahs un Fatumata Turē, skrējējs Aisada Dīns Konte, džudists Mamadu Bahs un cīņas sportiste Fatumata Kamara. Gvineja līdz šim piedalījusies 11 olimpiskajās spēlēs un vēl nav izcīnījusi nevienu medaļu.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/guinea-bac...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Latviešu starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums