Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonā noskaidros dāmu turnīra pusfinālistes

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vimbldonā noskaidros dāmu turnīra pusfinālistes
Vai Kaja Kanepi spēlēs pusfinālā?
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonā straujiem soļiem tuvojas izšķirošie notikumi – šodien sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla spēles. Bukmeikeru skatījumā tikai vienā mačā nav izteiktas favorītes. Vai tas pierādīsies arī praksē, redzēsim šodien no 15:00 pēc Latvijas laika.

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrs šogad nav izticis bez pārsteigumiem, jo labāko astoņnieku sasniegušas trīs neizsētās tenisistes. Tomēr arī galvenās favorītes turnīrā vēl palikušas – gan māsas Viljamsas, gan beļģiete Kima Klijstersa. Vai šodien viņas visas uzvarēs, vai pusfinālu sasniegs arī igauniete Kaja Kanepi?

15:00 Kima Klijstersa – Vera Zvonarjova (Betsafe.com prognoze 1.25-3.70)

Beļģieti Kimu Klijstersu pie turnīru favorītēm min ik reizi pēc viņas fantastiskās atgriešanās profesionālajā tenisā pērn (uzvara „US Open”). Vimbldonā Kima vēl nekad nav uzvarējusi (labākie sasniegumi pusfināls 2003. un 2006. gadā), bet šogad šo tradīciju vēlas lauzt. Pirmās trīs spēles turnīrā viņa uzvarēja bez lieka stresa, bet vakar aizvadīja triju setu spēli pret savu tautieti Žustīni Eninu. Spēle varbūt nebija augstākās kvalitātes, tomēr tās beigās pārsvars bija Klijstersai, kura pelnīti sasniedza ceturtdaļfinālu. Nākamā barjera Klijstersas ceļā uz kāroto titulu ir krieviete Vera Zvonarjova. Nedaudz negaidīti viņa kļuvusi par vienīgo savas valsts pārstāvi ceturtdaļfinālā, kaut arī līdz šim viņas panākumi uz zālāja nav bijuši tie spožākie. Vimbldonā Zvonarjova vēl nav zaudējusi ne seta, sakaujot arī tādas sportistes kā Janīnu Vikmaijeri un Jeļenu Jankoviču. Ceturtdaļfināla sasniegšana ir Zvonarjovas labākais sasniegums Vimbldonā, vai tikai pagaidām? Līdzšinējās spēlēs Klijstersas bilance ir nospiedoša – 5:0, taču neviena spēle nav aizvadīta pēc viņas atgriešanās lielajā tenisā. Lai apliecinātu savu favorītes statusu, Klijstersai būs jāizvairās no muļķīgām kļūdām, bet Zvonarjovas atslēga ceļā uz uzvaru varētu būt savu emociju un nervu savaldīšana.

15:00 Venusa Viljamsa – Cvetana Pironkova (Betsafe.com prognoze 1.11-5.93)

Pieckārtējā Vimbldonas čempione Venusa Viljamsa šī gada turnīrā vēl nav zaudējusi ne seta, tomēr savas pretinieces līdz šim nav grāvusi. Vai Venusa nav tik spēcīga, vai vienkārši taupās izšķirošajām cīņām, tas vislabāk zināms viņai pašai, bet vismaz vakar 4. kārtas spēlē pret Austrālijas slovākieti Jarmilu Grotu viņa vienu setu bija pelnījusi zaudēt. Venusas spēlē nekādi būtiski jaunumi nav – spēcīga pirmā serve un tai sekojoši uzbrukumi visu nokārto. Ko pretī spēs likt bulgāriete Cvetana Pironkova, kurai šis ir pirmais „Grand Slam” turnīru ceturtdaļfināls? Arī viņa labi servē, taču spēka ziņā nevar konkurēt ar Viljamsu. Līdz šim Pironkova turnīrā arī nav zaudējusi ne seta, bet par vienīgo viņas sagādāto pārsteigumu turnīrā var nosaukt vakar gūto uzvaru pār francūzieti Marionu Bartoli. Savstarpējo spēļu bilance abām tenisistēm neizšķirta – 2005. gadā Stambulā uz māla uzvarēja Viljamsa, bet 2006. gada „Australian Open” 1. kārtā Pironkova triumfēja ar 2:6, 6:0. 9:7. Bukmeikeri vēl vienai Pironkovas uzvarai gan netic.

