Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federers "US Open" sāk ar piecu setu maču pret Tiafo

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers "US Open" sāk ar piecu setu maču pret Tiafo
Rodžers Federers
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Otrdien lietus dēļ "US Open" vīriešu turnīrā notika tikai divas spēles, abām norisinoties zem Artūra Eša stadiona jumta. Kamēr Rafaels Nadals izvairījās no zaudētiem setiem pret Dušanu Lajoviču (7:6(6), 6:2, 6:2), Rodžeram Federeram ļoti smags pārbaudījums pret 19 gadus veco amerikāni Frensisu Tiafo – 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

Federeram otrdienas vakarā bija 90. spēle "US Open" karjerā (bilance: 79-11), šajā turnīrā pirmoreiz tik daudz mačos piedzīvojot kaut ko jaunu. Šveices tenisists līdz šim "US Open" ietvaros nebija spēlējis maču, kas nenotika āra apstākļos. Artūra Eša stadiona jumts lietošanā pirmoreiz tika nodots pērn, kad Federers savainojuma dēļ Ņujorkā nespēlēja.

Atgriešanās galvenajā arēnā viņam sākās ar "aukstu dušu" mačā pret talantīgo Tiafo, kurš, spēcīgi servējot un asi uzbrūkot ar "forehand", nodrošināja uzvaru 1. setā. Federers jau mača pirmajā geimā zaudēja servi un šo setu izglābt nespēja. Nākamajos divos sekoja vieglas Federera uzvaras bez lielas Tiafo pretestības, bet pēc tam notika pavērsiens, mačam nokļūstot līdz 5. setam.

Un tā galotnē Federeram arī lielas grūtības nospēlēt stabili. Viņš pie 5:3 ar mačbumbu nespēja izservēt maču, dodot Tiafo cerības un milzīgu uzvaru, tomēr viss tūlīt beidzās – amerikānis pie 4:5 nenosargāja savu servi. Tā kā trijos no pieciem setiem bija graujoši rezultāti un arī pārējie divi aizritēja samērā ātri (zem 40 minūtēm), Federers ļoti ilgi kortā neuzkavējās, piecu setu maču spējot izspēlēt 2:37 stundās.

Federers sakrāja 17 eisus, 41 tīri uzvarētu izspēli un pieļāva 56 nepiespiestās kļūdas. Šī attiecība negatīva bija arī jaunajam Tiafo (23-49).

Federers ceturto reizi "Grand Slam" karjerā jau 1. kārtā bija iesaistīts piecu setu mačā. Viņš "izdzīvojis" trijās no četrām tāda veida cīņām ar vienīgo izņēmumu pašā pirmajā gadījumā 1999. gadā Vimbldonā pret Jirži Novaku.

Federeram tagad ir 28-20 bilance piecu setu mačos, ieskaitot perfektu 4-0 rādītāju šogad, kad pirmās trīs tika gūtas "Australian Open". "French Open" viņš nepiedalījās, bet Vimbldonu izspēlēja bez zaudētiem setiem.

Federera nospēlētās divarpus stundas bija tikai nedaudz vairāk, nekā Nadalam vajadzēja trīs setu mača izspēlēšanai – Rafa Lajoviču apspēlēja 2:16 stundu mačā. Serbijas tenisists izlaida uzvaru 1. setā un pēc tam nespēja vairs būt tik konkurētspējīgs kā cīņas ievadā. Lajovičs 1. setā pie 5:4 servēja par uzvaru setā, 10. geimā neuzvarot nevienā izspēlē. Nadals pirmo punktu ieguva ar tīkla palīdzību, bet pārējos trīs ar pretinieka kļūdām, kas Lajovičam, kā vēlāk izrādījās, maksāja ļoti dārgi. Nadalam ar Federeru plānota tikšanās pusfinālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-30 10:16, pirms 7 gadiem
kā jau rakstīju, ka būs max grūti,
šeit laikam maz tādu, kas šarī tenisu

     [+] [-]

, 2017-08-30 10:43, pirms 7 gadiem
Rodžers nestiepās pēc nevienas labās puses bumbas (redzēju pēdējos 2 setus). Vienīgais mierinājums, ka Kverija vietā iemainīts Kolšraibers, toties 4. kārtā Kirgios.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-30 11:20, pirms 7 gadiem
Ceru, ka Fedex ieskriesies un sāks spēlēt savu labāko tenisu, savādāk US open nepaņemt.. :/