Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Jubilārs Rodiks nav atmetis cerības atkal uzvarēt "Grand Slam" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jubilārs Rodiks nav atmetis cerības atkal uzvarēt "Grand Slam" turnīrā
Endijs Rodiks
Foto: AFP/Scanpix

ASV labākais tenisists Endijs Rodiks pirms šodien startējošā gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" atklājis, ka ir labā formā un pozitīvi noskaņots nākamajām divām nedēļām, kuru laikā viņš centīsies izcīnīt karjeras otro "Grand Slam" titulu.

Rodikam šodien, "US Open" pirmajā dienā, paliek 28 gadi. Dzimšanas diena brīva Endijam gan nebūs, jo 1. kārtas mačs jāaizvada tieši šodien, tiekoties ar francūzi Stefānu Robēru.

2003. gada "US Open" čempions Rodiks atklājis, ka, neskatoties uz visnotaļ pieklājīgo vecumu (tenisā), vēl nav atmetis cerības izcīnīt vēl kādu "Grand Slam" titulu un pievienot pirms septiņiem gadiem Ņujorkā izcīnītajai trofejai: "Dzimšanas diena vai parasta diena, jādodas kortā un jādara savs darbs – jāuzvar! Godīgi sakot, par vecumu nedomāju, spēlēšu tik ilgi, cik spēšu, tik ilgi, kad jutīšu, ka vairāk nespēju. Šobrīd par vēlēšanās trūkumu nesūdzos."

Rodiks karjeras laikā bez pieminētā 2003. gada triumfa vēl spēlējis četros "Grand Slam" finālos, visas reizes zaudējot Rodžeram Federeram – 2006. gadā Ņujorkā un vēl trīs reizes Vimbldonā, ieskaitot episko 2009. gada finālu, kurā šveicietis uzvarēja dramatiskā piecu setu cīņā (16:14 piektajā setā).

Labākajam ASV tenisistam pēc Vimbldonas, kurā viņš šogad netika tālāk par 4. kārtu tika konstatēta mononukleoze, kas ir vīrusu ierosināta slimība, kuras rezultātā rodas spēku izsīkums. Tenisista ārsti paziņojuši, ka Rodikam šīs kaites ietekme, iespējams, bijusi jau kopš maija. Pats sportists gan izteicies, ka fiziski jūtas labi: "Pēc atgriešanās no Vimbldonas pāris nedēļas centos uzlabot savu fizisko kondīciju. Dažas dienas jutos labi, citas – ne pārāk. Vai neesmu formā? Noteikti to nevar apgalvot, vienkārši centāmies atrast problēmas risinājumu. Sinsinati turnīrā sasniegtais pusfināls (zaudēts Mārdijam Fišam) ļoti palīdzēja formas un pārliecības atgūšanā)."

Jāpiebilst, ka Rodiks nav vienīgais tenisists, kuram šodien dzimšanas diena - svētki arī Latvijas pirmajam numuram Ernestam Gulbim, kuram 22 gadi.

Izmantotie resursi:
AFP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-30 17:49, pirms 14 gadiem
Novēlēsim viņam to! izcīnīt grand slam titulu un kapēc lai nesāktu ar uzvaru US OPEN