Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas junioru tituls ungāram Fučovičam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vimbldonas junioru tituls ungāram Fučovičam
Martons Fučovičs
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas tenisa turnīrā šodien noskaidro vēl vairākus čempionus. Tā galveno balvu puišiem (līdz 18 gadu vecumam) izcīnījis ungārs Martons Fučovičs, kurš finālā ar 6:4, 6:4 uzveica austrālieti Bendžaminu Mičelu.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka vakar ar čehietes Kristinas Pliškovas uzvaru noslēdzas Vimbldonas meiteņu vienspēļu turnīrs. Šodien čempionus junioriem noskaidroja puišu vienspēlēs, kā arī dubultspēlēs (kā meitenēm, tā puišiem). Atgādinām, ka puišu vienspēļu turnīrā spēlēja arī latvietis Miķelis Lībietis – cēsnieks pārvarēja ne vien abas kvalifikācijas kārtas, bet arī pamatturnīra pirmo kārtu, kurā apspēlēja junioru ranga 4. vietas īpašnieku Duilio Beretu (Peru). Turnīra 2. kārtas spēlei Miķelim gan pietrūka spēku un trijos setos tika zaudēts Filipam Horanskim.

Līdz puišu turnīra finālam šoreiz bija aizkļuvis ar 13. numuru izliktais ungārs Martons Fučovičs un Bendžamins Mičels no Austrālijas, kurš junioru rangā ir tikai 51. un turnīru tāpat kā Lībietis bija sācis no kvalifikācijas. Nedaudz labāk finālspēlē veicās ungāram – spēles sākumā gan viņš nokļuva iedzinējos ar breiku (2:3), taču uzreiz atspēlējās un vēlāk vēl reizi lauza sāncenša servi – 6:4. otro seti tiešu Fučovičs iesāka pārliecinošāk (3:0), bet kārta atspēlēties bija Mičelam (4:4). Nākamajos geimos veiksme gan bija ungāra pusē un viņš tika pie sava pirmā junioru „Grand Slam” titula – 6:4, 6:4. Jāpiemin, ka iepriekš Vimbldonas junioru turnīros uzvarējuši tādi tenisisti kā Rodžers Federers (1998.), Jirgens Melcers (1999.) un Gaels Monfiss (2004.).

Ungārija tika pie titula arī meiteņu dubultspēlēs – Timeja Baboša pārī ar amerikānieti Slounu Stīvensu apspēlēja Elinu Svitoļinu (Ukraina) un Irinu Hromačovu – 6:7(7), 6:2, 6:2. Tikmēr puišu dubultspēlēs var līksmot mājinieki – finālā tikās divi Lielbritānijas dueti – Luiss Bērtons un Džordžs Morgans pret Laiemu Boudiju un Tomu Farkuaharsonu. Ar 7:6(4), 6:4 uzvaru svinēja otrie.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org