Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpisko spēļu sacensības noslēdzas ar Serbijas triumfu ūdenspolo

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Tokijas olimpisko spēļu sacensības noslēdzas ar Serbijas triumfu ūdenspolo
Nikola Jaksičs uzbrukuma noslēgumā. Foto: EPA/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu programmā kā pēdējā sacensība bija fināls ūdenspolo turnīrā vīriešiem. Tajā Serbijas izlase mērojās spēkiem ar Grieķijas izlasi, aizstāvot savu olimpisko čempionu titulu ar rezultātu 13:10.

Tokijas olimpisko spēļu pēdējā sacensību dienā atlika noskaidrot medaļu ieguvējus ūdenspolo vīriešu turnīrā. Dienas sākumā septīto vietu izcīnīja Itālija, kas ar 18:17 pieveica Melnkalni, bet Horvātija ar 14:11 apspēlēja ASV, tiekot pie piektās vietas.

Cīņā par bronzas godalgām devās Ungārijas un Spānijas ūdenspolo spēlētāji. Šī spēle neizvērtās tik rezultatīva kā iepriekšējās. Spēles sākumā spāņi izvirzījās vadībā, bet ar diviem vārtu guvumiem atbildēja ungāri. Spāņi atkal spēja pārņemt vadību, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 3:3. Otrajā ceturtdaļā komandas divreiz apmainījās vārtu guvumiem, bet trešajā ceturtdaļā vienīgos vārtus guva Martons Vamos no Ungārijas (6:5). Ceturtajā ceturtdaļā spāņi centās izglābties un panākt izlīdzinājumu, bet nesekmīgi. Ungāri guva vēl trīs vārtus un svinēja uzvaru ar 9:5.

Finālā savu Rio olimpiskajās spēlēs izcīnīto čempionu titulu centās aizstāvēt Serbijas ūdenspolo spēlētāji, kuri sacentās ar Grieķijas izlasi. Rio abas komandas nospēlēja neizšķirti (9:9), bet nākamajos lielajos turnīros serbi allaž bijuši pārāki. Spēli ar precīzu metienu sāka Dimitrios Skoumpakis, bet nepilnu minūti vēlāk skaitlisko vairākumu realizēja Duško Pijetlovičs. Filips Filipovičs un Duško Pijetlovičs sagādāja serbiem 5:2 vadību, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 6:3.

Arī otro ceturtdaļu ar gūtiem vārtiem sāka grieķi, raidot bumbu caur vārtsarga rokām. Serbi uzreiz atbildēja ar lielisku metienu no distances, atjaunojot trīs vārtu pārsvaru. Tuvojoties ceturtdaļas vidum grieķi atspēlēja divus vārtus, bet tad Aleksandros Papanastasiu panāca arī izlīdzinājumu (7:7). Grieķijas izlases vārtsargs neitralizēja vairākus metienus, bet arī aizsardzība bija līmenī. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs, raidot bumbu pret ūdeni un vārtu pārlikti, Serbijai vadību tomēr atguva Andrija Prlainovičs (8:7).

Trešās ceturtdaļas sākumā grieķi neizmantoja divu vīru pārsvaru, bet serbi atbildēja ar vārtu guvumu. Grieķi ātri atguva zaudēto, bet trīs ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām arī izmantoja vairākumu (9:9). Trešās ceturtdaļas izskaņā serbi izvirzījās vadībā, bet ceturtajā ceturtdaļā nespēja nostiprināt vadību. Arī grieķi neizmantoja pretinieku nedisciplinēto spēli, paliekot iedzinējos. Tad vairākumu no tuvas distances realizēja Nikola Jaksičs, bet minūti vēlāk to pašu paveica Dušans Mandičs (13:10). Tas jau bija nopietns pieteikums uz uzvaru. Atlikušajās četrās minūtēs abas komandas uzbrukumā vairākkārt kļūdījās, serbi slāpēja spēles tempu, bet grieķi vairs nespēja saasināt cīņu par uzvaru. Serbijas izlase vairs vārtus neguva, otro reizi pēc kārtas triumfējot olimpiskajās spēlēs - 13:10.

Tokijas olimpiskās spēles, ūdenspolo vīriešiem, 8. augusts

KlasifikācijaSpēleRezultāts
Par 7. vietuMelnkalne - Itālija17:18
Par 5. vietuHorvātija - ASV14:11
Par 3. vietuUngārija - Spānija9:5
Par 1. vietuGrieķija - Serbija10:13

Pēdējo 10 olimpisko spēļu laureāti ūdenspolo vīriešiem

OSZeltsSudrabsBronza
2020SerbijaGrieķijaUngārija
2016SerbijaHorvātijaItālija
2012HorvātijaItālijaSerbija
2008UngārijaASVSerbija
2004UngārijaSerbija un MelnkalneKrievija
2000UngārijaKrievijaDienvidslāvija
1996SpānijaHorvātijaItālija
1992ItālijaSpānijaNVS
1988DienvidslāvijaASVPSRS
1984DienvidslāvijaASVVācijas FR

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-08 12:24, pirms 3 gadiem
Nu tad beidzot,labāk vēlāk nekā nekad... Ilgi gaidīju

     [+] [-]

, 2021-08-08 15:05, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Nu tad beidzot,labāk vēlāk nekā nekad... Ilgi gaidīju
Balkānu tautai svētki

     [+] [-]

, 2021-08-08 20:15, pirms 3 gadiem
Kur Latvijas ûdenspolo komanda?