Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jānis Podžus pirmo reizi iekļūst "Future" ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jānis Podžus pirmo reizi iekļūst "Future" ceturtdaļfinālā
Brāļi Podžus

Sacensības tenisa turnīros Eiropā turpina Diāna Marcinkeviča un Jānis Podžus. Diāna trešdien iekļuva ITF 25 000 turnīra 2. kārtā Beļģijā, bet Jānis pirmo reizi tika līdz "Future" ceturtdaļfinālam, labāko astoņnieku sasniedzot Polijā. Turnīrs Bitomā beidzies Jāņa brālim Mārtiņam, kurš apstājās 2. kārtā.

Diāna Marcinkeviča augustu pavada Beļģijā, kur piedalās jau trešajā ITF 25 000 turnīrā. Koksijdē uz māla zaudējums 1. kārtā, Vestendē uz "hard" izdevās uzvarēt vienā spēlē, bet šonedēļ Latvijas pirmā rakete atkal spēlē uz māla seguma, piedaloties turnīrā Šarleruā.

Marcinkevičas pirmā pretiniece bija kvalifikāciju izgājusī Francijas sportiste Laetitija Sarazāna (WTA 490.). 20 gadus veco sportisti izdevās uzveikt grūtā trīs setu spēlē. Ar 3:6 zaudējusi pirmo setu, Marcinkeviča otrajā izlaida 3:0 pārsvaru, tomēr 12. geimā neļāva francūzietei tikt līdz taibreikam. Tas arī bija mača lūzums – Marcinkeviča trešajā setā izvirzījās vadībā ar 5:0, taču uzreiz spēli pabeigt neprata. Pārsvars gan bija pietiekami komfortabls un Marcinkevičai visā mačā uzvara ar rezultātu 3:6, 7:5, 6:2.

Arī Diānas nākamā pretiniece būs no Francijas – ranga 276. vietā esošā Konstanse Sibille. Latvijas tenisiste uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs – 7:5, 6:1 pērn Dižonā un 4:6, 6:2, 6:4 šogad Bātā. Abas spēles notika uz "hard" seguma.

2. kārtas sasniegšana dod astoņus reitinga punktus. Diāna Beļģijā spēlēs arī dubultspēlēs, kurās piedalīsies kopā ar Krievijas tenisisti Irinu Hromačovu. Viņas izliktas ar otro numuru un sacensības sāks no ceturtdaļfināla.

Pirmo reizi "Future" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu sasniedzis Jānis Podžus, kurš Bitomas 15 000 sērijas turnīra 2. kārtā divos taibreikos ar 7:6(5), 7:6(4) uzveica rangā krietni augstāk esošo poli Pjotru Gadomski (ATP 426.), kurš šogad uzvarējis divos "Future" turnīros. Jānis otrajā setā izlaida breika pārsvaru, bet pirms taibreika savu servi noturēja no 0:30, izvairoties no trešā seta spēlēšanas.

Iekļūšana ceturtdaļfinālā Jānim ļāvusi iegūt trīs ranga punktus. Par vietu pusfinālā būs jāspēkojas ar 29 gadus veco Portugāles tenisistu Rui Mašadu, kurš pašreiz rangā ieņem 306. vietu, bet pirms diviem gadiem bija pat 59. vietā. Mašadu ir aizvadījis 71 maču (23-48) Deivisa kausā un ATP turnīros, divreiz tiekot līdz ceturtdaļfinālam.

Labāko astoņnieku Polijā sasniegt neizdevās Jāņa brālim Mārtiņam, kurš ar 1:6, 3:6 piekāpās turnīra pirmajam numuram, slovēnim Blažam Rolam (ATP 217), un sacensības noslēdza ar nopelnītu vienu ranga punktu.

     [+] [-]

, 2013-08-28 18:25, pirms 11 gadiem
Podžusu Jānim karjeras lielākā spēle priekšā pret Mačado.Veiksmi.Zemu kritis Portugālis

     [+] [-]

, 2013-08-29 00:55, pirms 11 gadiem
Malači puikas, tik jārullē Veiksmi nākamajās spēlēs, jāņem turnīrs.