Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim "French Open" pārbaudījums pret fanu favorītu Monfīsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim "French Open" pārbaudījums pret fanu favorītu Monfīsu
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis šodien ap plkst. 16:00 aizvadīs "French Open" 2. kārtas spēli, turnīra galvenajā jeb Filipa Šatriē arēnā sacenšoties ar Francijas tenisistu Gaelu Monfīsu. Abu tenisistu pirmo savstarpējo maču tiešraidē rādīs Eurosport.

Gulbja priekšrocība - svaigums

Gulbis savu septīto "French Open" sāka ar diezgan vieglu uzvaru pret brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu – 6:1, 7:6(4), 6:3. Gulbis pret krietni vājāko pretinieku varēja atļauties nespēlēt savu labāko tenisu, taču uzvarēja bez liekas enerģijas tērēšanas. Uzlabot vajadzētu servēšanu – Gulbim pirmā serve tikai 53%, ar tādu rādītāju pret labiem spēlētājiem var rasties problēmas.

Ernesta šodienas pretinieks Gaels Monfīss pirmo reizi četros mačos tika galā ar Tomāšu Berdihu – 7:6(8), 6:4, 6:7(3), 6:7(4), 7:5. Spēlējot uz ievērojama noguruma fona, Monfīss izšķirošajā setā spēja saglabāt koncentrēšanos un lielajos punktos nospēlēja stabili. Piektā seta izskaņā Monfīsam, neskatoties uz spēku izsīkumu, izdevās daži iespaidīgi "forehand" sitieni. Francijas tenisists vēlāk atzina, ka tik traki vēl nebija mēģinājis sist.

Monfīss labi darbojās pie savas serves, tiekot nobreikots tikai vienreiz. Francūzim mačā 26 neatvairāmas serves un uzvarēti 79% punktu pie pirmās serves, kas bija 72%. Servēšanas paraugstundu Monfīss nodemonstrēja otrajā setā, kurā pie savas serves zaudēja tikai vienu izspēli, kas bija pēdējā geimā neizmantota pirmā setbumba.

Gulbja priekšrocība šodien būs svaigākas kājas. Ernests pirmajā mačā spēlēja tikai trīs setus, kamēr Monfīsam nācās aizvadīt piecus. Bez tam Gulbis nedēļā pirms "French Open" nespēlēja, bet francūzis strādā saspringtā grafikā – Monfīss šodien aizvadīs 12. maču 16 dienās! Tas ir, neskaitot vakardienas dubultspēli, kas gan nebija diez ko nopietna.

Monfīss 14. maijā uzsāka uzvaru gājienu Bordo "Challenger" turnīrā, kur uzvarēja piecos mačos. Tikpat tika nospēlēti pagājušajā nedēļā Nicā, kur Monfīsu finālā apturēja sestdien izcili nospēlējušais spānis Alberts Montanjess. Monfīss kārtējo reizi zaudēja finālā – ATP turnīru titulu spēlēs viņam visnotaļ bēdīga 4-14 bilance. Pirmo titulu Monfīss izcīnīja 2005. gadā Sopotā uz māla. Pārējie trīs gūti telpās uz "hard" seguma – 2009. gadā Mecā, 2010. gadā Monpeljē un 2011. gadā Stokholmā. Šobrīd Monfīss rangā atrodas 81. vietā (vēl nesen bija ārpus simtnieka un Parīzē spēlē ar "wild card"), bet rekordu ar 7. vietu sasniedza 2011. gada novembrī.

Pieminētais Nicas fināls ir Monfīsa labākais rezultāts 2013. gadā. Sezonas ievadā viņš tika līdz pusfinālam Oklendā, kur mača ievadā guva kājas savainojumu, taču pabeidza spēli pret Davidu Fereru, uzvarot tikai trīs geimos. Pirms tam Dohā tika sasniegts ceturtdaļfināls. "Australian Open" viņš trīs mačos nospēlēja 14 setus, 3. kārtā piecos setos ar "tukšu bāku" murgainā spēlē zaudējot tautietim Žilam Simonam.

