Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kungu dubultspēlēs negaidīti uzvar Melcers un Petšners

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kungu dubultspēlēs negaidīti uzvar Melcers un Petšners
Filips Petšners un Jirgens Melcers
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas vīriešu dubultspēļu turnīrā uzvarējis Austrijas un Vācijas duets Jirgens Melcers/Filips Petšners. Finālā viņi trīs setos ar 6:1, 7:5, 7:5 pārliecinoši apspēlēja zviedru Robinu Lindstedu un rumāni Horiju Tekau.

Kungu dubultspēles šogad bija pārsteigumu pilnas. Pērnā gada čempioni Daniels Nestors un Nenads Zimoničs (Kanāda/Serbija) titula aizstāvēšanu beidza jau 2. kārtā, kurā negaidīti piekāpās britiem Krisam Ītonam un Dominikam Inglotam. Brāļi Braieni – Bobs un Maiks – izstājās ceturtdaļfinālā, bet viens no veiksmīgākajiem dubultspēļu duetiem tieši "Grand Slam" līmenī – Leanders Paess (Indija) un Lukašs Dluhijs (Čehija) izlidoja 2. kārtā.

Finālu sasniedza neizliktais Jirgena Melcera un Filipa Petšnera duets, kuriem pretī stājās ar 16. numuru izliktie Robins Lindsteds (Zviedrija) un rumānis Horija Tekau. Čempionu mačā līdzīga spēle izpalika, jo Melcers/Petšners uzvarēja ļoti pārliecinoši. Pirmajā setā viņi bija pārāki ar 6:1, bet otrajā Lindsteds/Tekau gandrīz tika līdz taibreikam. Atspēlējuši divas setbumbas pie 4:5, viņi pretiniekiem deva vēl trīs pie rezultāta 5:6. Punktu setam ar teicamu serves uzņemšanu pielika Melcers – 7:5.

Trešajā setā Melcers/Petšners pie breika tika jau otrajā geimā. Sestajā geimā pie rezultāta 4:1 viņiem bija vēl divas breikbumbas, taču tās neizdevās izmantot. Melcers ar Petšneru šķietami droši kontrolēja situāciju, taču septītajā geimā Melceram izdevās ieservēt tikai vienu pirmo servi, kas pretiniekiem ļāva atgūt breiku – 4:3. Tāpat kā otrajā setā, arī šoreiz Tekau/Lindsteds netika līdz taibreikam, savu servi zaudējot 12. geimā, un punktu mačam ar apvedošo sitienu pa līniju pielika Petšners. Austrijas un Vācijas duetam mačā uzvara ar 6:1, 7:5, 7:5.

Gan Melceram, gan Petšneram pirmais dubultspēļu tituls "Grand Slam" turnīros.