Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nadals ar raketi pārsit degunu, zaudē pirmajā setā, bet dodas tālāk

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nadals ar raketi pārsit degunu, zaudē pirmajā setā, bet dodas tālāk
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix

Rafaels Nadals sasniedzis "US Open" trešo kārtu, taču uzvara pret Fabio Foņīni nenāca viegli. Viņš ne tikai zaudēja pirmajā setā (2:6, 6:4, 6:2, 6:1), bet arī pamanījās ar raketi sev pārsist degunu, kam bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums.

Ceturtajā setā Rafaels Nadals sniedzās pēc bumbiņas, un rakete pēc atsišanās pret kortu trāpīja Spānijas tenisistam pa degunu, izraisot asiņošanu. Viņš atzina, ka sākumā juties mazliet sareibis, taču pēc medicīniskās pauzes Nadals ar plāksteri uz deguna atgriezās kortā un nokārtoja uzvaru.

"US Open" trešo kārtu Nadals sasniedzis jau 14. reizi pēc kārtas, un turpinājumā viņam pretī stāsies cits veterāns – francūzis Rišārs Gaskē, kuram bija pa spēkam izslēgt turnīrā ar 32. numuru izlikto serbu Miomiru Kecmanoviču (6:2, 6:4, 4:6, 6:4).

Nākamo kārtu sasniedza arī turnīra trešais numurs Karloss Alkarass, kurš trīs setos ar 6:2, 6:1, 7:5 pieveica argentīnieti Federiko Koriju. Spānim tā bija sezonas 46. uzvara, un ATP tūrē vairāk nav nevienam. Duelis bija pietiekami principiāls, jo tieši Korija sagādāja Alkarasam pirmo zaudējumu profesionālajā tūrē.

Turpinājumā Alkarasam pretī stāsies 21 gadus vecais amerikānis Džensons Bruksbijs, kurš izslēdza ar 25. numuru izlikto Bornu Čoriču – 6:4, 7:6 (10), 6:1. Pērn Bruksbijs tika līdz pat ceturtajai kārtai, kur uzvarēja setu pret Novaku Džokoviču.