Monfīsa maģiskā Parīze

26 gadus vecais Monfīss "French Open" spējis sasniegt labus rezultātus – 2008. gadā viņš tika līdz pusfinālam, bet vēl divreiz (2009, 2011) sasniegts ceturtdaļfināls. Visos trīs gadījumos viņu apturēja Rodžers Federers. Monfīss divos no minētajiem turnīriem spējis uzveikt Fereru, kas uz māla nebūt nav viegls uzdevums. Pērn Monfīss savā mājas "Grand Slam" nespēlēja ceļgala savainojuma dēļ.

Monfīss ir ļoti traumatisks tenisists, visvairāk saskaroties ar ceļgalu problēmām. Pagājušā gada izskaņā no tenisista komandas pat izskanēja bažas par to, ka viņam var nākties beigt karjeru. Starp citu, kājas savainojuma dēļ viņam šogad māla sezonas laikā jau viena izstāšanās bijusi, tā notika Bukarestē. Un arī pirmdien mača beigās francūzis šķietami guva nelielu savainojumu, bez tam finišā viņam bija krampji.

Monfīsam uzvara pret Berdihu bija īpaša ne tikai tāpēc, ka čehu izdevās uzveikt pirmo reizi četros mēģinājumos: "Tas ir īpašs mirklis, unikāls. Es tik lielā spēlē sen nebiju uzvarējis. Šeit ir maģija. Parīze ir vieta, kur jūtos patiešām labi. Šeit varu spēlēt tādu tenisu, par kuru citur pat nespētu iedomāties. Esmu pārcietis smagus brīžus, kas mani padarījuši stiprākus. Strādāju un ticēju sev."

Spēle pret franču publikas mīluli

Gulbis ar Monfīsu līdz šim apbrīnojamā veidā vēl nav ticies, taču, kā mēdz teikt, visam pienāk pirmā reize. Tā būs "Grand Slam" turnīra 2. kārtas spēlē Francijā pret vietējo tenisistu, pie tam "Roland Garros" galvenajā arēnā – 15 000 ietilpīgajā Filipa Šatriē kortā. "Grand Slam" turnīros vairāk skatītāju spēj uzņemt tikai Artūra Eša stadions Ņujorkā (23 200).

Gulbis Šatriē kortā vēl nav spēlējis (oficiālos mačos), kas solās būt nopietns pārbaudījums. Galvenokārt, publikas dēļ. Lai cik Gulbis būtu populārs daudzās pasaules vietās, skaidrs, ka šodien vairums fanu atbalstīs latvieša pretinieku. Tiesa, Francijas publika šajā turnīrā pierādījusi, ka prot just līdzi arī savu sportistu pretiniekiem vai tos vismaz neizsvilpt. Starp citu, Monfīsa un Berdiha mačā bija viens interesants moments. Berdihs pašā spēles sākumā strīdīgā epizodē atdeva Monfīsam punktu, uzreiz iegūstot publikas simpātijas. Tas ir viens veids, ka tikt pie draugiem...

Gulbim turnīru centrālie korti patīk, tajos viņš spēj labāk noskaņoties: "Man patīk spēlēt pret Top spēlētājiem "Grand Slam" turnīros, jo man bija laba spēle pret Berdihu Vimbldonā. Man patīk ierasties lielā kortā un būt tam, uz kuru ir mazāks spiediens."

To, uz kuru šodien būs lielāks spiediens, grūti spriest. No Monfīsa neviens lielas lietas negaida, jo Gaels kārtējo reizi ir atgriezies pēc savainojuma un mēģina atgūt pozīcijas rangā, bet Gulbis ... ir Gulbis. Par Monfīsa nogurumu Ernests nav sajūsmā: "Nevienam nenovēlu spēlēt piecus setus un dabūt krampjus, vēlos, lai man būtu labs pretinieks, nevis ar savainojumu."

Tie, kas Monfīsa spēles šogad nav skatījušies, trešdienas pēcpusdienā, iespējams, būs pārsteigti. Francūzis slavens ar savu atraktīvo uzvedību kortā, spēlēšanu uz publiku utt. Tagadējais Monfīss ir pavisam citāds – Gaels kļuvis daudz nopietnāks, vairs neākstās, bet pret tenisu spēles laikā izturas maksimāli nopietni. Kas ir viņa ieroči? Monfīss ir ar atlēts ar labu servi un spēcīgu "forehand" sitienu, neizvairās no garajām izspēlēm, jo viņam ir laba aizsardzība. Agrāk Monfīsam varēja pārmest pārāk pasīvu tenisu, taču tagad Monfīss sācis spēlēt agresīvāk.

