Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Del Potro neaizstāvēs "US Open" titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Del Potro neaizstāvēs "US Open" titulu
Huans Martins Del Potro
Foto: AP/Scanpix

Argentīnietis Huans Martins Del Potro nācis klajā ar paziņojumu, ka šī gada „US Open” tenisa turnīrs viņam ies secen. Sacensību pērnā gada čempions tā arī nav paspējis atkopties no plaukstas locītavas operācijas, kas viņam tika veikta šī gada maijā.

21 gadu vecais argentīnietis pērn kļuva par pirmo argentīnieti kopš 1977. gada (tas uzvarēja Giljermo Viljass), kurš triumfējis „US Open” vīriešu vienspēļu turnīrā (finālā viņš piecos setos pārspēja šveicieti Rodžeru Federeru). Daudzi argentīnietim prognozēja spožu 2010. gada sezonu, taču to izbojāja plaukstas locītavas savainojums.

Šī savainojuma dēļ Del Potro šogad aizvadījis tika vienu turnīru – „Australian Open” sacensībās viņš aizkļuva līdz 4. kārtai. Maija sākumā beidzot tika pieņemts lēmums veikt operāciju, pēc kuras sportistam vēl nav izdevies atgūties. Pirms mēneša gan vēl tika izteiktas cerības, ka Ņujorkā viņu redzēsim, tomēr nu sportists nācis klajā ar paziņojumu, ka savu titulu viņš neaizstāvēs.

„Esmu ārkārtīgi sarūgtināts un bēdīgs, tomēr šogad nevarēšu aizstāvēt savu „US Open” titulu. Pērn iegūtais tituls ir mans lielākais sasniegums tenisā un no tā palikušas tikai labākās atmiņas. Man jāatvainojas saviem faniem, sponsoriem un visiem cilvēkiem, kas seko līdzi manām gaitām, tomēr tikai pēdējās nedēļās esmu uzsācis pirmos treniņus un nepavisam neesmu gatavs pilnvērtīgām cīņām Ņujorkā. Ceru atgriezties Ņujorkā 2011. gadā”, vēstīts argentīnieša oficiālajā paziņojumā.

Jāpiezīmē, ka argentīnieša nespēlēšana viņu krietni atmetīs uz leju ATP rangā. Jau šobrīd viņš no karjeras rekorda – 4. vietas – atkritis uz 9. pozīciju, bet pēc „US Open” rangā atkritīs uz apmēram 35.-40. vietu.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-08-22 13:18, pirms 14 gadiem
Njā, lūk, ko nozīmē uzvara vienā turnīrā...

 +17 [+] [-]

, 2010-08-22 13:21, pirms 14 gadiem
nav ko skriet un speeleet, ja veel nav gatavs. sadziedeesies un buus atkal bieds visiem.