Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Štepāneks: "Gulbis spēlēja tā, it kā būtu no citas planētas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Štepāneks: "Gulbis spēlēja tā, it kā būtu no citas planētas"
Radeks Štepāneks
Foto: AP/Scanpix

Ernests Gulbis šodien pārvarējis arī "French Open" 3. kārtu, iekļūstot 4. kārtā jeb 1/8 finālā. Latvieša priekšā kapitulējušais čehu tenisists Radeks Štepāneks savas valsts medijiem atzina, ka Gulbis spēlējis tā, it kā būtu no citas planētas.

Radeks Štepāneks: "Stājos pretī tenisistam, pēc kura servēm bumbiņa lidoja ar ātrumu 200 kilometri/stundā. Dažkārt arī ātrāk. Neatceros spēli, kurā pretinieks servētu tik labi, kā tas bija šodien."

Gulbis var nospēlēt lieliski, bet dažreiz pilnībā izgāzties. Šodien laikam bija tas pirmais variants...
Protams. Šodien pie viņa serves praktiski tā arī nespēju tikt līdz breikbumbām. Es nejutu, ka man būtu iespējas pie viņa servēm. Viņš izpildīja divus trīs eisus katrā geimā. Es pacietīgi gaidīju savu iespēju, taču, ja cilvēks servē tā, kā to darīja šodien, tad arī no gala līnijas viņš varēja spēlēt daudz atbrīvotāk. Viņa sniegums bija perfekts. Varu viņa priekšā tikai paklanīties.

Viņš komfortabli turēja savu servi, kas savukārt radīja spiedienu uz tavu servi.
Protams, šādos gadījumos spiediens pie savas serves pieaug. Taču nedomāju, ka tas bija tik liels. Drīzāk te bija jautājums par to, ka šādā situācijā [kad Gulbis savu servi tik pārliecinoši turēja - aut.] viņš jutās daudz brīvāk. Viņš uzvarēja pelnīti.

Vai ir iespējams kaut ko darīt pret tādu servi?
Es mēģināju riskēt, mēģināju atkāpties sāņus, pēc tam mēģināju stāvēt tālāk aiz gala līnijas, taču viņš sita ar tādu leņķi, ka "aizveda mani prom". Es izmēģināju visu. Tā tiešām bija viena no labākajām servēšanām, ko ilgākā laika posmā esmu redzējis.

Kas viņa servē bija nepatīkamākais? Ātrums?
Ātri var uzsist daudzi, bet svarīgs ir bumbas lidojuma virziens. Šodien visu laiku nācās atkāpties aiz gala līnijas un nākas "ciest" no šādas atrašanās vietas.

Trešajā setā tev izdevās viņam likt nervozēt. Sajuti savu iespēju?
Gaidīju savu iespēju un cīnījos līdz galam. Katru reizi, kad pret tevi spēlē cilvēks kā no citas planētas, viņam jāpienāk kādam vājuma brīdim. Diemžēl šodien nebija tas gadījums.

Mierina tas, ka skatītāji tev aplaudēja pēc uzvarētām izspēlēm?
Atmosfēra visās manās spēlēs bija fantastiska. Man tas bija pārsteidzoši un vienlaikus ļoti, ļoti patīkami. Pat pēc mača beigām skatītāji man veltīja aplausus.

Tātad pamet "French Open" ar gandarījumu?
Uzvarēju šeit divas spēles, turklāt vienā no tām [pret Južniju - aut.] nebiju favorīts un tai mačā pratu atspēlēties no 0-2 pa setiem. Spēlēju šeit lielisku tenisu un pametīšu turnīru ar labām sajūtām.

Tas arī svarīgi Deivisa kausa sakarā, jo šeit jāspēlē septembrī? [pasaules grupas pusfinālā Čehija tiksies ar Franciju - aut.]
Tas, ka šeit nospēlēju labi, noteikti dod iekšēju pārliecību. Līdz septembrim gan vēl ir daudz laika, taču, kad šeit atgriezīšos, man būs labas sajūtas, pateicoties šim turnīram.

Izmantotie resursi:
Sport iDNES.cz

Slēpts komentārs: suns

  +7 [+] [-]

, 2014-05-30 23:11, pirms 10 gadiem
Gulbis jau ir no citas planētas.. planētas nosaukums ir - LATVIJA!

Planēta kuru neviens nezin (vai zin ļooti maz cilvēku) un vienmēr prasa kur tā atrodas!!

  +5 [+] [-]

, 2014-05-30 23:20, pirms 10 gadiem
Pirmās sešas atbildes bija ļoti smiekligas..
Gulbis šodien bija izcils!

  -2 [+] [-]

, 2014-05-30 23:27, pirms 10 gadiem
nemaz nebija tik labs pirmās serves koeficients, tā kā ir rezervīte

  +2 [+] [-]

, 2014-05-30 23:57, pirms 10 gadiem
nu 225km/h ir trešā ātrākā serve šajā turnīrā

  +1 [+] [-]

, 2014-05-31 00:12, pirms 10 gadiem
Tikpat labi un vēl labāk ir jānospēlē pret Fedex un tad jau ir iespēja tikt 1/4 finālā.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-31 18:57, pirms 10 gadiem
Principā jau abi spēlēja ļoti skatāmu tenisu, tā ka aplausus bija pelnījis gan Gulbis, gan Štepaneks. Novēlu spēlē pret Federeru servēt vēl labāk!