Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Man vienkārši nepieciešama atpūta"

Rolands Eliņš

Džokovičs: "Man vienkārši nepieciešama atpūta"
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Sems Kverijs pēc iespaidīgās uzvaras Vimbldonā pār Novaku Džokoviču neslēpa savas emocijas, kamēr ranga pirmais numurs preses konferencē norādīja, ka nav bijis spēlei gatavs par visiem 100%, taču atteicās sīkāk paskaidrot par savainojumu vai slimību. Džokovičs arī apstiprināja, ka nepiedalīsies Deivisa kausa mačā pret Lielbritāniju.

„Tas ir iespaidīgi, it īpaši tāpēc, ka tas notika šeit, Vilmbldonā,” sacīja 28 gadus vecais Kverijs uzreiz pēc spēles beigām. „Esmu ekstāzē, patiešām priecīgs. Labi nospēlēju breikbumbu izspēlēs un ikreiz, kad Džokovičam bija breika iespēju, spēju izdarīt labu servi.”

„Džokovičs atnāca uz spēli un uzvarēja pirmās četrās izspēles, taču, man par laimi, mums bija vēl viens pārtraukums lietus dēļ,” skaidroja Kverijs. „Tas man deva iespēju sakārtoties. Šobrīd domāju tikai par attiecīgo turnīra kārtu, nemaz nezinu, kas man būs pretiniekos nākamajā.”

Preses konferencē Džokovičam tika vaicāts, vai zaudējuma iemesls ir kāds savainojums un vai viņš varējis spēlēt uz visiem 100%, serbs atbildēja, ka nav bijis pilnībā gatavs: „Taču šī nav īstā reize un vieta par to runāt. Mans pretinieks parādīja ļoti augstu spēles kvalitāti un bija pelnījis uzvaru.”

Džokovičs apstiprināja, ka nepiedalīsies Deivisa kausa izcīņas mačā pret Lielbritāniju, kas paredzēts jūlija vidū, taču neatļāva šo nepiedalīšanos sasaistīt ar savainojumu, atgādinot, ka nevēlas šobrīd analizēt savu kondīciju.

„Protams, ka jūtos labāk, spēlējot centrālajā kortā, nevis pirmajā kortā,” atzina Džokovičs, vērtējot, vai mača norises vieta ietekmējusi mača rezultātu. „90% savu maču aizvada centrālajā kortā, līdz ar to likumsakarīgi, ka tur jūtos ērtāk.”

„Šis ir man ir bijis ļoti sekmīgs gads, taču arī ļoti grūts un nogurdinošs katrā šī vārda nozīmē. Man vienkārši nepieciešama atpūta,” noslēdza Džokovičs.

Izmantotie resursi:
Novak Djokovic loses to Sam Querrey at...
Wimbledon 2016: Novak Djokovic needs some rest...