Pirms Gulbja un Monfīsa jāizspēlē divi mači – Viktorija Azarenka pret Jeļenu Vesņinu un Žo-Vilfrīds Tsonga pret Jarko Nieminenu. Gulbis kortā orientējoši varētu būt ap plkst. 16:00 (protams, ja nebūs lietus iejaukšanās). Gulbja un Monfīsa spēli varēs redzēt Eurosport tiešraidē. Paredzēts rādīt 1. kanālā, bet var gadīties, ka kādu daļu (sākumu) paradīs Eurosport 2.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1419 656 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-05-29 09:29, pirms 11 gadiem
lietus var visu pabojāt..

 +11 [+] [-]

, 2013-05-29 09:33, pirms 11 gadiem
Gaidu ar nepacietibu so machu,jābūt labam un par Ernesta uzvaru

  -3 [+] [-]

, 2013-05-29 09:36, pirms 11 gadiem
Par Gulbja uzvaru! Kaut kas man liek domāt, ka Gulbis uzvarēs ļoti pārliecinoši....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 09:37, pirms 11 gadiem
thekurmis rakstīja: lietus var visu pabojāt..
Sodien lietus nebus,jo spele Gulbis,bus silts un saulains

  +8 [+] [-]

, 2013-05-29 09:44, pirms 11 gadiem
Lai Gulbim viss iecerētais izdodas.

     [+] [-]

, 2013-05-29 09:45, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Neko labu nesola arī šodien Parīzes debesīs. Cerēsim, ka tur tādi paši prognozētāji kā pie mums
peec vakardienas gluzhi vai neticaas, ka Pariizee var buut saulains riits. Super!
leenaam gatavojamies Gulbja speelei pic.twitter.com/b0j2fznFD7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-29 10:22, pirms 11 gadiem
your_ufo rakstīja: 100 % uzvara. Gulbim vienmēr parocīgi tie lielie servētāji
Tā kā Janovičs ?

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 10:29, pirms 11 gadiem
Gulbis jau intervijā teica, ka lietus vēsā un lietainā laikā bumbiņa ir smagāka un tas viņam nāk par sliktu.
Monfīsa plusi - skatītāju atbalsts, pārliecinošais sniegums pēdējos 12 mačos, pārliecība par saviem spēkiem pēc uzvaras pār Berdihu.

Gulbja plusi...Gulbim principā ir tikai mīnusi, jo viņš pats par sevi vienkārši ir labāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-29 10:54, pirms 11 gadiem
Ernestam jāspēlē maksimāli labi. Ernestam serves procents kāpj, Gēlam krīt. Ernestam jāsalauž rakete, jāpalaiž muļķis - labā nozīmē. Negatīvi nedrīkst uzvilkties. Finālā - par klusām tribīnēm.

     [+] [-]

, 2013-05-29 12:16, pirms 11 gadiem
Kāds zin pa kuriem kanāliem radīs?

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 12:26, pirms 11 gadiem
Kopš Ernests nelieto papiņa interese par tenisu ir noplakusi

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 12:29, pirms 11 gadiem
sandjuks rakstīja: Kāds zin pa kuriem kanāliem radīs?
Eurosport

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 12:40, pirms 11 gadiem
Monfiss ne tikai labi servē, bet ir arī labs sprinteris. Tā ka viņa fiziskā sagatavotība ir labā līmenī. Spēli skatījos, čeham nepaveicās priekšpēdējā geimā. Abi rādīja ļoti patīkamu tenisu.

     [+] [-]

, 2013-05-29 13:08, pirms 11 gadiem
Tikai uzvara!

