Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Braieni ceturto reizi uzvar "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Braieni ceturto reizi uzvar "US Open"
Brāļi Braieni un viņu ierastā svinēšana
Foto: AP/Scanpix

ASV tenisisti Bobs un Maiks Braieni piektdien ceturto reizi uzvarēja "US Open" dubultspēļu turnīrā, izcīnot kopumā jau 12. "Grand Slam" titulu, kas ir atkārtots rekords.

Šī gada turnīrā bija ļoti daudz pārsteigumu. Ar pirmo numuru izliktie Daniels Nestors un Maksims Mirnijs jau pirmajā kārtā zaudēja ASV jaunajiem talantiem Stīvam Džonsonam un Džekam Sokam. Pieredzējušie indieši Makešs Bupati un Roans Bopanna arī netika tālāk par pirmo maču, piekāpjoties Bernardam Tomikam un Metjū Ebdenam.

Jau 1. kārtā zaudēja arī tādi labs zināms duets kā Mikels Lodrā un Nenads Zimoničs, kuri sensacionāli kapitulēja Nikolasam Monro un Donaldam Jangam. Fiasko arī ar 4. numuru izsētajiem poļiem Mariušam Firstenbergam un Marčinam Matkovskim. Viņi zaudēja brāļiem Harisoniem – Raienam un Kristianam. Abi Harisoni pārsteidzoši aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam.

Pagājušā gada čempioni Jirgens Melcers un Filips Petšners tika līdz 2. kārtai. Savukārt titula mačā bija šī gada "Australian Open" fināla atkārtojums – Bobs un Maiks Braieni (izlikti ar otro numuru) pret Leanderu Paesu un Radeku Štepaneku (turnīra piektais duets). Melburnā gada sākumā itin pārliecinoši ar 7:6(1), 6:2 uzvarēja Indijas un Čehijas duets.

Šodien amerikāņi guva revanšu. Pirmajā setā Braieni uzvarēja ar 6:3. Panākums varēja būt vēl iespaidīgs, jo Paess ar Štepaneku vienā no savas serves geimiem atspēlēja piecas, bet citā vēl trīs breikbumbas, kas astotajā geimā bija setbumbu vērtībā.

Otrajā setā Braieni jau sākumā tika pie breika, ar ko pietika uzvarai visā mačā – 6:3, 6:4. Braieni izmantoja tikai divas no 12 breikbumām, bet paši pretiniekam nedeva nevienu breika iespēju.

Braieniem 12. "Grand Slam" tituls (ceturtais Ņujorkā). Abi "major" turnīros nebija uzvarējuši kopš 2010. gada Vimbldonas. Uzvara Ņujorkā ļāvusi apsteigt Todu Vudbridžu un Marku Vudfordu jeb labāk zināmus kā Vudijus. Abiem izdevās izcīnīt 11 "Grand Slam" titulus Atklātajā ērā. Tiesa, viņi to paveica 15 finālos, kamēr Braieniem šodien bija 22. fināls. Visu ēru ieskaitē 12 tituli ir arī Tonijam Roučam un Džonam Ņūkombam.