Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpiskajām spēlēm ASV mazākā TV auditorija kopš 1988. gada

Rolands Eliņš

Tokijas olimpiskajām spēlēm ASV mazākā TV auditorija kopš 1988. gada
Foto: Zumapress/Scanpix

LETA--TCA/DPA. ASV televīzijas skatītāju interese par Tokijas olimpisko spēļu pārraidēm bijusi visu laiku zemākajā līmenī, liecina pētījumu kompānijas "Nielsen" dati.

Raidkompānijas NBC auditorija 17 spēļu norises dienās vidēji sasniedza 15,5 miljonus skatītāju, kas ir zemākais rādītājs kopš 1988.gada, kad NBC ieguva vasaras olimpisko spēļu pārraides tiesības ASV.

Salīdzinājumā ar 2016.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro pārraižu auditorija ASV sarukusi par 42%. Pēdējo piecu gadu laikā krasi pieaugusi jaunu straumēšanas platformu popularitāte, tām arvien vairāk konkurējot ar televīziju lielu notikumu atspoguļojumā.

NBC olimpisko spēļu lietotnē, platformā "Peacock", kā arī sociālajos tīklos, piemēram, "YouTube" un "TikTok", noskatīti vairāk nekā seši miljardi minūšu satura.

Raidorganizācijas māteskompānija "Comcast" ar olimpisko spēļu pārraidēm vēlējās vairot sava pērn izveidotā straumēšanas pakalpojuma "Peacock" popularitāti.

Kopumā televīzijā un straumēšanas platformās pārraidītā olimpisko spēļu satura apmērs NBC sasniedza jaunu rekordu - 7000 stundu.

Neskatoties uz reitingu kritumu, NBC uzstāj, ka spēja izpildīt visas savas saistības pret reklāmdevējiem.

Tokijas olimpiskās spēles šogad notika pēc tam, kad pērn tās atlika Covid-19 pandēmijas dēļ, vēl neilgi pirms to sākuma jūlijā bija bažas par to norisi.

Tāpat interesi nevairoja tukšās tribīnes, kas pavadījušas sporta pasākumus jau no pagājušā gada. Arī ierastos apstākļos 13 stundu laika starpība ar spēļu norises vietu nozīmētu mazāku skatītāju skaitu pie televizora ekrāniem ASV.

Izmantotie resursi:
LETA