Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ranga līdere Švjonteka 13 breiku cīņā sasniedz "US Open" pusfinālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ranga līdere Švjonteka 13 breiku cīņā sasniedz "US Open" pusfinālu
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Gada pēdējā "Grand Slam" turnīra "US Open" pusfinālu pirmo reizi karjerā sasniegusi WTA ranga pirmā rakete Iga Švjonteka, kura aizraujošā cīņā ar 6:3, 7:6(4) pārspēja Džesiku Pegulu. Pusfinālā pretī stāsies Arina Sabaļenka.

Pirmajā setā par pagrieziena punktu kļuva raketes nomaiņa. Nonākot iedzinējos ar breika deficītu un pie Džesikas Pegulas serves zaudējot ar 0:30, Iga Švjonteka nolēma nomainīt ieroci. Viņa uzvarēja 14 no nākamajām 15 izspēlēm un ņēma virsroku pirmajā setā. Savukārt otrais palidoja breiku ēnā – serve tika lauzta desmit reizes.

Švjonteka divas reizes nespēja izservēt maču, taču bija aukstasinīgāka taibreikā un pirmo reizi karjerā sasniedza "US Open" pusfinālu. Viņa astoto reizi pēc kārtas pieveica ranga Top10 pretinieci, turklāt uzvaru sērijas laikā nav zaudējusi ne seta.

Pusfinālā 21 gadu vecajai polietei pretī stāsies Arina Sabaļenka, kura šonakt ar 6:1, 7:6(4) pārspēja Karolīnu Plīškovu. Zem neitrālā karoga startējošā Sabaļenka ir vienīgā no pusfinālistēm, kura kādā no iepriekšējiem "US Open" turnīriem spējusi tikt tik tālu.

Savukārt Švjonteka ir vienīgā no palikušajām sportistēm, kuras kontā jau ir "Grand Slam" trofeja, viņai triumfējot 2020. un 2022. gada "French Open".

Otrā pusfinālā spēkosies Onsa Žabēra un Karolīne Garsija.

US Open ceturtdaļfināli dāmām

Spēle1.2.3.
Koko Gaufa (12) - Karolīne Garsija (17)3-64-6
Onsa Žabēra (5) - Aila Tomļanoviča6-47-6 (4)
Iga Švjonteka (1) - Džesika Pegula (8)6-37-6 (4)
Karolīna Pliškova (22) - Arina Sabaļenka (6)1-66-7 (4)