Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Jastremska Vimbldonā sāk ar uzvaru, Sabaļenka tomēr atsakās piedalīties

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jastremska Vimbldonā sāk ar uzvaru, Sabaļenka tomēr atsakās piedalīties
Dajana Jastremska. Foto: Jimmie48 / WTA

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā sācies Vimbldonas čempionāts, kas ir gada galvenais zālāja turnīrs. Latvijas speciālista Mārča Garuta trenētā ukrainiete Dajana Jastremska pirmajā kārtā pārspēja argentīnieti Nadju Podorsku.

# Ukrainas trešā rakete Dajana Jastremska (#27) ar 6:1 un 7:6 pārspēja Argentīnas labāko tenisisti Nadju Podorsku (#65).

Otrajā setā argentīniete paslīdēja, nokrita un guva savainojumu. Pēc atgūšanās pauzes Podorska mēģināja turpināt. Kad rezultāts kļuva 5:4, argentīniete devās medicīniskajā pauzē. Pēc tam Jastremska servēja par uzvaru un zaudēja visās epizodēs (5:5). Turpinājumā rezultāts kļuva 5:6 un 6:6, bet taibreikā ukrainiete uzvarēja ar 7-1.

Šī zālāja sezona risinās zem paslīdēšanas zīmes - vairākas tenisistes tādā veidā guvušas savainojumus, bet vairākas arī tikušas cauri sveikā.

Jastremskas treneru korpusā latvietim Mārcim Garutam pievienojusies francūziete Mariona Bartoli.

Aizvadītā mēneša beigās 26 gadīgā Arina Sabaļenka (#3) pirmoreiz karjerā atteicās turpināt spēli. Pleca savainojums izrādījies sarežģīts, līdz ar to pasaules trešā rakete šodien atteicās no ieceres startēt Vimbldonā. Pērnā pusfināliste tādējādi neaizstāvēs 780 punktus, bet pasaules rangā saglabās trešo vietu vai atkāpsies uz ceturto pozīciju.

Tika lēsts, ka trešajā kārtā varētu spēkoties Jastremska un Sabaļenka, taču tagad ukrainietes uzdevums ir kļuvis nosacīti vieglāks.

Vimbldonas čempionāts ir zālāja sezonas galvenais turnīrs ar lieliem punktiem un milzīgām naudas balvām. Tenisa vasaras nozīmīgais pasākums risināsies no 1. līdz 14. jūlijam.

Izmantotie resursi:
wimbledon.com