Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus Horvātijā apstājas pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus Horvātijā apstājas pusfinālā
Mārtiņš Podžus
Foto: Mārtiņš Sīlis, loc.lv

Latvijas tenisistam Mārtiņam Podžus nav izdevies sasniegt karjeras pirmo "Future 10 000" sērijas turnīra finālu. Podžus svētdien Vrsarā (Horvātija) apstājās pusfinālā, ar 4:6, 4:6 piekāpjoties austrietim Dominikam Tīmam.

18 gadus vecais Podžus, kurš šonedēļ rangā ieņem 919. vietu (tenisista rekords), "Future 10 000" līmenī otro reizi spēja nokļūt līdz pusfinālam. Tāds pats rezultāts tika sasniegts ar februārī Čerkasi turnīrā.

Šodien otrais mēģinājums tikt līdz pirmajam finālam cieta neveiksmi – 4:6, 4:6 pret Austrijas jauno talantu Dominiku Tīmu. 19 gadus vecais Tīms, kurš rangā ieņem 304. vietu, jau nospēlējis septiņus mačus ATP turnīros, sasniedzot 2-5 bilanci. Abas uzvaras gūtas mājas turnīrā Vīnē – 2011. gadā 1. kārtā uzveikts Tomass Musters, bet pērn Lukašs Lačko.

Skaitot kopā ar kvalifikāciju, Podžus Horvātijā nospēlēja septiņus mačus. Pusfināla sasniegšana 18 gadus vecajam latvietim ļāva nopelnīt sešus ranga punktus. Jaunnedēļ viņš būs Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausa mačam pret Monako.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 22:12, pirms 11 gadiem
tad jau vēl Lībietis trūkst sarakstā un WTA 50 vēl nav zudusi cerība par Sevastovu, ja vien saņemsies. Vai Ostapenko būs WTA 1? nedomāju, bet tas būs redzams pēc gadiem diviem top 20 pašlaik būtu manas prognozes.

     [+] [-]

, 2013-03-31 22:25, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Talants ir.
Nākotnes Latvijas tenisa cerības.
Vīrieši
Mārtiņš Podžus
Jānis Podžus
Ernests Gulbis, jo nav vecs.
Sievietes
Aļona Ostapenko, ļoti reāls WTA 1.
Diāna Marcinkēviča, ļoti reāls WTA 50 un augstāk.
klauns neesi? vispar esi redzējis kā kaut viens no viņiem spēlē? Tikai nepārproti, es nesaku, ka tavi noskautie slikti spēlē, bet tavs koments izskatās pēc tukšas d!ršanas haha

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 23:30, pirms 11 gadiem
Talantam 18 gados jāklauvē pie TOP 100. Tāds mums ir bijis tikai Ernests, kurš akadēmijā gados vecāko Džokoviču regulāri apspēlējis. Tas arī norāda uz viņa potenciālo vietu reitingā pie nopietnas un profesionālas attieksmes pret tenisu. Akadēmija lepojas ar diviem saviem audzēkņiem - Džokoviču un Gulbi. Bet no pārējiem mūsu tenisistiem novēlēsim izturību un labu veselību Aļonai, kura ar savu attieksmi pret tenisu un pirmajiem panākumiem redzami kandidē uz šo statusu.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-01 01:31, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Talants ir.
Nākotnes Latvijas tenisa cerības.
Vīrieši
Mārtiņš Podžus
Jānis Podžus
Ernests Gulbis, jo nav vecs.
Sievietes
Aļona Ostapenko, ļoti reāls WTA 1.
Diāna Marcinkēviča, ļoti reāls WTA 50 un augstāk.
ko pīpē? Kā tur ar snūkeru?ROBERTSON vs.SELBY:-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-01 17:16, pirms 11 gadiem
maksimālists rakstīja: Talantam 18 gados jāklauvē pie TOP 100. Tāds mums ir bijis tikai Ernests, kurš akadēmijā gados vecāko Džokoviču regulāri apspēlējis. Tas arī norāda uz viņa potenciālo vietu reitingā pie nopietnas un profesionālas attieksmes pret tenisu. Akadēmija lepojas ar diviem saviem audzēkņiem - Džokoviču un Gulbi. Bet no pārējiem mūsu tenisistiem novēlēsim izturību un labu veselību Aļonai, kura ar savu attieksmi pret tenisu un pirmajiem panākumiem redzami kandidē uz šo statusu.
Tikai nevajag. ATP tūrē šobrīd top 200 nav neviena, kas būtu jaunāks par 20 gadiem. Labākais 18gadnieks ir Harisona brālis, kurš ir ceturtā simta beigās. Vēl ir 17gadnieks Kirgioss, kas uzvarēja kreiso Challenger turnīru mājās un šobrīd ir ceturtā simta sākumā.

Mārtiņš Podžus neoficiālā U-18 reitingā šobrīd ir top 30. Visas iespējas abiem progresēt un tikt augstāk. Noteikti, ka ir potenciāls pārspēt Juškas rekordus. Būs arī interesanti paskatīties uz Lībieti, ja izlems turpināt tenisa lietas pēc studijām.

Runa jau nav par megatalantiem un pasaules zvaigznēm, bet par iespēju kļūt par laba līmeņa profiem, tikšanu kādā GS, ja paveicas un solīdu Deivisa kausa komandu pēc pāris gadiem.