Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas ievadā Alkarass pārvar igauņa sīvo pretestību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vimbldonas ievadā Alkarass pārvar igauņa sīvo pretestību
Marks Lajals un Karloss Alkarass. Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā šodien sācies Vimbldonas čempionāts, kas ir gada galvenais zālāja turnīrs. Pirmajā kārtā spānis Karloss Alkarass pieveica igauni Marku Lajalu.

# Spānijas pirmais numurs Karloss Alkarass (#3) ar 7:6 , 7:5 un 6:2 pārspēja Igaunijas labāko tenisistu Marku Lajalu (#269).

Šajā mačā kā ļoti izteikts favorīts kotējās spānis, uz kura panākumu tika piedāvāts 1.01 koeficients

Spēli klātienē vērojas arī aizgājušo gadu futbola spīdeklis Deivids Bekhems (Anglija), kurš ir bijušās "Spice Girls" dalībnieces Viktorijas laulātais draugs.

21 gadīgais Lajals izcēlās ne tikai ar eksotisku frizūru, bet arī demonstrēja augstvērtīgu sniegumu, sagādājot spānim grūtības pirmajos divos setos.

Pirmajos divos setos igaunis pirmais ieguva breika pārsvaru (3:2 un 2:0), taču spānis ikreiz atbildēja ar triumfu visās epizodēs pie pretinieka serves - 3:3, 2:1. Taibreikā igaunis noturējās līdz 3-3, bet tad Alkarass nopelnīja četrus punktus pēc kārtas un uzvarēja ar 7-3. Otrā seta 11. nogrieznī Alkarass triumfēja iespaidīgā priekšpēdējā izspēlē, bet noslēgumā Lajals iesita tīklā. Trešajā setā saimniekoja mača favorīts.

Šajā mačā Alkarass bija pārāks punktos pēc pirmās serves (84% pret 58), summārajos punktos (108:83) un breikbumbās - 5/10 pret 2/4. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 4-4 pret 7-2. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 44-28 pret 24-28.

Lajals piedalījās iepriekšējos trijos "Grand Slam" turnīros, zaudējot kvalifikācijas pirmajā kārtā. Šoreiz pārvarēja kvalifikāciju, tostarp izšķirošajā kārtā pieveica (6:4, 6:4, 6:4) austrālieti Džeimsu Dakvortu (#83), kaut gan uz rangā augstāk esošā tenisista panākumu tika piedāvāts 1.24 koeficients.

Lajals ir pirmais igaunis kopš 2018. gada, kurš sasniedzis "Grand Slam" pamatturnīru. Pirms sešiem gadiem ''French Open'' trešajā kārtā iekļuva šobrīd karjeru noslēgušais Jirgens Zops, kas bija Igaunijas vīriešu tenisa augstākais sasniegums.

21 gadīgā Alkarasa karjeras bilance uz zālāja ir 18-3, tostarp pērn triumfēja Vimbldonas čempionātā.


Vimbldonas čempionāts ir zālāja sezonas galvenais turnīrs ar lieliem punktiem un milzīgām naudas balvām. Tenisa vasaras nozīmīgais pasākums risināsies no 1. līdz 14. jūlijam.

Izmantotie resursi:
wimbledon.com

     [+] [-]

, 2024-07-01 21:33, pirms 2 dienām
Marks būs Baltijas pirmā rakete.