16:15 Serēna Viljamsa – Na Li (Betsafe.com prognoze 1.17-4.65)

Pēc Klijstersas un Zvonarjovas centrālajā kortā dosies sacensību pērnā gada čempione Serēna Viljamsa un ķīniete Na Li. Viljamsas aizkļūšana līdz šai turnīra fāzei nevienu neizbrīna. Izbrīns būs tad, ja Viljamsa jaunākā nespēlēs finālā. Pirmajās trijās turnīra spēlēs viņa savas pretinieces atstāja sausā pirmajā setā, bet pirmo saspringto maču aizvadīja vakar, pārspējot citu Vimbldonas eksčempionu Mariju Šarapovu – 7:6(9), 6:4. Tāpat kā vecākajai māsai Venusai, arī Serēnai savā spēles stilā neko nav vajadzības mainīt – servei un uzbrukumam Vimbldonas segums ir ļoti piemērots, bet no lielas kļūdu jūras amerikāniete spējusi izvairīties. Šīs dienas pretiniece, ķīniete Na Li arī labi spēlē uz zālāja, ko apliecina 2006. gadā sasniegtais ceturtdaļfināls un Birmingemas tituls šogad. Līdzšinējās četrās spēlēs Li nav zaudējusi ne seta un parādījusi ļoti labu spēli. Brīžam spēle gan ir uz liela riska robežas, bet līdz šim tas nav atspēlējies. Viljamsa un Li savstarpējos mačos tikušās piecas reizes, no kurām ķīniete uzvarējusi vienu reizi (2008. gadā Štutgartē). Māc ļoti lielas šaubas, ka šodien Li varētu uzvarēt otro reizi.

16:15 Petra Kvitova – Kaja Kanepi (Betsafe.com prognoze 1.60-2.25)

Šī gada turnīra negaidītākais ceturtdaļfināls. Čehiete Petra Kvitova līdz šī gada turnīram nebija uzvarējusi nevienu maču uz zālāja seguma, bet šogad izslēgtas viena favorīte pēc otras. Īpaši jāizceļ Kvitovas pēdējās divas uzvaras – mačā pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku viņa uzvarēja pēdējos desmit geimus pēc kārtas(no 3:5 uz 7:5, 6:0), bet vakar zaudēja tikai divus geimus pret ranga 3. vietas īpašniecei Karolīnai Vozņacki. Arī pusfināla sasniegšana Kvitovai ir reāla, bet tā domā arī otra šī ceturtdaļfināla dalībniece, igauniete Kaja Kanepi. Viņa otro reizi karjerā tikusi kāda „Grand Slam” turnīra ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā vēl nav bijusi. Kanepi turnīru sāka jau no kvalifikācijas, bet lielāko darbu ceļā uz ceturtdaļfinālu paveica jau pirmajā kārtā, pieveicot „French Open” finālisti Samantu Stosuru. Nākamajos mačos Kanepi pretinieces bija mazāk zināmas, tāpēc uzvaras vairs nepārsteidza. Līdz šim Kvitova un Kanepi savā starpā tikušās trīs reizes un divas reizes pārāka bijusi igauniete. Bukmeikeru skatījumā favorīte gan ir čehiete.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-06-29 12:22, pirms 14 gadiem
Yuri rakstīja: Es ar Kanepi spēlēt negribētu...
man arī negribētos zaudēt 0:6 0:6!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-29 15:53, pirms 14 gadiem
Yuri rakstīja: Es ar Kanepi spēlēt negribētu...