Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Beikers un Harisons saņem "US Open" wild card

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Beikers un Harisons saņem "US Open" wild card
Raiens Harisons
Foto: AFP/Scanpix

Gada pēdējā "Grand Slam" – "US Open" – organizatori otrdien paziņoja vīriešu vienspēļu turnīra "wild card" ieguvēju vārdus. Starp astoņiem laimīgajiem ir arī Braiens Beikers un Raiens Harisons.

Traumatiskais Braiens Beikers pērn aizvadīja pirmo "US Open" kopš 2005. gada, uzveicot Janu Hajeku, bet zaudējot Janko Tipsarevičam. Šī gada sākumā Beikers Melburnā guva šaušalīgu ceļgala savainojumu, kortu pametot ratiņkrēslā. Beikers šogad piedalījies tikai četros turnīros (ieskaitot "Challenger").

Arī Raiena Harisona vārds komentārus neprasa. Nupat Davidam Fereram sīvā cīņā zaudējušais Harisons vairākus gadus uzskatīts par ļoti perspektīvu, bet attīstīt talantu viņam tā arī nav izdevies. Izkrišana no reitinga pirmā simtnieka (pirms gada Harisons bija 43. vietā) nozīmēja nepieciešamību pēc "wild card", ko turnīra organizatori viņam nav atteikuši.

"Serve&volley" meistars Radžīvs Rams vienīgo ATP vienspēļu titulu 2009. gadā izcīnīja Ņūportā. Labu laiciņu rezultāti tiek gaidīti no Raina Viljamsa, viņam piešķirto "wild card" var uzskatīt par kārtējo avansu.

2010. gada NCAA vienspēļu čempions Bredlijs Klāns karjeras laikā ATP tūrē uzvarējis tikai vienā mačā (1-6), kas notika pērn tieši "US Open". Pirms 12 mēnešiem kreilis Klāns Ņujorkā izgāja kvalifikāciju, bet pamatturnīra pirmajā mačā piecos setos šokēja Jirgenu Melceru. Pēc tam noguruma rezultātā sekoja sagrāve pret Rišāru Gaskē, uzvarot tikai septiņos geimos. Klāns "wild card" nodrošināja pagājušajā nedēļā ar uzvaru Aptosas "Challenger" turnīrā.

Gada noslēdzošajā "Grand Slam" spēlēs arī tikai 17 gadus vecais Kolins Altamirano, kura pagaidām nav reitingā. Viņš īpašo uzaicinājumu nopelnījis, pateicoties uzvarai ASV čempionātā 18 gadus veco grupā.

Turpinot sadarbību ar Austrālijas un Francijas Tenisa federācijām, pa vienai "wild card" piešķirts šo valstu pārstāvjiem. Tā rezultātā Ņujorkā kvalifikācijā nebūs jāspēlē Gijomam Rufānam un Džeimsam Dakvortam.

Šī gada "US Open" notiks no 26. augusta līdz 9. septembrim. Kvalifikācijas cīņas sāksies sešas dienas agrāk.

"US Open" vīriešu turnīra "wild card" ieguvēji

TenisistsValstsRangs
Braiens BeikersASV185
Raiens HarisonsASV102
Radžīvs RamsASV126
Bredlijs KlānsASV123
Rains ViljamssASV114
Kolins AltamiranoASV-
Džeimss DakvortsAustrālija150
Gijoms RufānsFrancija92

     [+] [-]

, 2013-08-14 10:44, pirms 11 gadiem
Šī gada "US Open" notiks no 26. augusta līdz 19. septembrim. Kvalifikācijas cīņas sāksies sešas dienas agrāk.

Kaut kas šeit nav pareizi. Laikam līdz 9. septembrim, nevis 19...

     [+] [-]

, 2013-08-14 13:10, pirms 11 gadiem
Izsētie ir 32? Gulbis tiks, ja paliks 34 vietā?
Ir kāds kas nespēlēs, kas ir augstāk par Gulbi rangā?

     [+] [-]

, 2013-08-14 13:48, pirms 11 gadiem
bimbaso365 rakstīja: Izsētie ir 32? Gulbis tiks, ja paliks 34 vietā?
Ir kāds kas nespēlēs, kas ir augstāk par Gulbi rangā?
Šobrīd Čiličš, kurš vēl iztur slēpto diskvalifikāciju, un tsonga , kurs vel ir uz jautajuma zimes, jo vel nav skaidrs, vai vares spelet celu traumas del.Ja Tsonga nespeles butu jatiem izliktos.