Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Vienīgais kandidāts Bahs ar balsojumu 93-1 pārvēlēts SOK prezidenta amatā

Agris Suveizda

Vienīgais kandidāts Bahs ar balsojumu 93-1 pārvēlēts SOK prezidenta amatā
Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien notika Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) attālinātais kongress, kurā paredzami uz vēl četriem gadiem amatu saglabāja līdzšinējais prezidents Tomass Bahs. Vācietis bija vienīgais kandidāts.

1976. gada olimpiskais čempions par Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentu tika ievēlēts 2013. gada kongresā Buenosairesā. Viņa astoņu gadu termiņš beigsies līdz ar Tokijas olimpiskajām spēlēm vasarā, bet otrajā termiņā vācietim prezidenta krēsls atvēlēts uz četriem gadiem. Par Baha pārvēlēšanu balsoja 93 nacionālās olimpiskās komitejas, bet viena valsts bija pret.

"No sirds dziļumiem saku paldies par šo pārliecinošo uzticības paušanu," pēc pārvēlēšanas amatā sacīja 67 gadus vecais Bahs. "Vēl nozīmīgāks šis pārliecinošais balsojums ir, ja ņem vērā, ka mums nācās ieviest reformas un pieņemt virkni sarežģītu lēmumu, kuri ietekmēja mūs visus. Šāda uzticības izteikšana mani aizkustina."

Bahs 2013. gadā, pārspējot savu galveno sāncensi Ričardu Karrionu no Puertoriko, kļuva par otro Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentu, kurš pats ir piedalījies olimpiskajās spēlēs, un par pirmo, kurš ieguvis olimpisko medaļu. 1976. gadā viņš tika pie zelta medaļas komandu sacensībās paukošanā ar floreti. Bahs pirms astoņiem gadiem amatā aizstāja beļģi Žaku Rogu.

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/news/thomas...