Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ņujorkā nezaudējušajai Andresku vakara mačā gaidāms grūts pārbaudījums pret Sakari

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ņujorkā nezaudējušajai Andresku vakara mačā gaidāms grūts pārbaudījums pret Sakari
Bjanka Andresku. Foto: AFP/Scanpix

Abos "US Open" vienspēļu turnīros palicis tikai viens iepriekšējo gadu uzvarētājs(-a). Astotdaļfinālu stadijā daudz grūtāks mačs gaidāms 2019. gada čempionei Bjankai Andresku, kura tiksies ar atlētisko grieķieti Mariju Sakari. Savukārt trīskārtējais kungu turnīra čempions Novaks Džokovičs eksaminēs 20 gadus veco amerikāni Džensonu Bruksbiju. Šis mačs sāksies plkst. 2:00 naktī pēc Latvijas laika, pēc tam galvenajā arēnā dosies Andresku un Sakari.

Ņujorkā spēlējot pirmoreiz kopš sava triumfa 2019. gadā, Bjanka Andresku arvien nav uzvarēta "US Open" pamatturnīru karjerā (10-0). Viņas perfektā sērija tika nopietni apdraudēta 1. kārtas mačā, kurā Bjanka ar 7:5, 4:6, 7:5 pieveica Viktoriju Golubiču, 3. setā esot iedzinējos ar 2:4. Identisks izšķirošā seta deficīts viņai bija arī aprīļa sākumā Maiami, kur Andresku ar 7:6(7), 3:6, 7:6(4) pieveica savu šodienas pretinieci Mariju Sakari. Grieķiete toreiz arī neizservēja maču – pie 6:5.

2016. gada fināliste Karolīna Pliškova trīs mačos saservējusi 52 eisus, īpaši vareni servējot pēdējos divos raundos, kuros viņai 44 eisi (24+20)! Čehietei ir 6-2 bilance pret Anastasiju Pavļučenkovu, kuru viņa pieveica arī pirms pieciem gadiem ceļā uz finālu Ņujorkā, toreiz uzvarot 3. kārtā ar 6:2, 6:4. Tiesa, Krievijas tenisiste triumfējusi pēdējās divās tikšanās reizēs – pērn "Australian Open" ar 7:6(4), 7:6(3) un šogad Madridē ar 6:0, 7:5.

Iga Švjonteka ir vienīgā tenisiste, kura šogad 4. kārtu sasniedza visos četros "Grand Slam" turnīros. "US Open" karjerā viņai tas izdevies pirmoreiz. Poliete šodien sacentīsies ar tenisisti, kura Ņujorkā bijusi tālāk – Belinda Benčiča pirms diviem gadiem sasniedza pusfinālu. Švjonteka februāra beigās Benčiču 66 minūtēs ar 6:2, 6:2 sagrāva Adelaidas WTA 500 turnīra finālā.

18 gadus vecā Emma Radukanu tikai otro reizi piedalās "Grand Slam" turnīrā, abos tiekot līdz 4. kārtai – Vimbldonā tas izdevās pēc "wild card" iegūšanas, bet Ņujorkā no kvalifikācijas. Viņa sešos mačos nav zaudējusi nevienā setā. Emma Vimbldonas astotdaļfinālā ar 4:6, 0:3 zaudēja Ailai Tomļanovičai, elpošanas problēmu dēļ pēc medicīnas pārtraukuma izmantošanas neatgriežoties kortā. Šodien viņai pirmoreiz nebūs lielākā fanu atbalsta, jo Emma tiksies ar Šelbiju Rodžersu, kura ir turnīrā pēdējā palikusī amerikāniete.

Ņujorkā ieradies uz kalendārā "Grand Slam" misijas pēdējo posmu, Novaks Džokovičs ticis pie ļoti viegla turnīra sākuma – Serbijas izcilnieks pirmajos četros mačos nav saticis Top 50 spēlētājus, turklāt šodien mačā par ceturtdaļfinālu viņam pretī stāsies 20 gadus vecs tenisists ar mazu "Grand Slam" pieredzi. 99. numuram Džensonam Bruksbijam šodien būs tikai astotais "Grand Slam" mačs (4-3), pirmoreiz spēlējot astotdaļfinālā un arī pirmoreiz tiekoties ar Top 10 spēlētāju.

No šodienas mačiem interesantākais solās būt pagājušā gada finālista Aleksandra Zvereva trešais duelis ar Janniku Sinneru (1-1), kuram viņš zaudēja abu vienīgajā iepriekšējā "Grand Slam" cīņā – pagājušajā gadā "French Open" astotdaļfinālā ar 3:6, 3:6, 6:4, 3:6. Saša četrus gadus jaunākajam Itālijas tenisistam revanšējās 20 dienas vēlāk Ķelnes ATP 250 turnīra pusfinālā ar 7:6(3), 6:3.

2019. gada pusfinālists Mateo Berretīni ticis pie šodienas maču favorītu vājākā pretinieka – viņam pretī stāsies 144. numurs Oskars Ote, kurš no kvalifikācijas pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" 4. kārtu. Berretīni Vācijas tenisistu pirms trim gadiem ar 3:6, 7:5, 6:2, 6:1 pieveica "French Open" pirmā posma cīņā, toreiz rangā esot 96. vietā. Viņš tagad ir stabils Top 10 spēlētājs (8. vieta). 28 gadu vecumā arvien ranga pirmo simtnieku neredzējušais Ote zaudējis visos trīs mačos pret Top 10 spēlētājiem.

Jauns "Grand Slam" ceturtdaļfinālists tiks noskaidrots divu servētāju duelī, kurā tiksies amerikānis Railijs Opelka un DĀR tenisists Loids Heriss, jo abiem Ņujorkā sasniegtais rezultāts ir karjeras labākais sasniegums "Grand Slam" līmenī. Abi pirms dažām nedēļām tikās Toronto "Masters" turnīrā, kur ar 4:6, 7:6(6), 7:6(4) uzvarēja Opelka. Viņš ir viens no tikai diviem spēlētājiem, kas "US Open" vēl nav zaudējis nevienā setā. Otrs ir vakar ceturtdaļfinālā iekļuvušais Daniils Medvedevs.

Šodienas spēļu programma: https://www.usopen.org/en_US/scores...