Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičs Vimbldonas fināla atkārtojumā pēc zaudēta seta sakauj Berretīni

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs Vimbldonas fināla atkārtojumā pēc zaudēta seta sakauj Berretīni
Novaks Džokovičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ATP ranga līderis un trīskārtējais čempions Novaks Džokovičs pēdējā "US Open" ceturtdaļfinālā ar 5:7, 6:2, 6:2, 6:3 uzvarēja astoto numuru Mateo Berretīni, nokļūstot divu uzvaru attālumā no kalendārā "Grand Slam". Viņš piektdien pusfinālā tiksies ar Aleksandru Zverevu (ATP 4.), kurš pēc izglābšanās pirmajā setā aizbēga no Loida Herisa (ATP 46.), DAR tenisistu apspēlējot ar rezultātu 7:6(6), 6:3, 6:4.

Novaks Džokovičs perfekto bilanci pret Mateo Berretīni uzlaboja līdz 4-0. Pēdējās trīs uzvaras gūtas šogad četru setu mačos "Grand Slam" turnīros. Serbijas atlēts Itālijas pirmo numuru tā pieveica arī "Roland Garros" ceturtdaļfinālā (6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5) un Vimbldonas finālā (6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3), kas Itālijas tenisistam bija pirmais "Grand Slam" fināls.

Trešdienas vakara mačs Ņujorkā bija ar identisku scenāriju – Berretīni uzvarēja sīvā 1. setā, nākamajā setā ātri zaudēja servi un drīz kapitulēja bez lielām pretenzijām. Berretīni zaudējis visos sešos "Grand Slam" mačos pret Top 10 spēlētājiem.

Džokovičam vajadzēja astoņas minūtes un atspēlēt vienu breikbumbu (ar eisu), lai uzvarētu cīņas pirmajā geimā. Berretīni viņu pārspēja, sestajā geimā servi sargājot ilgāk nekā 10 minūtes, šajā ilgajā geimā atvairot divas breikbumbas – abas ar jaudīgām pirmajām servēm.

Itālijas tenisists nākamajā geimā neizmantoja lielisku iespēju nobreikot Džokoviču, kad otrās breikbumbas izspēlē bumbiņu no puskorta raidīja autā ar "forehand" sitienu. Itālijas tenisists 11. geimā Džokoviču nobreikoja sarežģītākā situācijā – ar diagonālo apvedošo sitienu no aizsardzības pozīcijas.

Pie 6:5 servējot par uzvaru setā, Mateo ātri ieguva trīskāršo setbumbu. Viņam trīs sitieni pēc kārtas tīklā. Eiss deva ceturto setbumbu. Šoreiz kļūdījās Džokovičs, 77 minūšu ilgo setu pabeidzot ar "forehand" raidījumu autā. Tā bija viņa 17. nepiespiestā kļūda setā. Džokovičs nākamajos trīs setos kopā kļūdījās tikai 11 reizes.

2. setā Džokoviča pirmais breiks notika ceturtajā geimā, kurā Berretīni divreiz zaudēja nesekmīgos izgājienos pie tīkla un divas bumbiņas raidīja autā. Berretīni pēdējo trīs setu posmā bija tikai viena breikbumba – 3. setā pie 2:4. Viņš bumbiņu raidīja tīklā no neērtās puses.

Aleksandrs Zverevs uzvaru mačā faktiski nodrošināja jau 1. seta beigās, kad Loids Heriss neizmantoja divas lieliskas iespējas uzvarēt setā un pēc tam neizbēgami salūza, sacenšoties ar neuzvarētu pretinieku (0-3). Heriss tādā pašā veidā – pēc zaudējuma 1. seta taibreikā – Zverevam kapitulēja arī pirms dažā nedēļām Sinsinati (6:7(3), 2:6).

Heriss Ņujorkas mačā astotajā geimā nobreikoja Zverevu, bet nākamajā geimā neizservēja setu, svarīgajā geimā pieļaujot trīs kļūdas. Heriss vēlāk taibreikā pie 6:5 neizmantoja setbumbu ar savu servi. Zverevs pretinieku aizkavēja pirms servēšanas, tiesnesei sūdzoties par to, ka stadionā esošais lielais ekrāns viņam traucē koncentrēties. Piebilstams, ka Saša ar ekrānu bija neapmierināts arī taibreika sākumā.

Kamēr tiesnese centās telefoniski risināt problēmu, Heriss pazaudēja ritmu. Viņš nākamajās divās izspēlēs zaudēja identiski – "forehand" auts pēc otrās serves atsišanas. Zverevs veiksmīgi dabūto setbumbu realizēja ar neatsistu pirmo servi un kopš tā brīža komfortabli tika galā ar psiholoģiski salauztu pretinieku, kurš pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

Zverevs sasniedzis 16 uzvaru sēriju, uzvarot savos iepriekšējos divos turnīros – Tokijas olimpiskajās spēlēs un Sinsinati "Masters". Viņš Tokijā pusfinālā ar 1:6, 6:3, 6:1 uzvarēja Džokoviču, beidzot pasaules pirmā numura "Golden Slam" misiju. Zverevs nav spējis Džokoviču uzvarēt "Grand Slam" turnīros (0-2).

"US Open 2021", vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (6) Matteo Berrettini5:7 6:2 6:2 6:3
(2) Daniil Medvedev – Botic van de Zandschulp6:3 6:0 4:6 7:5
(4) Alexander Zverev – Lloyd Harris7:6(6) 6:3 6:4
(12) Felix Auger-Aliassime – Carlos Alcaraz6:3 3:1 RET