Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Nomainīs olimpisko zelta medaļu, kurā pārāk stipri iekodās metropoles mērs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nomainīs olimpisko zelta medaļu, kurā pārāk stipri iekodās metropoles mērs
Takasi Kavamura un Miu Goto. Foto: Kyodo / apnews.com

Tokijas olimpisko spēļu organizatori izgatavos jaunu medaļu softbola čempionei Miu Goto, jo daiļās sportistes godināšanas pasākumā iekarsis pilsētas mērs pārāk stipri iekodās godalgā.

Pirms dažām dienām Tokijas olimpisko spēļu softbola čempiones svinīgajā godināšanas pasākuma laikā Nagojas mērs Takasi Kavamura slavināja izcilo sportisti un lūdza, lai viņa savu medaļu uzkar viņam kaklā. Miu Goto nevarēja atteikt savas dzimtās pilsētas mēram un izpildīja šo lūgumu. 72 gadus vecais Nagojas mērs, pārkāpjot Covid-19 izplatīšanās ierobežojošos noteikumus, rātsnamā novilka sejas masku un iekodās sportistes zelta medaļā. Godināšanās laikā 20 gadus vecās sportistes panākuma apreibinātais mērs arī atļāvās pajautāt: "Vai jums ir aizliegts veidot romantiskas attiecības?"

Minētie notikumi izraisīja skandālu un sabiedrības sašutumu. Ar mēra uzvedību neapmierinātie iedzīvotāji iesniedza vairāk nekā septiņus tūkstošus sūdzību, norādot uz antikoronavīrusa noteikumu pārkāpšanu, cieņas trūkumu un seksuālo uzmākšanos vai seksismu. "Ļoti nožēloju, ka liku viņai justies neērti ar piezīmēm, kas aizgāja pārāk tālu," pēcāk teica mērs. "Kad jaunai sievietei jautāju, vai viņai ir draugs, tas viņai ļauj atslābināties un vairāk runāt. Kā mēram man ir svarīgi ar runāšanu panākt, lai cilvēki labi justos."

Lielais sporta karsējs pārāk spēcīgi iekodās medaļā un to mazliet pabojāja. "Es raudātu, ja kas tāds notiktu ar mani," reaģējot uz notikušo, atklāja olimpiskais čempions džudo Naohisa Takato. "Tik maigi apejos ar savu zelta medaļu, lai to nesaskrāpētu."

"Viņš izrādīja necieņu pret sportisti un iekodās medaļā, kaut gan infekcijas profilakses pasākumu ietvaros apbalvošanas laikā sportisti paši uzkar medaļas," komentēja olimpiskais sudraba medaļnieks paukošanā Juki Ota. "Atvainojiet, es to nevaru saprast."

Tokijas olimpisko spēļu organizatori izgatavos jaunu medaļu par Starptautiskās olimpiskās komitejas līdzekļiem. "Man tiešām žēl, ka es pabojāju zelta medaļnieces dārgumu," par notikušo atvainojās Japānas ceturtās lielākās pilsētas mērs Takasi Kavamura un izteica gatavību atlīdzināt radušos izdevums par jaunas medaļas izgatavošanu.

Miu Goto apsvēra iespēju paturēt oriģinālo medaļu, taču galu galā pieņēma piedāvājumu par nomaiņu.

Izmantotie resursi:
apnews.com
reuters.com
kyodonews.net
bbc.com

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 21:56, pirms 3 gadiem
Prātiņ nāc mājās. Uga Dumpis varēja nodezinficēt un aidā zirgā.

  +7 [+] [-]

, 2021-08-12 22:08, pirms 3 gadiem
Tātad jautājums "jai tev ir draugs?" ir seksuālā uzmākšanās...

 +10 [+] [-]

, 2021-08-12 22:56, pirms 3 gadiem
Da Normaals chalis tas meers ...

  +4 [+] [-]

, 2021-08-13 09:32, pirms 3 gadiem
Diezgan smieklīgi tie japāņi ar savu sīkumainību, bet ja godīgi, es arī nevēlētos, lai uz manas olimpiskās zelta medaļas būtu kaut kādu random amatpersonu zobu nospiedumi.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-13 11:55, pirms 3 gadiem
Zigmu rakstīja: Tātad jautājums "jai tev ir draugs?" ir seksuālā uzmākšanās...
ja tavai džuzei kaut kāds vecs perdelis nāktu virsū ar tādu jautājumu, gan jau uz šo skatītos savādāk

  +1 [+] [-]

, 2021-08-13 22:33, pirms 3 gadiem
Ā, kā gribas tikt pie meitām!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-14 00:03, pirms 3 gadiem
kāpēc viņš kož, ja kovids ir? es negribētu kaut kāda mēra baciļus uz medaļas, kaut kāds losis.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-14 12:28, pirms 3 gadiem
marksis rakstīja: ja tavai džuzei kaut kāds vecs perdelis nāktu virsū ar tādu jautājumu, gan jau uz šo skatītos savādāk
Ja tev jāuztraucas par vecu perdeli, tad kaut kas nav..

     [+] [-]

, 2021-08-14 14:51, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Diezgan smieklīgi tie japāņi ar savu sīkumainību, bet ja godīgi, es arī nevēlētos, lai uz manas olimpiskās zelta medaļas būtu kaut kādu random amatpersonu zobu nospiedumi.
Tokio mērs tev skaitās tāda random amatpersona?? Laikam Ušakova aizsēdēšanās veicinājusi tādas asociācijas. Man tas tikai palielinātu medaļas stāstu

     [+] [-]

, 2021-08-15 22:37, pirms 3 gadiem
vf rakstīja: Tokio mērs tev skaitās tāda random amatpersona?? Laikam Ušakova aizsēdēšanās veicinājusi tādas asociācijas. Man tas tikai palielinātu medaļas stāstu
Nagojas mērs