Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas spēles sākušās ar softbola īslaicīgu atgriešanos olimpiskajā apritē

Agris Suveizda

Tokijas spēles sākušās ar softbola īslaicīgu atgriešanos olimpiskajā apritē
Japānas izlases spēlētāja Ju Jamamoto. Foto: AP/Scanpix

Lai arī Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija gaidāma tikai parīt, jau šodien Fukusimā aizvadītas pirmās oficiālās sacensības, sākoties softbola turnīram sievietēm.

Atklāšanas spēlē mājiniece un pašreizējā olimpiskā titula aizstāve Japāna ar 8:1 sakāva Austrāliju, galvenās favorītes amerikānietes sāka ar panākumu pār Itāliju (2:0), bet pirmā spēļu diena beidzās ar Kanādas panākumu pār Meksiku (4:0). Kopumā piedalīsies sešas izlases, kuras apļa turnīrā noskaidros divas finālistes un divas bronzas spēles dalībnieces.

Softbols olimpisko spēļu programmā ir iekļauts piekto reizi, iepriekš medaļu komplektus sadalot no 1996. līdz 2008. gadam. Trīsreiz par olimpiskajām čempionēm kļuvušas amerikānietes, taču pirms 13 gadiem Pekinā viņas atzina Japānas pārākumu. Japānas softbola izlasei ir pilns olimpisko medaļu komplekts, Austrālijai ir trīs bronzas un viens sudrabs, bet 1996. gadā pie sudraba tika arī Ķīna. Pekinā spēlēja astoņas izlases, no kurām Tokijā palikušas labākās četras (Japāna, ASV, Austrālija un Kanāda), bet klāt nākušas Meksika un Itālija.

Softbola finālspēle paredzēta nākamotrdien Jokohamas stadionā (plkst. 14:00 pēc Latvijas laika), bet 28. jūlijā sāksies beisbola turnīrs vīriešiem. Softbols/beisbols kopā ar karatē, klinšu kāpšanu, sērfingu un skeitbordingu bija viens no pieciem sporta veidiem, kas pievienojās olimpiskajai saimei, taču Parīzes olimpiskajās spēlēs softbola/beisbola vairs nebūs.

Šodien olimpisko spēļu programmā ir arī sieviešu futbols, kas sāksies plkst. 10:30 pēc Latvijas laika ar Lielbritānijas un Čīles dueli. Šodien no plkst. 10:30 līdz 14:30 paredzētas kopumā sešas spēles. Rīt spēļu programmā gaidāms softbols un vīriešu futbols. Pirmoreiz kopš 1996. gada olimpiskās spēles ir sākušās ar softbolu, nevis futbolu.

Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija paredzēta piektdien plkst. 14:00 pēc Latvijas laika, bet pirmais latviešu starts gaidāms sestdienas rītā – plkst.5:00 Toms Skujiņš un Krists Neilands sāks grupas braucienu šosejas riteņbraukšanā.

Tokijas olimpiskās spēles, 21. jūlijs

Sporta veidsSpēleRez.
Softbols sievietēmAustrālija-Japāna1:8
Itālija-ASV0:2
Meksika-Kanāda0:4
Futbols sievietēmLielbritānija-Čīle10:30
Ķīna-Brazīlija11:00
Zviedrija-ASV11:30
Japāna-Kanāda13:30
Zambija-Nīderlande14:00
Austrālija-Jaunzēlande14:30

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2021-07-21 13:30, pirms 3 gadiem
Kasir ...softbols?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-21 13:32, pirms 3 gadiem
Zviedrija - ASV 3-0. Protams, zviedrietes ir spēcīgas, bet tomēr šis rezultāts (pārliecinoša uzvara pār pār esošajām pasaules čempionēm) sieviešu futbola turnīra startā vērtējams kā pārsteidzošs.

     [+] [-]

, 2021-07-21 14:39, pirms 3 gadiem
arnis30 rakstīja: Kasir ...softbols?
Softbols ir tāds kā beisbola paveids, ko spēlē mazākos laukumos (sākotnēji tika attīstīts, lai ar to varētu nodarboties iekštelpās). Softbola laukumā attālums starp bāzēm ir 60 pēdas, beisbolā - 90 pēdas. Poptams, arī bumbiņa nav tik tālu jāmet kā beibolā. Ir vēl atsķirības. Softbolā bumbiņa ir lielāka un mīkstāka (tāpēc arī nosaukums - softball). Nūjas softbolā parasti tiek taisītas no metāla, beisbolā no koka. Atšķiras arī bumbiņas mešanas tehnika. Softbolā metiena roka tiek turēta zem pleca līnijas, beisbolā virs tās vai paralēli. Arī pati spēle ir īsāka. Softbola tiek izspēlēti 7 inningi, kamēr beisbolā - 9.