     [+] [-]

, 2013-05-29 13:13, pirms 11 gadiem
Mats Vīlanders ( izcils tenisists un pašreiz Eurosport televīzijas eksperts ) esot teicis, ka Monfīss ir lieliskā fiziskā gatavībā un Gulbim šansu ir ļoti maz . Nu ko, kā sacīt jāsaka , - dzīvosim, redzēsim

     [+] [-]

, 2013-05-29 13:24, pirms 11 gadiem
Parize saulains,tikko braucu cauri......lietus izskatas sodien nebus

     [+] [-]

, 2013-05-29 13:39, pirms 11 gadiem
Gulbim pret Monfīsu spēlēt būs tāpat kā pret otru sevi, "traks un jautrs" un pozitīvs dzeks, nu tas būs skatāms mačs! Tomēr es novēlu Gulbim spēt viņu uzvarēt!

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 13:40, pirms 11 gadiem
iplaymyway rakstīja: Tikai uzvara!
es arī visu nakti rēķināju variantus un iznāca, ka šodien neder: 1. zaudējums 2. zaudējums taibreikā 3. neizšķirts

  +2 [+] [-]

, 2013-05-29 13:44, pirms 11 gadiem
Rotting rakstīja: Par Gulbja uzvaru! Kaut kas man liek domāt, ka Gulbis uzvarēs ļoti pārliecinoši....
Gribētos zināt, kas ir tas, kas liek tev tā domāt

     [+] [-]

, 2013-05-29 13:48, pirms 11 gadiem
Kur varēs redzēt internetā??? Iemetiet linku.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 14:14, pirms 11 gadiem
Kristaps #5 rakstīja: Kur varēs redzēt internetā??? Iemetiet linku.
google visu var atrast, tikai vajag mazliet pacensties

     [+] [-]

, 2013-05-29 14:21, pirms 11 gadiem
Mani mulsina vakardienas Vīlandera izteiciens - ja Monfīss spēlēs tāpat ka pret Berdihu, tad viņam esot izredzes uzvarēt Ernestu...???....
Man patīk raxtītais:
===...Gulbis ar Monfīsu līdz šim apbrīnojamā veidā vēl nav ticies...===
Nu ceresim uz uzvaru - apbrīnojama vai neapbrīnojama veidā!!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-29 14:24, pirms 11 gadiem
erred rakstīja: Mani mulsina vakardienas Vīlandera izteiciens - ja Monfīss spēlēs tāpat ka pret Berdihu, tad viņam esot izredzes uzvarēt Ernestu...???....
Es pieļauju divus variantus, no kuriem viens izpildīsies:
1) Viņš nespēlēs tik labi kā pret Berdihu.
2) Gulbis spēlēs pārāk izcili, lai viņu uzvarētu ar tādu spēli, kādu rādīja Monfīss pret Berdihu.

     [+] [-]

, 2013-05-29 14:27, pirms 11 gadiem
maksimālists rakstīja: Monfiss ne tikai labi servē, bet ir arī labs sprinteris. Tā ka viņa fiziskā sagatavotība ir labā līmenī. Spēli skatījos, čeham nepaveicās priekšpēdējā geimā. Abi rādīja ļoti patīkamu tenisu.
Kaut ka viens no viņa kroņa elementiem izpaliek - nav vairs hokeja vartusargu cienīgo špagatu....varbūt šodien redzēsim?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-29 14:53, pirms 11 gadiem
ai nu beidz - esošā spēle beigsies ātrākais ~ 16:00

Kā iet, Bērziņ? rakstīja: diezgan sūdīgi. Viss varētu sākties jau ap 16:00, kas man galīgi neder. Lietu ar vairs nesola
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-29 15:47, pirms 11 gadiem
Var , lūdzu, kāds linku iemest ?
Paldies

     [+] [-]

, 2013-05-29 15:50, pirms 11 gadiem
narz rakstīja: Var , lūdzu, kāds linku iemest ?
Paldies
Gulbis - Monfils (Court Philippe Chatrier)

     [+] [-]

, 2013-05-29 15:53, pirms 11 gadiem
narz rakstīja: Var , lūdzu, kāds linku iemest ?
Paldies
ja labs nets un ir torrentstream playeris, tad var arī tvid.us un pie sporta kanāliem- Eirosport HD
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1419 656 komentāri