Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kvitova otro gadu pēc kārtas pusfinālā, pretiniekos Azarenka

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kvitova otro gadu pēc kārtas pusfinālā, pretiniekos Azarenka
Petra Kvitova
Foto: Reuters/Scanpix

Noskaidrots arī otrais Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra pusfināla pāris – tajā tiksies čehiete Petra Kvitova un baltkrieviete Viktorija Azarenka, kuras apspēlēja attiecīgi bulgārieti Cvetanu Pironkovu un austrieti Tamiru Pašeku. Pusfināla cīņas notiks ceturtdien.

Jau ziņojām, ka pirmo Vimbldonas dāmu vienspēļu pusfinālu veidos krieviete Marija Šarapova un vāciete Sabīne Liziki, kuras savus mačus uzvarēja centrālajā kortā, spēlējot zem jumta. Abas pārējās spēles bija paredzēts aizvadīt 1.kortā, kur jumta nav, tāpēc līdz maču sākumam bija jāgaida itin ilgi. Neilgi pirms 17:00 pēc vietēja laika kortā gan devās čehiete Petra Kvitova un bulgāriete Cvetana Pironkova. Pērn abas spēlēja šī turnīra pusfinālā, bet šoreiz sasniegt to bija lemts tikai vienai. Gan Kvitova, gan Pironkova turnīra pirmajās četrās kārtās nebija zaudējušas ne seta, bet favorītes lomā šodien bija čehiete, kurai bija divas uzvaras savstarpējās cīņās.

Arī šodienas cīņu labāk iesāka čehiete – uzreiz breiks un droši turēta vadība seta gaitā. Pie 4:2 Kvitova vēlreiz uzvarēja pretinieces servi, tomēr izservēt setu nespēja. Par laimi viņai bulgāriete trešo reizi zaudēja savu servi – 6:3 Kvitovas labā. Otro setu apņēmīgāk sāka Pironkova, kurai izdevās iegūt divu geimu pārsvaru, tomēr nosargāt līdz seta izskaņai viņa to nespēja. Kvitovai bija 5:4 un 6:5 pārsvars, taču pretiniece panāca taibreiku. Tā pirmā puse liecināja par vieglu čehietes triumfu (4:1), tomēr pēc tam viņa pieļāva vienu kļūdu pēc otras, ciešot zaudējumu (5:7). Neveiksmīgais taibreiks gan nesalauza Čehijas pirmo numuru – trešo setu viņa aizvadīja līdzīgi kā pirmo, uzreiz sākot ar breiku, bet pēc tam neļaujot pretiniecei atspēlēties. Seta galarezultāts 6:2 un Kvitovai otrais Vimbldonas pusfināls pēc kārtas.

Ceturtdien čehiete lūkos sasniegt savu pirmo „Grand Slam” finālu. Lai to paveiktu vajadzēs uzveikt ar 4.numuru izlikto baltkrievieti Viktoriju Azarenku, kura Vimbldonas pusfinālā spēlēs pirmo reizi karjerā. Azarenkas pretiniece šodien bija austriete Tamira Pašeka. Viņa turnīrā nebija starp izliktajām tenisistēm tomēr ar cīņas sparu bija pratusi salauzt arī „French Open” finālisti Frančesku Skjavoni. Azarenka un Pašeka savu maču uzsāka 1.kortā, tomēr paspēja izspēlēt tikai vienu geimu (austriete izvarēja pie savas serves), kad cīņu nācās pārtraukt slidenā korta dēļ. Pēc tam atkal sāka līt, un organizatori nolēma šo spēli pārcelt uz centrālo kortu.

Atsākot spēli zem jumta, lielisku starta uzrāvienu parādīja par favorīti uzskatītā Azarenka. Viņa ne tikai uzvarēja savus serves geimus, bet arī divus pie austrietes serves, iegūstot komfortablo 5:1 vadību. Pašeka gan spēja pietuvoties līdz 3:5, taču izglābties nebija viņas spēkos. Otro setu Azarenkai arī izdevās iesākt pārliecinoši (3:0), tādējādi austrietei cerības uz panākumu pagaisa ļoti ātri. Mača galarezultāts 6:3, 6:1. Interesanti, ka Baltkrievijas tenisa līderei šis būs ne tikai pirmais Vimbldonas pusfināls, bet arī pirmais pusfināls „Grand Slam” vienspēļu līmenī. Dāmu pusfināli notiks ceturtdien.

Izmantotie resursi:
2011 Wimbledon Championships Website - Official...

     [+] [-]

, 2011-06-29 00:47, pirms 13 gadiem
Salīdzinot ar French Open, Wimbledonā dikti smuki pusfināli...

     [+] [-]

, 2011-06-29 01:00, pirms 13 gadiem
Nereālais rakstīja: Salīdzinot ar French Open, Wimbledonā dikti smuki pusfināli...
celms deg ?