Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Dominikānas beisbolisti izglābjas un galotnē no turnīra izslēdz Izraēlu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dominikānas beisbolisti izglābjas un galotnē no turnīra izslēdz Izraēlu
Dominikānas izlases beisbolisti. Foto: Matt Slocum/AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu beisbola turnīra "play-off" pārspēļu kārtā dramatisku panākumu izcīnījusi Dominikāna, kas pēdējā īningā guva divus bezatbildes punktus, ar 7:6 pārspējot Izraēlu, kas līdz ar to izstājās no cīņas par medaļām.

Tokijas olimpisko spēļu līdzšinējos mačos dominikānieši bija spējuši izcīnīt divas uzvaras četrās cīņās, kamēr Izraēlai tikpat spēlēs viens panākums. Šodien komandas cīnījās par iespēju nākamajā kārtā spēkoties pret ASV, kā arī nodrošināt dalību spēlē par bronzas medaļām.

Pirmajos trijos īningos divus pilnus skrējienus veica Dominikāna, iegūstot 2:0 vadību. Pavērsiens notika piektajā īningā, kas ļoti sekmīgs padevās Izraēlai, četriem izraēliešu beisbolistiem sasniedzot visas četras bāzes un iekrājot savai komandai 4:2 pārsvaru. Nākamajos divos īningos gan Dominikāna spēja atgriezties priekšgalā (5:4), bet priekšpēdējā astotajā īningā Izraēla veica divus skrējienus, izvirzoties vadībā ar 6:5.

Kā tas bija ierasts šo olimpisko spēļu beisbola turnīrā, tad daudz kas kardināli varēja mainīties tieši pēdējā īningā. Tā tas notika arī šoreiz, Dominikānai izdarot trīs veiksmīgus sitienus un triumfāli divas reizes apskrienot visas bāzes, kas Centrālamerikas izlasei ļāva būt pārākai ar 7:6.

Izslēgšanas spēļu turpinājumā pusfinālā savā starpā spēkosies Japāna un Dienvidkoreja. Šī dueļa zaudētāja spēlēs pret ASV un Dominikānas mača uzvarētāju, lai noskaidrotu otro vietu zelta finālā.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!